Nitiša desmitais starts Pasaules RX Itālijas posms jau šajā nedēļas nogalē

 

Foto: QNIGAN.COM

RA Events | 25.septembris 2014 9:30

Šajā nedēļas nogalē Itālijā Reinis Nitišs startēs Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) desmitajā posmā. Sacensībām Supercar klasē pieteikušies 40 dalībnieki.

Reinis Nitišs Pasaules RX deviņu posmu laikā iekrājis 157 punktus un uz Itāliju dodas kā trešais ātrākais prestižās Supercar klases dalībnieks. Pasaules RX līderpozīcijā ar 210 punktiem šobrīd atrodas 2003. gada World Rally Championship uzvarētājs Petter Solberg, kurš iepriekšējā Pasaules RX posmā Vācijā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas. Par četriem punktiem vairāk kā Nitišam, ieņemot otro vietu Pasaules RX kopvērtējumā, šobrīd ir 2013. gada Global Rallycross Championship uzvarētājam Toomas Heikkinen, viņam - 161 punkts. Ceturtajā vietā Nitiša komandas biedrs Andreas Bakkerud ar 134 punktiem.

Pasaules RX desmitais posms tiks rīkots Itālijā, sporta bāzē Franciacorta International Circuit, kas atrodas 80 km attālumā no Milānas. Sporta kompleksa teritorijā jau atrodas šosejas sacensību trase, pie kuras, izbūvējot jaunas grunts sekcijas, izveidota 1390 metrus (60% asfalts, 40% grunts) gara, rallijkrosa prasībām atbilstoša, trase. Aprīlī šajā trasē notika Pasaules RX Mediju dienu un demonstrācijas braucieni, pēc kuriem tika saņemti vairāki ieteikumi trases konfigurācijas uzlabošanai, kurus sacensību organizatori arī ņēma vērā, trasi pēc ieteikumiem pārbūvējot. Tādējādi, Pasaules RX atlikušie trīs posmi - Itālijā, Turcijā un Argentīnā – norisināsies trasēs, kurās Supercar klases dalībnieki iepriekš nav startējuši.

“Sacensībās šobrīd var just, ka čempionāts ir iegājis finiša taisnē. Lai gan visi braucēji joprojām ir draudzīgi, tomēr smaids dalībnieku sejās redzams retāk un arī joku plēšana nav tik pamanāma, kā sezonas pirmajos posmos. Visi braucēji un komandas ir ļoti koncentrējušies, lai izcīnītu pēc iespējas vairāk punktus un pirmajā pasaules čempionātā gūtu maksimāli labu rezultātu.

Foto: Jan Kåre Rafoss

Olsbergs MSE uz sacensībām Itālijā gatavo četras automašīnas. Komandā startēs arī leģendārais itāļu rallija braucējs – Gigi Galli. Sacensībās piedalīsies arī vairākkārtējs Zviedrijas autošosejas čempions Richard Göransson. Abiem šiem pilotiem ir ļoti atšķirīga pieredze, tāpēc šī būs nedēļas nogale, kurā varēšu gūt ļoti vērtīgu pieredzi, kura noderēs ne tikai Itālijā, bet arī turpmākajās sacensībās. Pie tam, četras automašīnas ļaus iegūt divreiz vairāk telemetrijas datus kā ierasts. Pareizi izmantojot šo informāciju, varēsim ātrāk atklāt visus trases noslēpumus un uzrādīt konkurētspējīgākus apļa laikus.

Sezonas sākumā nospraustais mērķis un komandas uzdevums joprojām nav mainījies – man katrās sacensībās ir jāiekļūst starp 12 ātrākajiem pilotiem un jāstartē pusfinālā. Katras sacensības man ir kā mācību stunda, kurā apgūstu arvien jaunu informāciju un papildinu savu pieredzi. Vācijas posmā viss neizdevās, kā gribētos un pirmo reizi šis uzdevums palika nesasniegts. Toties guvu mācību, kā nevajag darīt, uzzināju, kas rezultātu nedod, tāpēc pirms sacensībām Itālijā man ir labs noskaņojums. Sestdien viss sāksies no jauna. Visiem braucējiem būs vienlīdz labas iespējas sevi parādīt, un šo iespēju centīšos izmantot arī es – Solbergs taču vēl nav čempions!” apņēmīgs pirms došanās uz Itāliju ir Reinis Nitišs.

Pasaules RX Itālijas posma norises grafiks:

Piektdiena, 26. septembris:
17:00 1. kvalifikācijas kārtas starta vietu izloze

Sestdiena, 27. septembris:
11:00 Treniņbraucieni
13:30 1. un 2. kvalifikācijas kārta

Svētdiena, 28. septembris:
9:00 Treniņbraucieni
10:15 3. un 4. kvalifikācijas kārta
14:25 Translācijas sākums www.rallycrossrx.com
16:00 Finālbraucieni
16:50 Apbalvošana 

Foto: AUTODROMOFRANCIACORTA.COM

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 7

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti