Nitišs turpina Turcijā

 

Reinis Nitišs Foto: erc24.com

Jānis Grīnhofs speciāli iauto | 9.oktobris 2014 22:00

Eiropas rallijkrosa čempionāts ir noslēdzies. Latvijas braucējs, Jānis Baumanis ir Eiropas trešais ātrākais rallijkrosists, Tikmēr Pasaules čempionāts vēl turpina savu skrējienu, šoreiz iegriežoties Turcijā. Turcija rallijkrosa grandus uzņems pirmo reizi.

Jau šajā nedēļas nogalē Turcijā, "Intercity Istambul Park" trasē tiks aizvadīts Pasaules rallijkrosa čempionāta priekšpēdējais posms. Turcijā visi čempionāta dalībnieki centīsies iegūt pēc iespējas vairāk punmtu, lai uzlabotu savu stāvokli kopvērtējuma tabulā. Turcija nepretendēs uz dalībnieku rekordskaitu, pieteikušies 20 braucēji, taču sastāvs ir ļoti spēcīgs. Starp sīvākajiem konkurentiem būs arī jēkabpilietis Reinis Nitišs. "Dalībnieku nav ļoti daudz, bet visi ir ļoti ātri, īpaši klātpienāceji. Par augstām vietām necīnīsies kādi 6 vai 7 braucēji", atzīst Reinis. 

"Pabojāt nervus" līderiem Turcijā gatavojas Tanners Fausts, Kens Bloks, Pers-Gunars Andersons, Edvards Sandstroms. Sie uzvārdi komentārus neprasa. Pie Citroen DS3 stūres Turcijā sēdīsies arī Pettera Solberga mahāniķis, talantīgais igaunis Stens Oja.

Petters Solbergs jau ir čempions, bet par pārējām pjedestāla vietām cīņa vēl ir atklāta. Otrajā vietā pagaidām atrodas Tomass Heikkinens ar 175 punktiem. Somam 8 punktus zaudē Reinis Nitišs, vēl 15 punkti mazāk ir Itālijas posma uzvarētājam Timmu Hansenam, bet tatārs Timurs Timerzijanovs jau atpaliek nopietnāk. Turcijā var iezīmēties galvenie cīnītāji vai neveiksminieki šajā trijotnē. Reinis uzsver, ka savai stabilitātei mēģināšot pievienot arī mazliet vairāk ātruma. Turcijā jēkabpilietis darīs visu, lai neatpaliktu no Heikkinena un pašā čempionāta finišā cīnītos par otro vietu. Tomēr Reinis saprot, ka ar šo cīņu nedrīkst aizrauties un sabojāt komandas izredzes cīņā par  titulu komandu ieskaitē.

Turcijas trase ir pilnīgi jauna. Tā būs pilnīgi sveša visiem dalībniekiem, tāpēc prognozēt uzvarētājus ir pilnīgi neiespējami. "Ar trases reljefu un konfigurāciju var iepazīties video materiālos, bet reāli novērtēt tās īpatnības nav iespējams. Nav zināms kāds būs trases segums, kādas ideālās trajektorijas. Nav iespējams uzsākt gatavot auto regulējumus. Jāgaida pirmie treniņi, tad varēs kaut ko saprast. Turcijā uzvarēs tas, kura komanda un pats braucējs mācēs labāk pielāgoties jaunajiem apstākļiem", tā Reinis Nitišs. 

Fanu atbalsts vienmēr noder. Foto: rallycross.com

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 10

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti