Reinis Nitišs cīnās par pjedestālu Argentīnā

 

Reinis Nitišs

Jānis Grīnhofs speciāli iauto | 29.novembris 2014 14:00

Argentīnā tiek aizvadīts Pasaules rallijkrosa čempionāta noslēdzošais posms.Sacensībā Argentīnā noskaidrosies čempionāta otrās un trešās vietas ieguvēji.

Vakar, vēlu vakarā pēc Latvijas laika, tika aizvadīti pirmie divi kvalifikācijas braucieni. Praktiski visiem čempionāta braucējiem šī ir nepazīstama trase, tāpēc visiem apstākļi vienādi. Tieši Argentīnas posmā izpaudīsies spēja adaptēties nepazīstamos apstākļos. Pēc pirmajiem diviem braucieniem izskatās, ka Reinim Nitišam tas ir izdevies samērā veiksmīgi. Noslēdzoties pirmajai kvalifikāciju dienai, Reinis atrodas otrajā vietā, apsteidzot abus galvenos konkurentus Timmu Hansesnu un Andreasu Bakkerudu.

Pirmo braucienu lieliski veica Pasaules čempions Petters Solbergs, uzrādot lielisku brauciena laiku un finišējot pirmajā vietā. Reinis Nitišs pirmajā braucienā finišēja otrajā vietā aiz Solbrga zaudējot 4 sekundes. Visu sēriju jēkabpilietis noslēdza ceturtajā vietā, atpaliekot no Hansena 1,4 sekundes. Aiz Reiņa palika komandas biedrs Bakkeruds. Pirmie četri sportisti pirmajā braucienu sērijā iebrauca 4 sekundēs.

Braucieni tika aizvadīti ļoti lielos putekļos, kas viennozīmīgi ietekmē rezultātu, taču visiem apstākļi vienādi. Reinim attiecībā pret priekša esošajiem aplis ir par 0,5 sekundēm garāks, bet komanda meklē risinājumu šai problēmai. Otrajā braucienā Reinis lieliski izceļ startu, no 4 vietas nonākot līderpozicījā. pārliecinoši aizvadīts brauciens un finišā Reinis pirmais. Jēkabpilietim no sava pirmā brauciena rezultāta izdevās nomest gandrīz divas sekundes. Labais rezultāts nodrošina Reinim Nitišam uzvaru sērijā un otro vietu pēc pirmās kvalifikācijas braucienu dienas. Līderis ir Solbergs, bet Bakkeruds ar Hansenu attiecīgi ieņem 4.un 5.vietu. Turam īkšķus!

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 6

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti