Startē ziemas folkreisa un autokrosa sezona

 

Foto: Publicitātes foto

LAF | 12.decembris 2014 9:00

Svētdien, 14. decembrī pl.11:00 Valmierā, Brenguļu autotrasē startēs LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņa. Par spīti laika apstākļiem, gandrīz trīs desmiti dalībnieku gatavojas sadalīt pirmās uzvaras un kopvērtējuma punktus.

Lai gan šonedēļ laika apstākļi nav ziemīgi, Brenguļu autotrase saglabā neticamu noturību pret atkusni, tāpēc nolemts uzsākt ziemas folkreisa un krosa sezonu.

LAF Folkreisa Ziemas kausā paredzēti seši posmi, savukārt LAF Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņā Brenguļos tiks aizvadīts pirmais no 12 posmiem, jo seriāls apvienos gan ziemas, gan vasaras sezonas cīņas. Autokrosa kausa dalībnieki šī seriāla laikā piedzīvos gan sasalušu grunti, gan ledu, gan sniegu, gan dubļus, gan arī asfaltu, jo kausa ietvaros tiks ieskaitītas arī 2. maija rallijkrosa sacensības 333 trasē.

Brenguļu cīņām svētdien gatavojas nepilni trīs desmiti dalībnieku. Kaujas gatavībā būs šā brīža spēcīgākie folkreisa braucēji – LAF Folkreisa Vasaras kausa pirmo četru cietu ieguvēji Guntars Gabrāns, Ivo Gabrāns (abi – Sigulda, Kavita V), Jānis Āboliņš (Baldone) un Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda). Turklāt ziemas cīņas gatavojas uzsākt arī Matīss Šadris (Aizpute, EMA Racing) un Ermīns Vācietis (Garkalne, Štīm Rally Team), kuri iepriekšējā ziemas sezonā kopvērtējumā guva vietas vadošajā sešiniekā.

Pašlaik gan grūti prognozēt, kuras stihijas meistariem trase būs parocīgāka – iespējams, trase saglabāsies sasalusi un cieta, tāpat iespējami atkušņa dubļi. Katrā gadījumā – šis būs mainīgs posms, kuru nevarēs nosaukt par klasisku ziemas sacīksti.

Folkreiss jauno sezonu sāk arī ar debitantiem. Vasaras sezonā dubultuzvaru guvušajiem Guntaram un Ivo Gabrāniem pievienosies trešais – Miks Gabrāns, Ivo jaunākais brālis. Debijas sacīksti aizvadīs arī Oļegs Malorodovs, kurš trasē vedīs potenciāli spēcīgu BMW automašīnu, apliecinot, ka klasiskās piedziņas braucēju gatavošanās vasaras sezonai rit pilnā sparā.

Autokrosa klasē galvenais favorīts būs ar pilnpiedziņas Audi Quattro braucošais Ints Jeršovs. Toties pārējo dalībnieku spēku samēri ir mazāk prognozējami. Šķietami vienas ass piedziņas auto braucēju favorītam vajadzētu būt bijušajam Latvijas un Baltijas čempionam Andim Kļavam, spēcīgam jābūt arī 2014. gada LAF Krosa komisijas kausa ieguvējam Edijam Ošam. Tomēr iespējami arī pārsteigumi.

Brenguļu autotrase atrodas starp Valmieru un Brenguļiem, aptuveni 6 km no Valmieras robežas. Tā ir labi pārskatāma, tāpēc svētdienas sacīkste skatītājiem būs aizraujoša.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti