Aizkrauklē turpināsies ziemas folkreisa un autokrosa sezona

 
LAF | 13.februāris 2015 7:08

Sestdien, 14. februārī pl.11:00 Aizkraukles autotrasē norisināsies LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa piektais posms. Folkreisam šī būs ziemas seriāla priekšpēdējā sacīkste, tāpēc tā būs izšķiroša šā brīža kopvērtējuma līderiem – iespējams gan palielināt pārsvaru un nonākt drošībā pirms pēdējā posma, vai zaudēt cīņu un pielaist sekotājus bīstami tuvu.

Pēc četriem posmiem (laika apstākļu dēļ aizvadīti trīs – Brenguļos, Upesciemā un Vecpilī) LAF Folkreisa Ziemas kausa līderpozīcijā atrodas Ivo Gabrāns (Sigulda, Kavita V), kuram izdevās gūt uzvaru dramatiski dubļainajā Brenguļu sacīkstē. Viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju Ermīnu Vācieti (Garkalne, Štīm Rally Team) ir trīs punkti (par uzvaru posmā var gūt 20). Abi šie braucēji ir favorīti sezonas kopvērtējumā, favorītu pulkā viņi būs arī Aizkraukles cīņā.

Foto: Publicitātes foto

 

Taču interesanta nianse: pēc rudenīgā posma decembrī, kad valdīja dubļi nevis sals un ledus, Gabrāns bija neapturams, taču ziemīgajos posmos Upesciemā un Vecpilī iespētas tikai piektā un septītā vieta. Vācietis bijis spēcīgs visos posmos, Brenguļos un Upesciemā kāpjot uz pjedestāla, bet Vecpilī finālā bija spiests izstāties tehnisku problēmu dēļ.

Trešais kopvērtējumā ir Sandis Baltaiskalns (Aizpute), kurš guva pārsteidzošu uzvaru Vecpilī. Viņš Gabrānam zaudē 11 punktus, kas nozīmē, ka sestdienas posms viņam un arī citiem sekotājiem ir pēdējā iespēja saglabāt izredzes uz kopvērtējuma līderpozīcijas sasniegšanu.

Sacīkstē, kurai pieteikti 27 dalībnieki, uzvaras pretendentu gan ir vairāk: bez minētās trijotnes favorītu statusā arī Ritvars Kārkliņš (Cēsis), Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda), Mārtiņš Spīķis (Rīga, MS Racing), Dāvis Tobiass (Ķeipene, Štīm Rally Team) un, iespējams, citi.

Aizkrauklē arī interesanta debija – ar aizmugures piedziņas Volvo 940 folkreisā debitēs bijušais Latvijas autokrosa čempions un NEZ rallijkrosa dalībnieks Andrejs Lajevskis. Izvēlētais auto būs gluži tāds pats, kādi tiek izmantoti folkreisa dzimtajā reģionā Skandināvijā, tāpēc līdzjutēji Lajevska auto nokristījuši par „pirmo īsto” Latvijas folkreisa mašīnu.

Ivo Gabrāns Foto: Publicitātes foto

LAF Krosa komisijas kausā autokrosa klasei vēl kopvērtējuma aprēķini pāragri, jo šis seriāls apvieno gan ziemas, gan vasaras sacīkstes. Aizkraukles posms būs tikai piektais no 12 paredzētajām sacīkstēm.

Sestdien uz starta visi kopvērtējuma līderi – Andis Kļava (Lapmežciems), kā arī viņa sekotāji seriāla vadībā Raivis Grigorovičs (Lielvārde) ar Audi Quattro, Raimonds Lastmanis (Lielvārde) un Jānis Kozlovskis (Ogre).

Interesanti, ka gan folkreisā, gan autokrosā aizvadītajās trīs cīņās bijuši trīs dažādi uzvarētāji. Folkreisā uzvaras guva Gabrāns, Edvīns Vansovičs (Rīga) un Baltaiskalns, savukārt krosā triumfējuši Ints Jeršovs (Rīga), Kozlovskis un Grigorovičs.

Aizkraukles autotrase atrodama netālu no pilsētas, sasniedzot Sēreni (tālāk pēc norādēm). Trasē šobrīd, par spīti atkušņiem, valda ledus, bet atsevišķās apļa vietās parādījusies grunts. Skatītājiem interesantāk, jo sportistiem sarežģītāk!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti