Jānis Baumanis un Reinis Nitišs aizvadīs RallyX on Ice posmu Kārlstadē

 

Foto: Publicitātes foto

LAF | 13.februāris 2015 9:37

Šodien, 13. februārī Zviedrijā norisināsies RallyX on Ice otrais posms, kurā uz starta stāsies arī Latvijas vadošie rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs un Jānis Baumanis.

Šodien, 13. februārī Zviedrijā norisināsies RallyX on Ice otrais posms, kurā uz starta stāsies arī Latvijas vadošie rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Kārlstadē notiekošais posms iekļauts kā papildu elements pasaules rallija čempionāta Zviedrijas rallija programmā.

Sacīkstei, kas sāksies piektdienas vakarā pl.21:15 (pēc Latvijas laika), sākotnēji pieteikušies 12 dalībnieki, to vidū arī Baumanis un Nitišs. Tomēr pastāv iespēja, ka sportistu pulks līdz sacensību sākumam pieaugs.

Latvijas sportistu konkurenti būs jau pirmajā posmā Hēljesā startējušie līderi Sebastjans Eriksons, Ričards Goransons, Andreass Bakerūds un citi. Taču īpaši jāizceļ bijušā pasaules rallija čempiona Markusa Gronholma starts. Cīņa ar somu leģendu ir viens no Jāņa Baumaņa dzīves sapņiem, par ko Jānis pirms daudziem gadiem karjeras sākumā stāstījis arī presei (žurnāls „Sports”, 2008. gada oktobris). Piektdien šis sapnis īstenosies.

Jānis Baumanis iepriekšējā nedēļas nogalē Hēljesā aizvadīja pirmo RallyX on Ice posmu. Spēcīga konkurencē latvietis pārliecinoši iekļuva pusfinālā, no kura vēlāk kvalificējās arī finālam. Cīņa labāko sešu pulkā gan nebija veiksmīga – pēc starta sadursmē Baumaņa mašīna izlidoja no trases un iestiga kupenā. Taču Jānis ir apmierināts ar mašīnas uzvedību un savu ātrumu, tāpēc ar gandarījumu koncentrējas nākamajam posmam.

Reinis Nitišs Hēljesā nestartēja, jo aizvadīja Eiropas rallija čempionāta posmu Rally Liepāja. Taču ar RX Lites automašīnu Reinis iepazinies, tāpēc Zviedrijā Nitišs ieradīsies jau ar pietiekamu informācijas bagāžu par šo tehniku. Reinis startēs Latvijas komandas SRT sastāvā.

RallyX on Ice ir ziemas rallijkrosa seriāls, kurā dalībnieki startē ar RX Lites klases pilnpiedziņas automašīnām. Pēc pirmā posma atcelšanas laika apstākļu dēļ seriālā atlika trīs sacīkstes – aizvadītais posms Hēljesā, šīs nedēļas posms Kārlstadē un pēdējā sacīkste Ārē marta vidū.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti