Folkreisā sensācija – uzvar 13 gadus vecais Pelēnis, krosā labākais Kozlovskis

 
LAF | 16.februāris 2015 7:50

Ja kvalifikācijas panākumus vēl varēja norakstīt uz sakritībām un veiksmi, tad Matīsa aizvadītais fināls bija vairāk nekā pārliecinošs.

LAF Folkreisa Ziemas kausa piektais posms Aizkraukles trasē noslēdzās ar sensāciju – uzvaru guva folkreisa jaunākais braucējs, 13 gadus vecais Matīss Pelēnis, kurš aizvadīja tikai astoto sacīksti savā karjerā. LAF Krosa komisijas kausa piektais posms noslēdzās ar Jāņa Kozlovska un Anda Kļavas dueli, kurā labāks izrādījās Kozlovskis.

Folkreisā Matīss Pelēnis (Jelgava, Autocross.lv II) brīnumus demonstrēja jau dienas gaitā, kvalifikācijas braucienos gūstot vienu uzvaru, divas otrās vietas un vienu trešo pozīciju, grupā, kura šajā posmā pēc izlozes bija tā sauktā „nāves grupa” ar spēcīgiem sportistiem tās ietvaros. Tomēr, ja kvalifikācijas panākumus vēl varēja norakstīt uz sakritībām un veiksmi, tad Matīsa aizvadītais fināls bija vairāk nekā pārliecinošs.

Toties sīva cīņa tika aizvadīta par pārējām pjedestāla pozīcijām, kuras dalīja Ritvars Kārkliņš (Cēsis), Dāvis Tobiass (Ķeipene, Štīm Rally Team) un Ermīns Vācietis (Garkalne, Štīm Rally Team). Pēc vairākkārtējām pozīciju maiņām un Ermīna pārsistas riepas pēdējā aplī otro vietu guva Tobiass, trešo – Kārkliņš, ceturto – Vācietis. Tā kā līdzšinējais kopvērtējuma līderis Ivo Gabrāns (Sigulda, Kavita V) aizvadīja vēl vienu rezervētu sacīksti, gūstot astoto vietu, Vācietis nonācis kopvērtējuma vadībā. Sezonā atlicis vēl viens posms Smiltenē.

Komandu cīņās uzvara Tobiasa un Vācieša Štīm Rally Team, kura aiz sevis atstāja Autocross.lv II un Autocross.lv Folkreisa komandu.

Abu pirmo vietu ieguvēji Pelēnis un Tobiass, attiecīgi, uzvarētāji arī Junioru kausa ieskaitē. Trešais – Ivo Gabrāns.

Kopumā folkreiss šoreiz izcēlās ar visai nežēlīgām cīņām – mašīnas bija sen neredzēti saburzītas. Iespējams, to diktēja trases lielais ātrums, kam sekoja sarežģītu līkumu kombinācijas. Skatītājiem interesanta cīņa!

Autokrosa klasē visstabilāko sniegumu demonstrēja Kozlovskis (Ogre) un Kļava (Lapmežciems), brīžiem labus rezultātus sarūpēja Edijs Ošs (Rīga) un Raivis Grigorovičs Lielvārde). Līdz ar Grigoroviča tehnikas problēmām un Oša mazām neveiksmēm Jānis un Andis kļuva par vadošajām zvaigznēm kā kvalifikācijā, tā finālā. Fināla duelis abiem meistariem bija lielisks, taču Kozlovskis bija pārāk neuzvarams šajā dienā. Kļava, atlaidis Jāni pārāk tālu, gandrīz zaudēja arī otro vietu Ošam. Taču abu mašīnu sānu kontakts noslēdzās par labu Andim – viņš otrais, Edijs – trešais.

Kļava pēc šī panākuma nostiprinājies LAF Krosa komisijas kausa līderpozīcijā.

Dienas noslēgumā ar spožāko demonstrējumu gadījās izcelties Jānim Jakimenko, kam fināls noslēdzās ar iekšmalas vaļņa kūleni.

Par spīti bažām par iespējamo atkusni un sekojošo „dubļu cīņu” gan laika apstākļi, gan trase noturējās lieliski līdz pat cīņu pēdējam aplim. Gluži kā Upesciemā un Vecpilī, arī šī bija īsta, klasiska ziemas sacīkste, par ar kādu valni pret ko atspiesties.

Arī organizatoriski šis posms pievienojams lieliskajām šīs ziemas cīņām – Aizkraukles autotrase vēlreiz pierādīja, ka ir labs ieguvums Latvijas krosa trašu pulkā. Vadošie sportisti arī tika sumināti ar bagātīgu balvu klāstu no BN Kurši, Mikas M, De Walt, Stanley.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti