Maija sākumā Latvijā starptautiskas rallijkrosa sacensības

 
LAF | 26.marts 2015 8:00

Sestdien, 2. maijā sporta kompleksā 333 norisināsies Autocross.lv Rallijkrosa kausa izcīņa. Sacīkstē pulcēsies rallijkrosa, folkreisa un kroskartu braucēji. Šis būs viens no diviem rallijkrosa pasākumiem šā gada Latvijas autosporta sezonā. Uz starta ne tikai krosa un rallijkrosa braucēji, bet arī disciplīnas debitanti no citiem autosporta veidiem.

Maija sākuma pasākumā piedalīties uzaicināti Baltijas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas un Somijas rallijkrosa braucēji, daži no kuriem jau apstiprinājuši savu dalību. Tiesa, precīzu dalībnieku sastāvu varēs analizēt tuvāk sacensībām. Gan vietējie, gan ārvalstu braucēji šo sacīksti izmantos gan kā treniņu pirms saviem regulārajiem sezonas plāniem, gan kā trases iepazīšanu pirms jūlijā turpat 333 trasē gaidāmā NEZ Rallijkrosa un kroskartu čempionāta posma.

Šis pasākums lieliski noderēs arī jaunu potenciālo rallijkrosa sportistu piesaistīšanai šai autosporta disciplīnai. Cīņām gatavojas vairāki sportisti, kuri līdz šim nav startējuši kopēja starta sacīkstēs. Cīņās aicināti rallija, rallijsprinta un šosejas sportisti.

Foto: Publicitātes foto

Rallijkrosā paredzētas divas ieskaites. Pilnpiedziņas SuperCar klasē uz starta stāsies dažāda veida pilnpiedziņas automašīnas. Pirmie pieteikumi jau saņemti – Lauris Unāms ar Subaru Impreza un Jānis Borševskis ar Mitsubishi Evo IX. Taču tas ir tikai sākums pieteikšanās procesam. Otra rallijkrosa ieskaite – Nacionālā klase, kurā pulcēsies priekšpiedziņas un aizmugures piedziņas automašīnas. Šīs klases rezultāti tiks vērtēti LAF Krosa komisijas kausa ieskaitē. Dalībnieku sastāvs būs ļoti interesants, piemēram, piedalīšanos apstiprinājuši titulētie Latvijas krosa un rallijkrosa braucēji Reinis Lilienšteins, Kristaps Dambis un citi.

Kroskartu cīņās trīs ieskaites – trasē dosies dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Somijas, cīnoties par uzvarām CK 125, CK250/650 un CK85 klasēs.

Folkreisam sacīkste būs LAF Folkreisa Vasaras kausa pirmais posms. Tiek paredzēts, ka šī sacīkste varētu labot līdzšinējos folkreisa posmu dalībnieku skaita rekordus, tomēr to apstiprinās mēnesi garais pieteikšanās process. Folkreisā šogad īpaši sasparojusies aizmugures piedziņas auto braucēju kustība, kas var ieviest papildu intrigu un atsevišķus finālus. Starp citu, arī rallijkrosā iespējama atsevišķa aizmugures piedziņas finālsacīkste.

Līdz ar sportistu cīņām trasē līdzjutēji 2. maijā varēs kopīgi sagaidīt pirmos rezultātus no pasaules rallijkrosa čempionāta otrā posma, kas tieši šajā nedēļas nogalē norisināsies Vācijā, Hokenheimas trasē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti