''OLSBERGS MSE'' gatavi startam vairākos rallijkrosa čempionātos

 

Foto: Olsbergs MSE

RA Events | 14.aprīlis 2015 8:21

Pagājušās sezonas rallijkrosa komandu ieskaites čempioni OLSBERGS MS vakar paziņoja par savu atgriešanos rallijkrosā ar pilnu komandas sastāvu, plānojot startēt vairākos starptautiska līmeņa rallijkrosa čempionātos. Iepriekšējo sezonu noslēguši pirmajā vietā gan FIA pasaules rallijkrosa čempionātā, gan Red Bull globālajā rallijkrosa čempionātā, komanda arī šogad centīsies dominēt vairākos čempionātos.

„OMSE šogad pārstāvēs pasaules labākie jaunie braucēji,” min komandas vadītājs Andrēass Ēriksons. „Mūsu mērķis ir dot iespēju jaunajiem braucējiem attīstīties, nodrošinot viņus ar labāko tehniku un šīs sezonas komandas sastāvs uz 2015. gada sezonu ļauj raudzīties ļoti optimistiski.”

Pasaules rallijkrosa čempionātā komandas sastāvā atgriezīsies Reinis Nitišs un Andrēass Bakeruds, plānojot aizstāvēt pagājušogad izcīnīto čempiontitulu komandu ieskaitē jaunās, koši sarkanās Ford Fiesta ST automašīnās.

Komandai šogad pievienosies arī Timurs Timerzjanovs, kurš cīnīsies par čempiona titulu individuālajā ieskaitē savā Red Bull / Viatti Ford Fiesta ST. Viņš pārstāvēs Namus OMSE komandu.

OMSE sacensībās atgriežas ar Ford autoražotāja atbalstu. „Mēs esam priecīgi, ka varam turpināt sadarbību ar Olsbergs MSE Ford komandu gan FIA pasaules rallijkrosa čempionātā, gan arī Red Bull Globālajā rallijkrosa čempionātā,” saka Džeimijs Alisons (Jamie Allison),Ford Racing direktors.

„Šī komanda ar Fiesta ST programmu ir izcīnījusi četrus Red Bull Globālā rallijkrosa čempionāta komandu ieskaites titulus pēc kārtas, kā arī 2014. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta titulu komandu ieskaitē. Viņiem ir lieliska komanda ar jaunu un talantīgu braucēju sastāvu un mēs ar nepacietību gaidām 2015. gada sezonu.”

Foto: Olsbergs MSE

OMSE Ford Fiesta rallijkrosa automašīnas ir favorītu lomā ikvienās sacīkstēs. Jaudīgās 600 zirgspēku pilnpiedziņas Supercar klases automašīnas ļauj to pilotiem cīnīties par augstākajām vietām, ko pierāda daudzās uzvaras un pjedestāli sacensībās visapkārt pasaulei.

23 gadus vecais Bakeruds un 19 gadus vecais Nitišs pagājušogad pierādīja, ka ir spēcīgs braucēju pāris, kopīgi OMSE komandai nodrošinot uzvaru FIA pasaules rallijkrosa čempionāta komandu ieskaitē. Sezonas 12 posmos viņi desmit reizes kāpa uz pjedestāla, kā arī pa abiem izcīnīja trīs uzvaras.

Komandas jaunpienācējs Timerzjanovs, divkārtējs FIA Eiropas rallijkrosa čempionātauzvarētājs (2012. un 2013. gadā), ļoti priecājas par iespēju šosezon strādāt kopā arOMSE komandu: „Komandas vadītājs Andrēass Ēriksons vēlas, lai viņa komanda ir labākā un darīs visu, lai to panāktu,” min Timerzjanovs. „Cilvēki šajā komandā pārzin katru skrūvīti automašīnās un ļoti labi saprot, kas ir nepieciešams, lai uzvarētu. Es šai komandai pilnībā uzticos!”

OMSE dalība visos čempionātos šogad paredzēta zem jauna komandas saukļa „Extreme Forces” (tulk. Ekstrēmie Spēki), kas apvieno viņu mērķi arī šogad dominēt pasaules rallijkrosa čempionātos. Fani komandas aktivitātēm sociālajos medijos var sekot izmantojot tēmturus #OMSE un #XForces.

OMSE organizāciju vada Andrēass Ēriksons, kurš ir pieredzējis rallija un rallijkrosa braucējs. Komandas vadīšanā viņu atbalsta finansu direktors Jans – Eriks Stēns (Jan-Erik Steen) un trīskārtējais Eiropas rallijkrosa čempionāta uzvarētājs Jusi Pinomeki.

Rallijkross savā būtībā ir autošosejas, bezceļa sacensību un rallija sajaukums. Tas nodrošina aizraujošas cīņas trasē, kas notiek faniem plaši pārredzamā trasē. Uz starta vienlaicīgi stājas līdz pat desmit pilotiem, vadot ārkārtīgi jaudīgas automašīnas citu braucēju pūlī caur izaicinošu īsu trasi, kas sevī ietver tramplīnus, asus līkumus, kalnus un pārejas starp asfalta un grunts segumu. To mēdz aprakstīt kā spriedzes pilnu autosporta disciplīnu, kuras popularitāte jauniešu vidū pēdējos gados piedzīvojusi ievērojamu kāpumu.

PAR OLSBERGS MSE:

Olsbergs MSE projektē, būvē un apkalpo augstākā līmeņa sporta automašīnas. OMSE ir zināma kā starptautiska autoritāte strauji augošajā rallijkrosa pasaulē.

OMSE ir Ford Racing tehniskais partneris, palīdzot izstrādāt Ford Fiesta platformu starptautiskām sacensībām. Kopīgiem spēkiem Ford un OMSE ir ieguvuši 20 X Gamesmedaļas, kas sevī ietver arī visas trīs pjedestāla vietas 2011. gadā Losandželosā un 2013. gadā Brazīlijā. Komanda ir uzvarējusi arī visos ASV rallijkrosa čempionātos kopš 2010. gada un uzvarējusi 2014. gada Pasaules rallijkrosa čempionāta komandu ieskaitē.

Dibināta 2009. gadā, komanda ir radīta sadarbojoties vēsturiskai Zviedrijas industriālajai kompānijai Olsbergs un rallijkrosa speciālistiem Motor Sport Evolution. 2013. gadā kompānija atvēra ofisu arī ASV un tādēļ tagad tai ir divi galvenie ofisi – ASV un Zviedrijā.

2014. gada sezonā Olsbergs MSE nodrošināja augstākā līmeņa tehniku FIA pasaules rallijkrosa čempionātāRed Bull Globālajā rallijkrosa čempionātā un Skandināvijas Supercar rallijkrosa čempionātā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 26

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti