iAuto intervija ar Aigaru Nitišu - Izmanto savu iespēju 3

 
Jānis Grīnhofs, iAuto | 18.aprīlis 2015 11:41

Strauji tuvojas jaunā rallijkrosa sezona. Startam Pasaules čempionātam cītīgi gatavojas arī jēkabpilietis Reinis Nitišs. Pirms sezonas sākuma šo rindu autoram bija iespēja uzdot dažus jautājumus Reiņa tēvam Aigaram Nitišam.

Kā Tu vērtē Reiņa sasniegto pagājušajā sezonā?

Viennozīmīgi bija ļoti liels prieks par Reiņa, pagājušajā gadā izcīnīto trešo vietu Pasaules čempionātā. Ir liels gandarījums, ka viss paveiktais ir palīdzējis sasniegt šo augsto rezultātu. Reinis ir mācējis pilnvērtīgi un pareizi izmantot savu iespēju. Reinis paņēma visu to nepieciešamo, kas palīdzēja cīnīties par goda pjedestālu jau pirmajā pilnajā sezonā Super car klasē. Reiņa sasniegtais apliecina, cik svarīgs ir komandas darbs. Mēs sapratām, ka nepieciešams ir pieredzes, komandas, finansu un labas tehnikas kopums.

Aigars Nitišs Foto: Jānis Grīnhofs, iAuto.lv

Kāds bija ceļš uz šo rezultātu?

Jau pusaudža gados Reinis pierada cītīgi strādāt treniņos un ielāgot visu iegūto informāciju. Treniņos daudz laika tika pavadīts pie dažādu spēkratu stūres. Paralēli tika braukts ar Žiguli un kartingu. Taču izlēmām ar kartingu neturpināt sportošanu, jo tuvāki likās salonauto. Tad mūsu īpašumā nonāca Reiņa Safonova sporta Golfiņš un mēs sākām braukt uz sacensībām, kur vien varējām. Rallijkrosu, krosu, Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Bija labi rezultāti, tika izcīnīti tituli Igaunijā, Latvijā un arī Ziemeļeiropā. Reinim padevās braukšana. Tas mums deva papildus motivāciju. Meklējām jaunus kontaktus un iespējas, lai vairāk iepazītu rallijkrosa virtuvi. Rallijkross vviennozīmīgi likās tuvāks un perspektīvāks. Iepazināmies ar vācieti Rolfu Folandu, kurš mums ir palīdzējis saprasr kādā "virzienā" jāiet tālāk. Vēlāk palīdzīgu roku sniedza lielākais rallijkrosa spečuks Latvijā Uģis Traubergs. Tad arī izlēmām par sadarbību ar nopietnu komandu(Set promotion pirmajā pilnajā sezonā Eiropas čempionātā)), kas bija ļoti pareiz lēmums veiksmīgai attīstības turpināšanai un labs pamats cīņā par augstiem rezultātiem. Pierādījums tam - tituls Super 1600 klasē 2013 gadā(Eiropā).

Kā Tu atbalsti Reini sezonas laikā?

Sezonas laikā es cenšos būt klāt visās sacensībās, kurās Reinis startē. Sekoju līdzi braucieniem, pētu konkurentus,cenšos saskatīt kādu niansi, kas varētu Reinim noderēt trasē. Velāk ar Reini apspriežam manus novērojumus,izvērtējam iegūto informāciju. Reizēm ar saviem novērojumiem dalos arī ar komandu(tagad Olsbers/MSE aut.) , ja jūtu, ka tas ir būtiski. Komandai ir citas prioritātes un funkcijas. Tā pēta telemetrijas datus, studē auto parametrus dažādos trases posmos, taču neseko tiešai cīņai trasē(tas nav primāri). Reizēm ir nepieciešams skats no malas. To visu ar Reini izrunājam, dodu kādu padomu, taču tagad jau viņš zina vairāk par mani. Tomēr gribu būt tur "iekšā", lai objektīvi varētu izvērtēt kā Reinim veicas.

Kādi uzstādijumi Reinim ir 2015gadā?

Pagaidām nekādu īpašu uzdevumu nav, tomēr ir tāda doma, ka vajadzētu cīnīties par TOP 6. Skaidrs ir viens, jācenšas šosezon nostartēt pēc iespējas labāk. Jāpierāda, ka pērn čempionātā izcīnītai trešajai vietai nebija gadijuma raksturs. Jādemonstrē labs ātrums, jo gada beigās beidzas divu gadu līgums ar Olsbergs/MSE komandu. Viegli nebūs, jo čempionātam pievienijušies jaunas komandas un vairāki spēcīgi braucēji. 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 17.aprīlis 2015 16:20
1 2 Atbildēt

Kad varēs uzdot jautājumus mātei?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti