Nitišs un Baumanis startēs Beļģijā 1

 

Reinis Nitišs Foto: Olsbergs/MSE

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 13.maijs 2015 10:30

Jau šajā nedēļas nogalē Beļģijā norisināsies Pasaules rallijkrosa čempionāta trešais posms. Paralēli sacentīsies arī braucēji Eiropas čempionāta ieskaitē. Kā jau ierasts starp dalībniekiem būs latvieši Reinis Nitišs un Jānis Baumanis.

Rallijkrosa sezona rit pilnā sparā, un Beļģijā tiks aizvadīts jau trešais Pasaules čempionāta posms. Līdzšinējās sacensības pierādīja, ka šogad cīņa par godalgām būs ļoti sīva. Pirmā posma uzvarētājs Kristofersons sacensībās Vācijā pat neiekļuvafinālā. Arī pirmā posma finālists, francūzis Žanī līdz finālam netika. Turpretī neveiksminieki Nitišs un Larsons demonstrēja atzīstamu ātrumu un cīņas sparu, cīnoties par augstām vietām gan priekšbraucienos, gan finālā.

Zināmu stabilitāti pagaidām demonstrē "misters holivuds"- Solbergs, izcīnot otro vietu Portugālē un uzvarot Vācijā. Pēc divām trešajām vietām savu ritmu noteikti mēģinās saglabāt Hansens juniors, viens no sīvākajiem Reiņa Nitiša konkurentiem jau no pagājušās sezonas. Ne pārāk veiksmīgs finālos bijis Reiņa komandas biedrs Bakkeruds, jo nav ticis augstākm par piekto vietu. Savukārt Reinis pēc neizteiksmīga starta Portugālē spēja saņemties un Vācijā aizvadīja sacīksti savā stilā, demonstrēdams stabilitāti un ātrumu. Cerams, ka cīņai Beļģijā Reinis būs mobilizējies un varēs turpināt Vācijā uzņemto tempu. Ja atceramies pāgājušajā gadā sacīkste Beļģijā Reinim Nitišam nebija veiksmīga. Bija sadursme ar Solbergu vecāko, tehniskas ķibeles, kļūdiņas un rezultātā Reinis palika ārpus fināla.

Reinis uzskata, ka šoreiz rezultātam jābūt labākam. Trase jēkabpilietim patīk, tai ir ātri asfalta līkumi, liela daļa līkumu ir ar grunts segumu, trasē ir metošs tramplīns. Vienīgā bīstamā vieta ir džokera pieslēgšanās pamata trases ātram līkumam. Lai gan trase nav tīra rallikrosa trase, tā ir interesanta un prasa no braucējiem maksimālu koncentrēšanos.

Pēc aizvadītajiem diviem posmiem kopvērtējumā līderis ir Solbergs ar 57 punktiem. Reinis pagaidām ir piektais, taču no trešo vietu dalošajiem Hansena un Bakkeruda(37p.), atpaliek tikai trīs punktus.

Beļģijā paralēli norisināsies sacensības Eiropas čempionāta ieskaitē Super !600 klasē. starp braucējiem būs arī Set promotion komandas pārstāvis Jānis Baumanis. Jānis jauno sezonu uzsācis diezgan pārliecinoši. Pirms beļģijas posma Baumanis ir čempionāta līderis. Jānis jau Portugālē demonstrēja labu ātrumu visus priekšbraucienus. Vienīgi finālā pēc sīvas cīņas finišā tika sasniegta trešā vieta. Tā kā rallijkrosā tiek vērtēti pilnīgi visi braucieni, tad Jāņa rezultāti ir ļoti atzīstami. Gaidīsim ziņas jau no Beļģijas. 

Jānis Baumanis Foto: Rihards Baumanis

 
Visi komentāri
 
LMT 14.maijs 2015 0:54
0 0 Atbildēt

Kam tas interesē!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 2

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 5

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti