Baumanis un Nitišs turpinās cīņas Vācijā

 

Reinis Nitišs Foto: Olsbergs/MSE

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 17.jūnijs 2015 16:00

Jau šajā nedēļas nogalē Vācijā atsāksies Pasaules un Eiropas čempionāti rallijkrosā. Sacensībās piedalīsies arī Latvijas pārstāvji Jānis Baumanis un Reinis Nitišs.

Vācijā 20.un 21.jūnijā tiks aizvadīts Pasaules čempionāta 5 posms un Eiropas čempionāta 3 posms. Sacensībām pieteikušies visi galvenie konkurenti. Pasaules čempionāta Super Car klases ieskaitē, kur startēs arī Reinis Nitišs par vērtīgiem punktiem sacentīsies 18 braucēji. Super 1600 klasē Eiropas ieskaitē uz startā stāsies 20 braucēji ar Jāni Baumani priekšgalā.

Kopš iepriekšējām sacensībām pagājis gandrīz mēnesis, braucējiem bija laiks mazliet atvilkt elpu. Super Car klasē startējošais jēkabpilietis Reinis Nitišs "starpbrīdi"starp sacensībām izmantoja cītīgi gatavojoties eksāmeniem. "Mēnesi neesmu sēdējis pie sporta auto stūres. Ar nepacietību gaidu sacensības, esmu noilgojies pēc tā visa", tā Reinis Nitišs. Jēkabpilietis uzskata, ka vēl ir daudz lietas, kas jāuzlabo lai varētu veiksmīgi cīnīties ar saviem konkurentiem.Pēc aizvadītajiem četriem posmiem Reinis ar 61 punktiem ieņem piekto vietu kopvērtējumā. Par diviem punktiem vairāk ir Timmi Hansenam, bet līderis ar 112 punktiem ir Petters Solbergs.

Eiropas ieskaitē Super 1600 klasē cīņu par titulu turpinās Jānis Baumanis. Jānim sezona iesākusies diezgan veiksmīgi. Pirmajos divos posmos Jānis Baumanis ir spējis demonstrēt ļoti stabilu sniegumu, kas pagaidām nodrošina diezgan pārliecinošu vadību kopvērtējumā. Taču sezona ir pašā sākumā un vēl var notikt jeb kas. Visi atlikušie sacensību posmi jāaizvada ar maksimālu atdevi, lai izcīnītu pēc iespējas vairāk punktu. Jānis stāsta, ka ļoti lietderīgi aizvadijis sacensību starplaiku. "Šajās garajās brīvdienās no sacensībām sporta zāle uzlaboju fizisko kondīciju, piedalijos braukšanas treniņos. Kopā ar komandu aizvadijām testu sesiju, lai pārliecinātos par auto regulējumiem. Esmu pilnīgi gatavs startam Vācijā ", tā Jānis Baumanis. Pirms čempionāta trešā posma Jānis atrodas kopvērtējuma vadībā, par desmit punktiem apsteidzot otrās vietas īpašnieku.

Jānis Baumanis Foto: Rihards Baumanis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti