Pēc sadursmes Nitišs nesasniedz pasaules rallijkrosa čempionāta Kanādas posma pusfināla finišu 3

 

Foto: OlsbergsMSE

RA EVENTS | 9.augusts 2015 11:03

Pagājušajā naktī, pēc Latvijas laika, Kanādā noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) septītais posms, kurā startēja arī Reinis Nitišs. Jēkabpilietis pēc visu kvalifikācijas kārtu veikšanas ierindojās piektajā vietā un iekļuva sacensību pusfinālā.

Diemžēl pusfinālā, jau pirmā apļa laikā, Nitišs piedzīvoja sadursmi ar Timiju Hansenu, pēc kuras no turpmākās cīņas par uzvaru sacensībās bija spiests izstāties. Nitišs Kanādā ieguva 13 punktus un čempionāta kopvērtējumā atkāpās uz sesto vietu. Pasaules RX nākamais posms no 21. līdz 23. augustam norisināsies Norvēģijā.

Trešajā kvalifikācijas kārtā Reinis Nitišs startēja noslēdzošajā braucienā kopā ar Peteru Sūlbergu, Timiju Hansenu, Matiasu Ektremu un Andrēasu Bakerudu. Brauciena laikā jēkabpilietis spēja pakāpties līdz trešajai pozīcijai, tomēr tad veica Joker apli, pēc kura atkrita uz piekto vietu, kurā sasniedza finišu. Kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišam 11. ātrākais laiks.

Foto: OlsbergsMSE

Ceturtās kvalifikācijas kārtas braucienu Nitišs uzsāka no pirmās starta vietas, braucienu uzsākot nekļūdīgi un izvirzoties līderpozīcijā. Lai gan pirmā apļa laikā Nitišam cieši sekoja Antons Marklunds, viņš kādā no trases līkumiem kļūdījās un bija spiests izstāties. Brauciena turpinājumā Nitišs saviem konkurentiem neatstāja ne mazāko iespēju sevi apsteigt un braucienā izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišam 5. ātrākais laiks.

Pēc četru kvalifikācijas kārtu veikšanas Nitišs ierindojās piektajā vietā un iekļuva pusfinālā.

Sadursmēm bagāts izvērtās pusfināls, kuru no trešās starta vietas uzsāka Reinis Nitišs. Vispirms spējā kontaktcīņā iesaistījās no pirmās starta rindas startējušie Sūlbergs un Hansens. Vairāku savstarpējo sadursmju rezultātā Sūlbergs sagriezās un zaudēja vairākas sekundes, tikmēr Hansena automašīnai tika nolauzts ritenis. Brauciena turpinājumā Hansens, nekontrolējot savu automašīnu, uztriecās virsū Reiņa vadītajam spēkratam, to ietriecot trases betona nožogojumā. Diemžēl, pēc šī kontakta Nitiša Ford Fiesta ST tika nodarīti nopietni bojājumi, un viņš bija spiests nobraukt trases malā un izstāties no sacensībām.

Foto: OlsbergsMSE

“Pusfinālā bija iespēja apsteigt lēnāk braucošo Timiju Hansenu, ko nekavējoties arī centos izmantot. Lai gan tramplīnā palēcāmies viens otram blakus, kas notika pēc tā pat negribu vairs atcerēties!

Sacensību laikā izdevās atrast īstos automašīnu regulējumus un uzlabot savu braukšanas sniegumu, lai cīnītos par uzvaru, tamdēļ šāds iznākums ir īpaši nepatīkams. Esam tikko pārkāpuši sezonas viduspunktam, un mums priekšā vēl ir sešas sacensībās, kurās varu izcīnīt 180 punktus. Izcīnīt uzvaru Norvēģijā visiem būs vienlīdzīgas iespējas!” situāciju vērst sev par labu noskaņojies ir Reinis Nitišs.

Foto: OlsbergsMSE

Reinis Nitišs Kanādā izcīnīja 13 punktus – 12 punktus par piekto vietu pēc četrām kvalifikācijas kārtām, kā arī punktu par sesto vietu pusfinālā. Septiņu posmu laikā Nitišs iekrājis 109 punktus un Pasaules RX kopvērtējumā šobrīd ierindojas 6. vietā. Čempionāta līderpozīcijā ar 176 punktiem joprojām atrodas 2014. gada pasaules čempions rallijkrosā Peters Sūlbergs.

Reiņa Nitiša komanda Olsbergs MSE Kanādā izcīnīja 30 punktus. Lai gan konkurentiem šoreiz veicās labāk, Olsbergs MSE ar 239 punktiem nosargāja pirmo vietu Pasaules RX kopvērtējumā. Otrajā vietā ar 237 punktiem šobrīd ierindojas Team Peugeot-Hansen, savukārt trešajā vietā atrodas SDRX, kurai 201 punkts.

Foto: Publicitātes foto

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ruu@uto 10.augusts 2015 7:17
2 1 Atbildēt

Nja, nu žēl, bet tāds nu šis sporta veids ir. Turklāt

noteikumi kļuvuši stipri liberālāki un par tādu

grūstīšanos, par ko vēl pirms dažiem gadiem ņēma

nost no trases, tagad pat aizrādījumu vairs neizsaka.

Nu ko, Reinim jācīnās tālāk, kaut dikti "gribošo" tur

ir krietns bars! Turies, Reini!

JanisGrinhofs 10.augusts 2015 9:02
1 3 Atbildēt

Piekrītu Ruu. Reizēm šķiet, ka tiesneši ļauj pārāk grūstīties. Ja lielākai daļai skatītāju patīk kraši un arī orgam izdevīgi reklamēt tādu ekšn pasākumu, bet šo starpgadījumu laikā reizēm no cīņas tiek izslegti ātri braucēji. Tā par konkrētā braucēja punktu krājumu parūpejas kāds cits....

LMT 10.augusts 2015 11:24
1 2 Atbildēt

Nu gan nabadziņu visi apceļ!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti