Nitišs un brāļi Baumaņi gatavojas startam Francijā

 

Reinis Nitišs Foto: Olsbergs/MSE

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 3.septembris 2015 23:50

Jau šajā nedēļas nogalē Francijā tiks aizvadīts kārtējais pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionātu posms. Francijā cīņā dosies trīs Latvijas braucēji, Reinis Nitišs, Jānis un Artis Baumaņi.

Lai gan līdz pasaules čempionāta finišam atlikuši vēl pieci posmi, pamazām sāk iezīmēties galvenie godalgu pretendenti. Pagaidām izskatās, ja nekas ārkārtējs nenotiks Petteram Solbergam izdosies aizstāvēt pērn izcīnīto titulu. Tomēr šī sezona labi sākusies, tagad arvien biežāk sagādā Solbergam vilšanos. Pēdējos divos posmos norvēģis netika līdz finālam. Galveno vijoli sākuši spēlēt Hansena komandas braucēji Deivs Ženī un Timmijs Hansens.

Konkurence šosezon ir ļoti augusi. Uz goda pjedestālu pretendentu ir divreiz vairāk kā pērn. Arī slavenajam zviedram, Matiasam Ekstrīmam nav vieglas dienas, grūti tikt pie uzvarām.Vienīgi Zviedrijā Matiass atkārtoja pagājušā gada panākumu.Starp pretendentiem uz godalgām viennozīmīgi ir arī Olsbergs/MSE komandas braucēji Reinis Nitišs un Andreas Bakkeruds.

Arī Reinim šogad neklājās viegli. Sezonas sākumā spēkratam īsti nebija ātruma, kas atspoguļojās uzrādītajos rezultātos. Ar neatlaidīgu darbu komandai izdevās uzlabot auto parametrus un Reinis jau droši iesaistījās cīņās par fināliem. Taču dažas neveiksmes mazliet izsita Reini no ierastā ritma. Tomēr Reinis ir cīnītājs un negatavojas padoties cīņā par čempionāta godalgām.

Pēc aizvadītajiem astoņiem posmiem pārliecinošs līderis ir Petters Solbergs ar 193 punktiem. Otrajā vietā izvirzījies strauji progrsējošais Timmijs Hansens, kura kontā 152p., bet trešais pagaidām Andreas Bakkeruds ar 140p. Reinis pagaidām sestais un no komandas biedra atpaliek par 18 punktiem. Tas nav daudz, jo kā zināms neveiksmīga kvalifikācija var braucēja punktu krājumā iecirdt pamatīgu robu, turpretī labākais kvalifikācijas sērijā saņem 16p.

Francijas posms vienmēr bijis ļoti smags patstāvīgajiem čempionātu dalībniekiem, jo sīkstu pretestību izrāda vietējie braucēji. Viņi parasti nepiedalās čempionāta godalgu dalīšanā, bet sajauc kārtis pārējiem. Īpaši izteikti tas ir Eiropas čempionāta Super 1600klases ieskaitē, kurā startēs brāļi Baumaņi. Ja Jānis jau ir uzkrājis zināmu pieredzi, tad Artim šis būs pirmais starts tik nopietnā konkurencē. Artim šī būs debija Eiropas čempionātā. Savukārt Jānis ir gatavs cīņai ar ātrājiem francūžiem un ar nepacietību gaida sacensības. Jānis ir čempionāta līderis un kā pats atzīst, tas dod mazliet lielāku pārliecību saviem spēkiem. "Līdz čempionāta finišam vēl atlikuši trīs posmi un autosportā var notikt viss, tāpēc jācīnās līdz pēdējam sacensību aplim", tā Jānis Baumanis

Pēc aizvadītajiem četriem posmiem Jānis sakrājis 100 punktus, tuvākajam sekotājam Kristianam Sabo 75p., trešajā vietā iekārtojies uz kādu laiku krievs Nikita Misjuļa ar 74p. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti