Ar jaunu dalībnieku skaita rekordu sestdien Aizkrauklē folkreisa Vasaras kausa posms

 
LAF | 4.septembris 2015 6:44

Sestdien Aizkraukles autotrasē pl.10:00 startēs LAF Folkreisa Vasaras kausa 5. posms. Sacensībām cīņā par vienīgo uzvaru pieteikušies 45 dalībnieki, kas būs jauns šīs tautas autosporta disciplīnas rekords. Cīņā dosies arī LAF Krosa komisijas autokrosa kausa 11. posma dalībnieki, kā arī bērnu Mini bagiju čempionāta braucēji.

Folkreisam šis būs priekšpēdējais Vasaras kausa posms. Iespējams, tiks jau otrreiz šosezon labots folkreisa posma dalībnieku skaita rekords. Seriāla pirmajā sacīkstē maijā Autocross.lvRX Cup ietvaros sacīkstēm pieteicās 45 dalībnieki, bet piedalījās 42 sportisti.  Aizkraukles sacīkstei atkal 45 pieteikumi.

Lai arī dalībnieku sastāvs ir pārsteigumu un skaļu uzvārdu pilns, galvenās būs cīņas par uzvaru LAF Folkreisa Vasaras kausa kopvērtējumā. Pašlaik nelielu atrāvienu līderpozīcijā veicis Mārtiņš Spīķis (56 punkti), bet joprojām aktīvi par uzvaru cīnās arī Edijs Sloka (47), Edvīns Vansovičs (44) un Jānis Āboliņš (43). Sloka, starp citu, ir vienīgais, kurš šosezon guvis divas uzvaras, savukārt Vansovičs trasē vedīs jaunu auto – Nissan Sunny. Tā kā šis ir priekšpēdējais posms, katra favorītu kļūda ietekmēs sezonas uzvaras likteni.

Dalībnieku sarakstā vairāki pārsteigumi un autosportā zināmi uzvārdi. Tā kā Latvijas autokrosa čempionāts jau noslēdzies, čempionāta dalībnieki izklaidēsies folkreisa cīņās. Atpakaļ pie saknēm atgriezīsies nu jau krosā titulētie folkreisa audzēkņi – 2014. gada Latvijas čempions 2000 Super Mārtiņš Starks, šā gada bronzas medaļnieks 2000 Super Rihards Dainis, debiju folkreisā piedzīvos regulārais 2000 Super medaļu pretendents un pērnā gada Baltijas čempions Juris Spīķis, 1999. gada Latvijas čempions 2000A klasē Andrejs Lajevskis, 2011. gada Latvijas čempions 2000 Super klasē Intars Spīķis, bijušais Latvijas čempions ziemas autosprintā Ritvars Kārkliņš.

Foto: Publicitātes foto

Šogad Spīķu ģimene sit visus rekordus – uz starta čempionātā titulētie brāļi Jānis, Intars un Juris, kā arī jaunākais no brāļiem Mārtiņš Spīķis. Turklāt Aizkrauklē debitēs vēl viena radiniece – Līga Spīķe, kurai dalība šajā sacīkstē ir dāvana no komandas 19 gadu jubilejā. Jāpiebilst, ka Carlife komanda trasē ved vēl vairākus sportistus.

Sestdien cīņās plāno doties astoņi debitanti. Junioru kausā spēkosies seši dalībnieki. Savukārt pirmo reizi sacensībām pieteikti astoņi Klasika ieskaites dalībnieki. Tas nozīmē, ka aizmugures piedziņas automašīnu dalībniekiem vēl bez folkreisa pamatsacensībām būs iespēja cīnīties arī atsevišķā Klasiku finālā.

Sestdien tiks aizvadīts arī LAF Krosa komisijas autokrosa kausa priekšpēdējais, 11. posms. Sacīkstes galvenais jautājums – vai Andim Kļavam izdosies posmu pirms seriāla beigām nodrošināt kopvērtējuma uzvaru? Pat, ja sīvākais konkurents Raivis Grigorovičs sasniegs uzvaru, Andim pietiks ar septīto vietu, lai uz pēdējo posmu Brenguļos dotos ar nodrošinātu uzvaru.

Mini klasē jānoskaidro Latvijas Bērnu čempionāta šā gada uzvarētājs. Šī seriāla pēdējā posmā cīņu par uzvaru jāaizvada Krišam Miķelim Aplokam un Lietuvas braucējam Normantam Lepšim. Krišam uzdevums gan šķiet vienkāršs – ja viņš nepiedzīvo problēmas un kvalificējas finālam, ar to pietiek, lai Lepšis pat uzvaras gadījumā vairs nevarētu Aploku apdraudēt.

Aizkraukles autotrase viegli atrodama – no HES puses iebraucot Sērenes ciematā atliek vien sekot norādēm (pirmais pagrieziens pa labi ar ceļazīmes „Sērene”).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti