Reinis Nitišs pasaules RX Francijas posmā izcīna vienu punktu

 

Foto: OlsbergsMSE

RA Events | 7.septembris 2015 8:48

Francijas pilsētā Loeakā šodien noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) devītais posms. Šodien notikušajās divās atlikušajās kvalifikācijas kārtās Reinis Nitišs uzrādīja 22. un 16. ātrāko laiku, kas visu kvalifikācijas kārtu kopvērtējumā jēkabpilieti ierindoja 16. vietā. Nitišs Francijā izcīnīja 1 punktu un pēc šī posma čempionāta kopvērtējumā atkāpās uz septīto vietu. Pasaules RX nākamais posms no 18. līdz 20. septembrim norisināsies Spānijas pilsētā Barselonā.

Sacensību otrās dienas laikā Reinis Nitišs startēja atlikušajās divās kvalifikācijas kārtās. Trešās kārtas braucienā Reinim neizdevās veiksmīgs starts, kas ļāva viņa konkurentiem atrauties, un brauciena turpinājumā jēkabpilietis iesaistījās vairākos dueļos ar sāncenšiem, brauciena finišu sasniedzot ceturtajā vietā, kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā uzrādot 22. ātrāko laiku.

Ceturtās kvalifikācijas kārtas braucienā Nitišs startēja kopā ar savu komandas biedru Andrēasu Bakerudu, un jau brauciena sākumā abi Ford Olsbergs MSE piloti izvirzījās līderpozīcijās – Andrēass pirmajā vietā, Reinis – otrajā. Reinis pakāpās uz pirmo pozīciju, kad Joker apli veica Bakeruds, tomēr iegūto pārsvaru zaudēja, kad pašam bija jādodas savā Joker aplī. Brauciena finišu Nitišs sasniedza otrajā vietā, kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā uzrādot 16. ātrāko laiku.

Foto: OlsbergsMSE

Pēc četru kvalifikācijas kārtu veikšanas 35 dalībnieku konkurencē, Reinis Nitišs ierindojās sešpadsmitajā vietā, nekvalificējoties Francijas posma finālbraucieniem.

“Pērn Francijas posma finālbraucienā finišēju otrajā vietā un kāpu uz goda pjedestālā, diemžēl šogad izdevās izcīnīt tikai vienu punktu... Visos sacensību braucienos trūka ātrums, un par spīti ieguldītajām pūlēm, Francijā tā arī nespējām uzrādīt konkurētspējīgu rezultātu. Šobrīd nevaru pateikt, kas tieši bija pie vainas, bet, iespējams, centāmies izmainīt pārāk daudz nianses vienlaicīgi, nespējot pilnvērtīgi pielāgoties jaunajiem braukšanas apstākļiem.

Viens punkts visa posma laikā nebija mūsu mērķis, un ar šādu rezultātu neesmu apmierināts. Tomēr, tagad nav īstais brīdis nokārt galvu! Nākamais posms ir pēc divām nedēļām, tāpēc brīvdienas šoreiz nebūs garas, lai Spānijā varētu iegūt nozīmīgāku punktu skaitu.

Paldies visiem faniem, kuri bija ieradušies Francijā un nekautrējās starp Francijas karogiem uzvilkt arī Latvijas karogu. Trasē vai Olsbergs MSE teltī - bet man allaž ir prieks satikt savus tautiešus! Tiekamies Barselonā!” pateicīgs par atbalstu nedēļas nogalē ir Reinis Nitišs.

Foto: OlsbergsMSE

Par sešpadsmito vietu četru kvalifikācijas kārtu kopvērtējumā Reinis Nitišs izcīnīja vienu punktu. Deviņu posmu laikā Nitišs iekrājis 123 punktus un Pasaules RX kopvērtējumā šobrīd ierindojas 7. vietā. Čempionāta līderpozīcijā ar 219 punktiem atrodas 2014. gada pasaules čempions rallijkrosā Peters Sūlbergs, bet otrajā vietā Francijas posma uzvarētājs Timijs Hansens (182 punkti), trešais ir Jūhans Kristofešsons (156 punkti). Reiņa Nitiša komandas biedrs Andrēass Bakeruds (152 punkti) atkāpies uz ceturto pozīciju.

Reiņa Nitiša komanda Olsbergs MSE Norvēģijā izcīnīja 13 punktus, nosargājot otro vietu Pasaules RX kopvērtējuma. Pirmajā vietā atrodas Team Peugeot-Hansen (328 punkti), kamēr trešajā vietā atrodas SDRX (244 punkti).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti