Jānis Baumanis kļūst par Eiropas rallijkrosa čempionu (+ foto)

 

Baumanis Motorsport Photography Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis Motorsport | 19.oktobris 2015 7:44

Latviešu sportists Jānis Baumanis šajā nedēļas nogalē Frančiakortas trasē Itālijā notikušajā Eiropas rallijkrosa čempionāta pēdējā posmā izcīnīja 6. vietu, tomēr ar to pietika, lai kļūtu par kontinenta 2015.gada čempionu S1600 klasē.

Lai arī nedēļas nogale Jānim sākās, cīnoties ne tikai ar konkurentiem, bet arī savas sacīkšu mašīnas tehniskām ķibelēm, Itālijas posma gaitā viņš pierādīja, ka ne velti atrodas Eiropas čempionāta galvgalī un ir nopietnākais pretendents uz 2015.čempiona titulu.

Svētdiena sportistiem, kā ierasts sākās, ar treniņbraucieniem, bet pēc tiem S1600 klases sportistiem bija jāveic pēdējais, ceturtais kvalifikācijas brauciens. To, turpinot braukt sestdien uzstādītajā tempā, Jānis pabeidza ar uzvaru savā braucienā un otro vietu kvalifikācijas kopvērtējumā. Pārāks par viņu bija tikai Itālijas posma uzvarētājs, dānis Ulriks Linnemans.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

“Svētdiena pienāca ar lietu un attiecīgi krietni citādākiem apstākļiem trasē. Mani gan tie nebaida, jo lietainā laikā vairāk nākas cīnīties ar auto un arī pašam jābūt īpaši precīzam, tāpēc tā pat ir interesantāk. Tas pierādījās trasē, kur brauciens pēc laba starta izdevās nevainojams un tajā uzvarēju. Faktiski jau man vajadzēja tikai iziet uz ceturtās kvalifikācijas startu, tāpēc uzvara deva papildus emocijas apziņai, ka ir izcīnīts Eiropas čempiona tituls. Un, redzot, ka skatītāji stāv kājās un aplaudē, sajūtas bija vienkārši vārdos grūti aprakstāmas,” par pirmajiem mirkļiem Eiropas čempiona statusā stāsta Jānis.

Četru kvalifikācijas braucienu kopsummā Set Promotion komandā startējošais latvietis atradās otrajā pozīcijā aiz Linnemana un tas viņam deva tiesības pusfinālā startēt no “pole position”. Jānis lieliski prata izmantot starta pozīcijas priekšrocības un ar tikpat lielisku sniegumu, kā līdz tam, savu braucienu pabeidza kā līderis.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

“Pusfinālā sanāca ļoti labs starts, bet jābrauc bija piesardzīgi, jo trasē jau bija lielas bedres un nācās uzmanīties, lai nesabloķētu riteņus vai neizlektu no trajektorijas. Bet tāpat savu pusfinālu vinnēju ar diezgan lielu pārsvaru, turklāt pēdējā aplī pat varēju nedaudz samazināt tempu, lai pietaupītu riepas finālam,” - tā Jānis.

Arī S1600 klases finālā, kurš bija pēdējais šajā Eiropas čempionātā un vietu sadalījumu kopvērtējuma galvgalī vairs nevarēja ietekmēt, Jānis stājās pirmajā rindā. Tomēr brauciens neizvērtās tik sekmīgs kā iepriekšējie un jaunais Eiropas čempions to noslēdza 6.vietā.

“Fināla cīņas izvērtās diezgan dramatiskas, jo tramplīnā dabūju spēcīgu sitienu pa aizmuguri, pēc nosēšanās sagriezos un vietā, kur daudzi citi sportisti bija apmetuši kūleņus, man tikai par mata tiesu no tā izdevās izvairīties. Turpmākajās cīņās man īsti iesaistīties nesanāca, jo bija sabojāts stūres mehānisms, tomēr čempiona tituls ir izcīnīts un tas ir galvenais,” komentē Jānis Baumanis, kurš nākamgad plāno startēt ar Supercar klases auto, tik pagaidām vēl nav zināms - Eiropas vai pasaules čempionātā.

Čempionāta kopvērtējums pēc sezonas pēdējā, septītā posma

Jānis Baumanis - 158 punkti

Ulriks Linnemans - 134 punkti

Kristiāns Žābo - 128 punkti

Ņikita Misjuļa - 120 punkti

Andrea Dubūrs - 109 punkti

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Foto: Baumanis Motorsport Photography

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti