Nitišs un Baumanis sezonu noslēgs Argentīnā

 

Jānis Baumanis Foto: Rihards Baumanis

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 20.novembris 2015 23:00

Pēc nedēļas Argentīnā tiks aizvadīts pasaules rallijkrosa čempionāta, 2015 gada sezonas pēdējais posms. Dalībnieku vidū būs Reinis Nitišs un jaunais Eiropas čempions Super 1600 klasē - Jānis Baumanis.

2015 gada sezona bija ļoti aizraujoša. Par to gadāja pieaugošā interese par rallijkrosu un čempionāta "izaugšana". Klāt nākušas jaunas komandas un vairāki ļoti spēcīgi braucēji. Par uzvarām atsevišķos posmos varēja cīnīties katrs no pirmā desmitnieka braucējiem. Lai gan čempionāta gaitā bija izkristalizējušies līderi, uzvarētāju prognozēt nebija iespējams. Arī pašreiz pirms pēdējā posma nav zināms neviens čempionāta godalgotās vietas ieguvējs. Trīs labākie sezonas kopvērtējumā tiks noskaidroti tieši Argentīnā, Rosario trasē.

Visu sezonu kopvērtējumā līderis bija Petters Solbergs, likās norvēģis soļo pretī otrajam titulam. Tomēr sezonas otrajā pusē Solbergs daudz zaudēja no sava pārsvara. Čempiona pozicījas pamazām sāka apdraudēt Timijs Hansens. No titula Solbergu gan šķir nieka pieci punkti. Arī paša Hansena pozicijas nav drošas. Veiksmes gadijumā Hansenu var apsteigt talantīgais Johans Kristoffersons. Tāpat cerības par trešo vietu čempionāta finišā nav atmetis Reiņa komandas biedrs Andreas Bakkeruds. Skaidrs, ka pēdējā posmā būs niknas cīņas. Pirms Argentīnas Solbergs iekrājis 279 p., Hansena kontā 253 p., Kristoffersonam 228 p., bet Bakkerudam 215 p. 

Reinis Nitišs šogad necīnās par pjedestālu kopvērtējumā. Dažādu objektīvu iemeslu dēļ šī sezona jēkabpilietim bija smaga. Taču Reinis nenokar galvu un uzskata, ka šogad ieguvis ļoti vērtīgu pieredzi turpmākajiem startiem. "Šis gads nebija viegls, viss negāja tik gludi kā bija plānots. Tomēr es uzskatu, ka no katras dzīves situācijas var paņemt kaut ko noderīgu un pilnveidot sevi. Pēdējās sacīkstēs par punktiem vairs nedomāšu, gribu vienkārši labi nobraukt ", tā Reinis. Kā Nitišam veiksies redzēsim pēc nedēļas. Tīri teorētiski Reinis var vēl izcīnīt  kopvērtējumā sesto vietu, jo no priekšā esošā Ekstrēma jēkabpilietis atpaliek vien 15 punktus.

Argentīnā būs viena retajām reizēm šogad, kad pasaules čempionātā Super Car klasē startēs divi Latvijas braucēji. "Kompāniju" Reinim sastādīs jaunais Eiropas čempions Super 1600 klasē Jānis Baumanis. Baumanis jau kādu laiku ved pārrunas ar austriešu komandas World RX team Austria vadītāju Manfrēdu Štolu. Štols paralēli pārrunām piedāvāja Baumanim startēt sezonas noslēguma posmā ar savas komandas Ford Fiesta spēkratu. Baumanis startu Argentīnā uzskata par lielisku iespēju. "Šajā posmā man īpaša uzdevumā nav, par rezultātu nedomāšu. Galvenais ir tuvāk iepazīt komandu un tās darbu, kā arī konkurentus trasē. Nedēļas nogale kopā ar Štola komandu ļaus mums labāk spriest par sadarbības iespējām", tā Jānis Baumanis.

 

 

Reinis Nitišs Foto: Olsbergs/MSE

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti