Reinim Nitišam pirmais pusfināls un 12.vieta Beļģijā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

RA Events | 16.maijs 2016 6:50

Vakar netālu no Beļģijas pilsētas Metē noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms Kapaza World RX of Belgium.

19 dalībnieku konkurencē Supercar kvalifikāciju kopvērtējumā Reinis Nitišs nodrošināja sev vietu pusfinālā, taču tajā jēkabpilieša auto piemeklēja sajūga defekts, kā rezultātā Nitišs sacensības noslēdza 12. vietā.

Līdzīgi kā vakar, arī šodien, sacensības norisinājās, valdot vēsam un drēgnam laikam, un tikai ik pa brīdim uzspīdot pa kādam saules staram. Šodien notika divas noslēdzošās kvalifikācijas, kā arī finālbraucieni. Trešās kvalifikācijas kopvērtējumā Reinis Nitišs uzrādīja 15. ātrāko laiku, savukārt ceturtajā kvalifikācijā Nitišam sestais ātrākais laiks, kas četru kārtu kopvērtējumā rallijkrosa braucēju ierindoja 12. vietā – pirmo reizi šosezon ļaujot startēt pusfinālā. Sacensību turpinājumā Nitiša auto piemeklēja sajūga defekts – Nitišs vispirms veica falšstartu, bet atkārtotajā startā braucienu uzsāka ļoti lēni. Pusfināla finiša līniju Nitišs sasniedza sestajā vietā, neiekļūstot Beļģijas posma finālā.

“Man izdevās labi iesākt trešo braucienu, tomēr vēl pirms pirmā līkuma saņēmu spēju triecienu pa auto… Līdz ar to brauciens bija beidzies, jo tika sabojāta stūres iekārta un ātrus apļa laikus ar šādu bojājumu uzrādīt nebija iespējams.

Tomēr, zaudēto ar uzviju atguvu ceturtajā braucienā, kad pirmā līkuma burzmā izdevās aizsteigties garām visiem konkurentiem. Beidzot man bija “tīrs” brauciens, ko varēju veikt savā ritmā un ātrumā – gandarījums, ka arī rezultāts bija tāds, kādu jau sen gaidīju – sestais ātrākais laiks kvalifikācijā un pirmo reizi ar ALL-INKL.com Münnich Motorsport uzbūvēto Seat Ibiza RX iekļuvu pusfinālā!

Diemžēl pusfinālā auto piemeklēja sajūga defekts. Pirms starta nespēju auto noturēt uz vietas, un tas vēl pirms zaļajām luksofora gaismām aizleca uz priekšu. Par falšstartu man piešķīra sodu – divas došanās Joker aplī. Arī atkārtotais starts bija problemātisks - auto startēju ar starteri un kustību uzsāku ļoti lēni.

Tomēr, labā ziņa, ka kopš Portugāles posma, kas notika tikai pirms mēneša, esam spēruši nozīmīgus soļus uz priekšu – Beļģijā uzrādīju Top6 laiku kādā no kvalifikācijas kārtām, kā arī kvalificējos pusfinālam. Tie ir pareiza darba augļi, un ticu, ka arī Lielbritānijā mēs spēsim cīnīties par vietu pusfinālā!" pēc sacensībām stāsta Reinis Nitišs.

Tikmēr otrs latviešu braucējs Jānis Baumanis uzrādīja astoto (trešā kvalifikācija) un 14. (ceturtā kvalifikācija) ātrāko laiku un pēc svētdienas kvalifikācijām ierindojas septītajā vietā. Lai gan Jānis Baumanis pusfināla finišu sasniedza trešais, sacensību turpinājumā tiesneši lēma par diskvalifikācijas piešķiršanu par sadursmes izraisīšanu, liedzot Baumani startu sacensību finālā.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 16.maijs 2016 8:07
2 0 Atbildēt

Baumaņa gadījuma sakarā, tiesnešus jānodod FIA uz izķidināšanu!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti