Nitišs un brāļi Baumaņi cīnīsies Anglijā

 

Jānis Baumanis Foto: Baumanis Motorsport Photography

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 27.maijs 2016 1:45

Šajā nedēļas nogalē Anglijā tiks aizvadīts kārtējais pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionātu posmi. Pasaules čempionāta ieskaitē cīņās dosies Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, bet Eiropas Super 1600 klases ieskaitē trasē redzēsim Arti Baumani.

Anglijās trase ir viena no populārākajām visā čempionāta kalendārā un pat konkurē ar izcilajām skandināvu trasēm.Kā apliecinājums tam ir vairāku braucēju, kuri nestartē čempionātā visos posmos, pieteikumi sacensībām. Startam Lidenhilas trasē gatavojas ātrais un atraktīvais amerikānis Tanners Fausts, angļu rallists Gais Vilks, Džulians Gudfreijs un Eiropas rallijkrosa Touring car čempions Dereks Tohils. Pārsteigumus pastāvīgajiem Super Car klases čempionāta dalībniekiem varētu sagādāt tieši Fausts. Kādreiz Eiropas čempionātā amerukānis demonstrēja atzīstamu meistarību. Taču "ciemiņi" paliek "ciemiņi" un īstajās cīņās diez vai iesaistīsies. 

Anglijā tiks aizvadīts jau ceturtais čempionāta posms. Lai gan trasē norisinās gana dramatiskas cīņas un uzvarētāju atsevišķās sacensībās ir grūti prognozēt, lēnām iezīmējas līderu kvartets. Tieši šie četri vīri pašlaik ir aizņēmuši kopvērtējuma pirmās četras ailītes. Trīs uzvārdi komentārus neprasa, Sebastians Loebs, Matiass Ekstrēms un Petters Solbergs. Ceturtais ir talantīgs un ambiciozs zviedrs Johans Kristoffersons. Taču čempionāts ir garš un daudz kas vēl var mainīties.

Pēdējie divi posmi parādijuši, ka lieliskā formā ir Ekstrēms un viņa Audi. Ātri jaunajā disciplīnā adaptējies ir Loebs un Solbergam, divkārtējam čempionām, nākās ļoti "iesvīst"cīņā par uzvarām. Labu ātrumu demonstrē arī Tomass Heikinens un Antons Marklunds, kā arī privātās komandas braucējs Robins Larsons. Pēc aizvadītajiem trim posmiem Ekstrēms ar Solbergu spējuši mazliet atrauties no konkurentiem. Abi iekrājuši attiecīgi 78 un 73 punktus. Lideriem ar 58 punktiem seko jau pieminētais Kristoffersons un Loebs ar 54p.

Kā tad klājas mūsējiem? Sezonas sākums gan Jānim Baumanim, gan Reinim Nitišam nav izdevies pārāk veiksmīgs. Jānis pēc pirmā posma neveiksmēm spēja atgūties un mesties cīņā par vietu finālos. Tikai pieredzes un  veiksmes trūkums neļāva iekļūt finālā jau Hokenheimā, bet Beļģijas posmā izcīnīto vietu finālā Jānim atņēma neobjektīvs tiesnešu lēmums. Jānis viennozīmīgi cīnīsie par vietu galvenajā finālā arī Anglijā. Pašlaik Jānis Baumanis ar 27 punktiem ieņem 10 vietu kopvērtējumā. Savukārt Reini Nitišu vajā dažādas tehniskas ķibeles. Reiņa Seat spēkrats tika sagatavots pirms paša čempionāta un bija pārāk "nenogatavojies" nopietnai cīņai. Pašlaik katrā posmā atklājas kāda kārtējā "bērna slimība". Taču Reinis ir noskaņots optimistiski, jo komandai ir izdevies atrast dažus optimālus regulējumus, kas varētu uzlabot auto ātrumu jau šajā nedēļas nogalē. Reinis ir pārliecināts, ka ar visām ķibelēm komanda tiks galā un vēl šajā sezonā varēs pacīnīties par augstām vietām. Anglijas posmu Reinis gaida ar nepacietību. Trase jēkabpilietim patīk, tajā ir "draudzīgāks" pēcstarta līkums. Ir lielākas iespējas tik cauri bez sadursmēm. Eiropas ieskaitē Super 1600 klasē uz strta redzēsim Arti Baumani. Artim pirmais čempionāta posms bija neveiksmīgs un Anglijā sportists mēģinās izcīnīt savus pirmos punktus Eiropas čempionātā. Konkurence būs ļoti sīva. Dalību sacensībām pieteikuši 29 braucēji, starp kuriem ir arī divi igauņi un divi lietuvieši.

Reinis Nitišs Foto: rallycross.com

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti