Vecpilī turpināsies Latvijas autokrosa čempionāts

 

Foto: Publicitātes attēls

LAF | 27.maijs 2016 12:36

Sestdien, 28. maijā no pl.10:00 Vecpils autotrasē tiks aizvadīts Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāta posms.

Tā kā trase ievērojami atšķiras no pirmā posma mājvietas Smiltenē, sagaidāmi jauni secinājumi par šā gada līderu spēku samēriem. Starp Smiltenes un Vecpils posmiem aizvadītā Baltijas čempionāta cīņa Lietuvā uzrāda intriģējošas tendences.
Ja Smiltenes Tepera trase aprīļa beigās bija smilšaina un ar smagu segumu, Vecpils piedāvās cietu māla segumu un ierasti sarežģītu konfigurāciju. Šīm atšķirībām vajadzētu izmainīt spēku samērus, vai arī apstiprināt kāda līdera pārsvaru pār sekotājiem.
Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas sportisti aizvadīja Baltijas čempionāta otro posmu Lietuvā, kur Šakjai trase vairāk līdzinās Vecpils nevis Smiltenes specifikai. 2000 Super klasē, latviešiem gūstot pirmās piecas pozīcijas, Smiltenes posma uzvarētājs Juris Spīķis guva tikai piekto vietu, kas varētu liecināt par spēku samēru izmaiņām Latvijas čempionātā.

2000 Super klasē uzvaras favorīti gaidāmajā cīņā būs Spīķis, viņa komandas biedrs Edijs Ošs, kā arī Rihards Dainis, Rūdolfs Bogens un, iespējams, bijušais čempions Jānis Miščenko, kurš atgriežas uz starta pēc Smiltenes posma izlaišanas.

1600 klasē šobrīd intriģējoši – vai pirmā posma (un arī Lietuvas sacīkstes) uzvarētājs Arnis Odiņš pratīs turpināt uzvaru sēriju sarežģītajā Vecpils trasē. Odiņš šosezon savērpis vislielākos pārsteigumus. Pamatā VAZ Klasika klases braucējs tikai divas dienas pirms Smiltenes sacīkstes nolēma izmēģināt spēkus priekšpiedziņas 1600 klasē. Par spīti kritiķiem tika gūta pārsteidzoša uzvara. Ar citu automašīnu startējot Baltijas čempionāta Lietuvas posmā Odiņam uzdevās vēl viens panākums. Tomēr klasē ir vairāki citi favorīti, kuri var atņemt uzvaru un cīnīties par pjedestālu. Piezemēti sezonu sācis bijušais čempions Andis Kļava, taču Vecpils trasē pieredzējušais braucējs var atgūt iespēju cīnīties par uzvaru. Vecpilī allaž spēcīgs bijis vicečempions Raimonds Mūrnieks, tāpat arī Jānis Balodis, kuram savulaik izdevās sasniegt uzvaru šajā trasē.

Open 2500 klase šobrīd uztur ne mazāku intrigu par pārējām ieskaitēm. Smiltenē pārliecinoši uzvaru guva Lauris Unāms ar Subaru. Taču viena no prognožu versijām liek domāt, ka cietā un līdzenā trasē, kāda būs Vecpilī, Unāma pārsvars pār sekotājiem varētu samazināties. Sekotāji – Ints Jeršovs, Jānis Dreimanis un Jānis Kozlovskis – būs gatavi līdera kļūdu izmantošanai.

VAZ Klasika klasē ierindā atgriezīsies Odiņš, kurš Vecpilī startēs divās klasēs ar divām dažādām automašīnām. Viņš kā pērnais čempions tiek uzskatīts par favorītu. Taču Smiltenē ļoti pārliecinošs bija posma uzvarētājs Kalvis Tēts - šis varētu būt aizraujošs duelis. Uz pjedestāla pozīcijām pretendēs arī igaunis Heinars Lehtsārs, kā arī Andris Krieviņš, Edijs Zimza un citi.

B600 bagiju klasē pirmais posms sarūpēja pārsteigumu – uzvaru guva debitants Jānis Baumanis. Viņš, kā arī Kaspars Meņģelis, Jānis Geisters, Jānis Kļava un Keivo Koivs būs galvenie uzvaras dalītāji.

Komandu vērtējumā pēc pirmā posma vadībā atrodas Odiņa, Krieviņa un Dreimaņa pārstāvētā SK Brenguļu autotrase/Steel Tech vienība. Savukārt labākais no junioriem Smiltenē bija lietuvietis Martins Pikčilingis, kurš 2000 Super klasē būs uz starta arī Vecpilī.

Uz starta stāsies arī bērnu Mini bagiju klase. Latvijas čempionāta otrajā posmā nevarēs piedalīties pirmās sacīkstes uzvarētājs Normants Lepšis. Šī ir izcila iespēja visiem pārējiem cīnīties par uzvaru.

Vecpils autotrase atrodas šosejas Rīga – Liepāja 163. kilometrā. Skatītājiem labi pārredzama un aizraujoša trase.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti