Artis Baumanis aizvadījis lielisku dienu Lidenhilā

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis Motorsport | 29.maijs 2016 6:59

Līdztekus pasaules rallijkrosa čempionāta posmam Lidenhilas trasē Lielbritānijā norit arī Eiropas čempionāta dalībnieku cīņas. Tajās ar atzinības vērtu sniegumu ir iesaistījies Latvijas pārstāvis Artis Baumanis.


Kamēr pasaules čempionātā tiek aizvadīts jau ceturtais posms, SET Promotion komandas braucējam šīs ir sezonas otrās sacensības Eiropas čempionātā. Tās Artis ir iesācis uz pozitīvas nots un rezultāti Lidenhilas posma pirmās dienas izskaņā to apstiprina.

“Diena sākās ļoti pozitīvi, proti, ar labāko rezultātu brīvajos treniņbraucienos, kas deva pārliecību turpmākajām sacīkstēm. Runājot par pirmo kvalifikāciju, var teikt, ka mums paveicās ar piektdien izlozēto starta kārtību - man bija jāstartē ceturtajā pirmās kvalifikācijas braucienā, bet pirms pirmā tika kārtīgi salaistīta trase. Startā gan nedaudz kļūdījos un iepaliku, tomēr sava brauciena finišā biju otrais, bet kopvērtējumā uzrādīju trešo absolūti labāko rezultātu. Pie tam šajā braucienā man pieder ātrākais apļa laiks no visiem braucējiem,” stāsta Artis Baumanis.

Otrajā kvalifikācijā gan negāja tik gludi kā sākumā un šoreiz vaina bija meklējama Arta sacīkšu Renault Twingo, kurš neskaidru iemeslu dēļ nestrādāja ar pilnu atdevi.

“Arī otrajā kvalifikācijā starts nebija no tiem labākajiem, tāpēc uzreiz braucu džokera aplī. Iebraucu kā pirmais, bet džokera apļa izejā mašīnai pēkšņi pazuda jauda. Rezultātā šajā braucienā biju tikai septītais ātrākais un kopvērtējumā atkāpos uz ceturto pozīciju,” par otrās kvalifikācijas gaitu stāsta Artis.

Ar treniņos un pirmajā kvalifikācijā uzņemto ātrumu Artis sacensību pirmo dienu arī noslēdza - teicams sniegums trešajā kvalifikācijas braucienā viņam dod trešo vietu kopvērtējumā un liecina, ka tā turpinot, vārti uz pusfinālu ir vaļā.

“Pēc otrās kvalifikācijas mehāniķi ķērās meklēt jaudas pazušanas vainu. Uz trešās kvalifikācijas brauciena starta izgāju nezinot, kā būs, vai auto darbosies ar 100 procentiem. Startā sanāca neliels misēklis un aizbraucu kā otrais, tomēr jau pirmajā aplī konkurentu izdevās apdzīt un pirmo pozīciju noturēt arī līdz beigām. Tas man deva otro vietu trešā brauciena kopvērtējumā un pirms pēdējās kvalifikācijas esmu trešais. Pirmais šobrīd ir komandas biedrs Timurs Šigabutdinovs, bet otrais - Ulriks Linnemans. Tā kā pēc pirmās dienas esam trešie, komandai un man noskaņojums ir pozitīvs. Galvenais to nepazaudēt līdz rītdienas startiem,” - tā Artis Baumanis.

“Prieks par Arti, viņš rāda labu sniegumu šodien, ir gan dažas kļūdas pašam, bet patīk, ka tās izlabo ar uzviju nākamajā aplī. Artim potenciāls ir liels. Cerams, ka komanda tiks līdzi viņam gan tehnikas sagatotības ziņā, gan ar stratēģiju braucienu laikā. Aizvien parādās problēmas ar degvielas iesmidzināšanas sistēmu, bet cerams, ka pa šo vakaru šīs tehniskās problēmas tiks novērstas un rīt varēsim demonstrēt vēl labāku sniegumu,” papildina Arta tēvs un treneris Andris Baumanis.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti