Jānis Baumanis pēc pirmās dienas pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Hellā - sestais

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis Motorsport | 12.jūnijs 2016 8:04

Sestdien Hellas trasē Norvēģijā ar pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem sākās īstās cīņas par iekļūšanu pasaules rallijkrosa čempionāta piektā posma pusfinālā un pēc tam arī finālā. Jānis Baumanis ar savu World RX Team Austria sagatavoto Ford Fiesta pirmajā sacensību dienā ielika stingrus pamatus, lai šoreiz fināls viņam neietu secen.

Pasaules čempionāta posms Hellā latviešu autosportistam sākās nervozi, jo sacīkšu mašīnai piektdien bija tehniska rakstura problēmas, kas liedza pilnvērtīgi aizvadīt brīvos treniņbraucienus un tajos uzrādītais rezultāts attiecīgi ne tuvu nav tāds, kādu varētu vēlēties un kādu demonstrēt ir spējīgs Jānis Baumanis. Piektdienas vakara gaitā virkne problēmu gan tika atrisinātas un jau sestdienas rīta brīvajos treniņbraucienos sportists sniegums bija krietni pārliecinošāks. Vēl pārliecinošāks tas bija pirmajā kvalifikācijas braucienā, kura kopsummā Jānis piekāpās vien pieciem konkurentiem.

“Dzīve bez piedzīvojumiem būtu pavisam garlaicīga un šīs sacensības patiešām sākās ar ļoti lieliem piedzīvojumiem - vakar pirmajos treniņbraucienos mašīnai atkal bija problēmas ar turbīnu, kā dēļ izbraucām tikai piecus apļus. Šīs dienas ievads turpretī bija labāks, varētu pat teikt, ka diezgan pozitīvs. Likām lielas cerības, ka uz sestdienas treniņbraucieniem un pirmo kvalifikāciju mašīna strādās kā nākas, un tā arī bija - regulējumi bija diezgan okei un nekādi defekti neparādījās. Bet tai pašā laikā vēl nav tā ātruma, kas ir komandas biedram Timuram Timerzjanovam. Paskatījāmies, kurās vietās trasē viņš ir ātrāks, pārņēmām arī daļu viņa mašīnas regulējumu un tas atmaksājās, jo pēc pirmā kvalifikācijas brauciena kopvērtējumā esmu sestais,” par Norvēģijas posma ievadu stāsta Jānis Baumanis.

Otrais kvalifikācijas brauciens Jānim sanāca pat sekmīgāks. Startējot no pole position līdzās Sebastjanam Lēbam, Johanam Kristofersonam, Tomasam Heikinenam un Dāvijam Žanī, latviešu autosportists atzina vien deviņkārtējā pasaules čempiona Lēba pārākumu un savā braucienā finišēja otrais. Kvalifikācijas summā Jānis bija piektais ātrākais, kas pēc pirmās dienas viņam dod sesto vietu kopvērtējumā.

“Ir aizvadīti divi kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem esmu sestais. Sākums ir ļoti labs. Pirmie soļi ir sperti, cerams tikšu pusfinālā un cerams, ka arī beidzot nopelnīsim iespēju braukt finālā. Ātrums mums noteikti ir, ko parādīja pirmie kvalifikācijas braucieni. Daudz darba ir padarīts, bet vēl ļoti daudz darba ir priekšā, lai mēs būtu tikpat ātri kā ātrākie konkurenti. Mums šis ir tikai pirmais gads pasaules čempionātā, bet jau tagad pirmajā dienā parādīju stabilu sniegumu. Noteikti jādara vēl vairāk, lai dabūtu lielāku ātrumu un mēs to darīsim. Bet viegli nebūs, jo visi cenšas pilnveidot savas mašīnas, atrast savas kļūdas, lai otrajā dienā būtu labāk. Tas ir skaidrs, tāpēc ceru, ka ātrums rīt būs vismaz tāds pats, ja ne labāks. Komanda katrā ziņā strādā ļoti labi, un tas atspoguļojas rezultātos, kur komandas biedrs ir otrais, bet es - sestais,” pirmās dienas noslēgumā stāsta Jānis Baumanis.

“Patīkami redzēt progresu komandā. Esam apmierināti ar šodienas sniegumu - sestā un piektā vieta kvalifikācijās pierāda, ka komanda strādā pareizajā virzienā. Pirmajā kvalifikācijā pieveikts Lēbs, bet otrajā tādi braucēji kā Solbergs, Ekstrēms un Bloks...Rezultāti ir ļoti, ļoti blīvi, tāpēc īpašs prieks, ka Jānis spēj konkurēt ar pasaulē pieredzējušākajiem pilotiem, it sevišķi skandināviem, kuriem šī ir viena no māju trasēm. Vakarā veiksim nelielas izmaiņas regulējumos, jo inženieri atraduši nianses, kas, domājams, uzlabos Jāņa ātrumu. Vēl jau ir, kur “nomest” arī no paša puses, bet kopumā viss ir ļoti labi!” piebilst Jāņa tēvs un treneris Andris Baumanis.

2016.gada FIA pasaules rallijkrosa čempionātā kopumā jāaizvada 12 posmi un viens no tiem, 1.un 2.oktobrī - Biķernieku kompleksajā sporta bāzē. Ar aizvadītajos četros posmos izcīnītiem 35 punktiem Jānis Baumanis kopvērtējumā pagaidām ieņem 10.vietu, savukārt Reinis Nitišs ar 12 punktiem ir septiņpadsmitais.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti