Artis Baumanis Eiropas čempionāta Zviedrijas posmu sāk ar piekto vietu pirmās dienas izskaņā

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis Motorsport | 2.jūlijs 2016 8:43

Ar pirmajiem brīvajiem treniņiem un kvalifikācijas braucieniem Holjē, Zviedrijā ir atsākušās cīņas FIA Eiropas rallijkrosa čempionātā. Latvijas pārstāvis tajā, Artis Baumanis, pirmās dienas izskaņā ieņem piekto pozīciju.

Holjē, kur ikdienā dzīvo aptuveni 150 cilvēku, šī nedēļa ienes ievērojamas pārmaiņas - šeit sabrauc krietns pulks Eiropas un pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieku, kā arī teju 40 tūkstoši šā motorizētā sporta veida cienītāju no dažādām valstīm, tai skaitā Latvijas. Un tam ir iemesls - mūsu valsti sacensībās pārstāv veseli trīs sportisti. Pasaules čempionāta Supercar klases ieskaitē tie ir Jānis Baumanis un Reinis Nitišs, savukārt Eiropas čempionātā Super 1600 klases ieskaitē - Jāņa brālis Artis Baumanis.

Kamēr Pasaules čempionāta dalībniekiem īstās sacensības ar pirmajiem kvalifikācijas braucieniem sāksies tikai sestdien, Eiropas čempionāta trešais posms jau ir uzņēmis apgriezienus. Proti, ir notikusi ne tikai piektdienām raksturīgā starta vietu izloze, bet arī brīvie treniņi un pirmie divi kvalifikācijas braucieni. To summā Artis Baumanis ieņem piekto pozīciju un ir nopietns pretendents cīņām pusfinālā un eventuāli arī finālā.

“Tā kā šajā posmā kopumā startē vairāk nekā 100 dalībnieki, sacensības norit trīs dienas. Es pārstāvu mazāko klasi, tādēļ pirmie divi kvalifikācijas braucieni notika jau šodien. Holjes trase ir ļoti interesanta, ne tikai tāpēc, ka šeit braucu pirmo reizi. Tajā ir nepārredzami pagriezieni, nepārredzami tramplīni, turklāt, tā kā šodien bija vēss un lietains, braukšana bija gandrīz kā pa ledu. Lai vai kā, pēc otrā treniņbrauciena un riepu maiņas jau sapratu, kur ko var pielikt un iegūt laiku,” stāsta Artis Baumanis.

“Pirmajā kvalifikācijā starts man neizdevās, tomēr pēc otrā pagrieziena izvirzījos otrajā pozīcijā un to arī spēju noturēt līdz finišam, kas deva piekto vietu kopvērtējumā. Otrajā kvalifikācijas braucienā starts jau bija labāks, tomēr pēc nokļūšanas uz mīkstā grants seguma atkritu uz priekšpēdējo pozīciju. Neveiksmīgi iebraucu arī džokerī, kur “iesprūdu” aiz konkurentiem un zaudēju diezgan daudz laika. Tomēr tad trase atbrīvojās, varēju uzņemt ātrumu un uzrādīt astoto labāko laiku braucienā. Divu braucienu summā esmu piektais, ar ko jābūt apmierinātam. Rīt jāturpina braukt, jo tātiek pusfinālā un finālā,” - tā Artis Baumanis.

Eiropas čempionāta sezonā kopumā jāaizvada seši posmi. Pēc divām šogad aizvadītajām sacensībām Artis Baumanis ieņem 7.vietu čempionāta kopvērtējumā.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti