Jānis Baumanis sāk cīņas pasaules rallijkrosa čempionāta Zviedrijas posmā

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis Motorsport | 2.jūlijs 2016 8:47

Pasaules rallijkrosa čempionāta sestais posms šajā nedēļas nogalē, kas ieguvusi maģisku apzīmējumu izmantotajā trasē un ap to valdošās atmosfēras, daudzo līdzjutēju tūkstošu un arī kuplā dalībnieku pulka dēļ, norisinās nelielajā Holjes ciematā, Zviedrijā. Uz turieni ir devušies arī abi Latvijas pārstāvji pasaules čempionātā - Jānis Baumanis no World RX Team Austria un Reinis Nitišs, kurš pārstāv all-inkl.com Muennich Motorsport komandu.

Jānis Baumanis Holjē atgriežas ar pozitīvām atmiņām, jo šeit Eiropas čempions Super 1600 klasē pērn izcīnīja vienu no savām uzvarām. Tagad autosportistam jāpierāda, ka līdzvērtīgu sniegumu var demonstrēt arī ar Supercar klases sacīkšu automobili.

Piektdien pasaules čempionāta dalībnieki ne īpaši labvēlīgos, lietainos laika apstākļos aizvadīja vien brīvo treniņbraucienu sesiju, lai lūkotu pēc iespējām optimāli pielāgot savas sacīkšu mašīnas Holjes trasei. Jānis Baumanis treniņos uzrādīja vienpadsmito labāko rezultātu, par 1,158 sekundēm apsteidzot deviņkārtējo pasaules rallija čempionu Sebastjanu Lēbu. Reinis Nitišs tikmēr uzrādīja 15.labāko rezultātu.

“Laika apstākļi mūs nelutināja šodien, bet, spītējot visam, braucām. Treniņu sākumā lija lietus, bija peļķes, dubļi uz asfalta. Nevar teikt, ka bija viegli, taču apstākļi visiem ir vienādi. Pirmā treniņbrauciena trešajā aplī nobortējās viens ritenis un braucu malā, lai nesalauztu mašīnu vēl vairāk. Sacīkšu režīmā tā gan nedarītu, bet treniņos tas ir pieļaujams. Uz otro treniņbraucienu uzlikām sausā laika riepas un tā bija pareizā izvēle, jo trase sāka žūt un saķere kļuva aizvien labāka. Tomēr arī šo braucienu nesanāca pabeigt līdz galam. Pirmie trīs apļi bija tīri labi, bet pēc lēciena tramplīnā mašīnai radās problēmas degvielas padevē un pazuda jauda. Nedēļas nogale nav sākusies, kā mēs vēlētos, bet trasē jūtos labi, mašīnai ir veiktas izmaiņas, pie kurām jāpierod un es uzskatu, ka pēc rīta treniņiem jau būs skaidrs, kā tā uzvedīsies. Mācamies, cīnamies, lai būtu konkurētspējīgi jau uz pirmo kvalifikācijas braucienu,” - tā Jānis Baumanis, gatavojoties cīņām ar pasaulē labākajiem rallijkrosistiem.

Pasaules rallijkrosa čempionātā Jānis Baumanis šobrīd ieņem 11.vietu, ko viņam dod aizvadītajos piecos posmos iekrātie 45 punkti. Reinim Nitišam čempionāta kopvērtējumā tikmēr ir 19 punkti un 15.vieta.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti