Jānis un Artis Baumaņi aizvadījuši pasaules čempionāta sesto un Eiropas čempionāta trešo posmu

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis Motorsport Preses dienests | 4.jūlijs 2016 12:24

Jānis Baumanis pasaules rallijkrosa čempionāta sesto posmu noslēdz ar ceturto vietu pusfinālā, savukārt Artis Baumanis ceturto vietu izcīnījis kopvērtējumā.

Svētdien Holjē, Zviedrijā risinājās izšķirošās cīņas par iekļūšanu pasaules rallijkrosa čempionāta sestā posma finālā. Latviešu autosportists Jānis Baumanis četru kvalifikācijas braucienu summā izcīnīja astoto pozīciju un attiecīgi ieguva tiesības startēt pusfinālā. Ar tajā izcīnīto 4.vietu gan nedaudz pietrūka, lai pirmo reizi šosezon iekļūtu finālā. Otrs Latvijas pārstāvis pasaules čempionātā, Reinis Nitišs no all-inkl.com Muennich Motorsport komandas šajā posmā cīnījās ne tikai ar konkurentiem, bet arī sacīkšu mašīnas tehniskām problēmām, un kvalifikācijas sesijas nobeigumā ierindojās 18.pozīcijā.

Pēc sestdien aizvadītajiem diviem kvalifikācijas braucieniem World RX Team Austria pilota vārds atradās kopvērtējuma tabulas ceturtajā ailītē. Ar šo rezultātu Jānis bija sevi pieteicis kā nopietnu kandidātu piedalīties izslēgšanas braucienos. Trešā kvalifikācijas kārta gan Jāņa pozīcijas nedaudz pasliktināja, jo ar uzrādītu devīto labāko rezultātu kopvērtējumā divas pozīcijas tika zaudētas. Korekcijas ieviesa arī ceturtais kvalifikācijas brauciens, kurā Jānis Baumanis palika astotais un astotajā vietā ierindojās arī visu kvalifikācijas braucienu summā. Tādējādi pusfinālā Jānis Baumanis ieguva tiesības startēt no otrās starta rindas.

“Pusfinālā sanāca diezgan labs starts. Bija arī neliels kontakts ar konkurentu Robinu Larsonu, pēc kā sajutu, ka kaut kas nav kārtībā ar piekari. Proti, ik reizi, kad uzbraucu uz grants seguma, bija sajūta, ka mašīnu uz priekšu velk tikai trīs riteņi un beigās izrādījās, ka tā arī ir. Nedaudz skumji, ka tā, jo spēju turēt līdzi gan Andreasam Bakerūdam, gan Sebastjanam Loebam, bet ar šādu tehnisku defektu konkurētspējīgi turpināt sacensības un cīnīties par labākiem rezultātiem nav iespējams. Bet es domāju, ka ir sasniegts labs rezultāts šim posmam, ja ņem vērā apstākļus un to, ka šis ir pirmais gads pasaules čempionātā. Ir pamats būt smaidīgam un ar labām domām gatavoties nākamajām sacensībām, kas būs Kanādā un Argentīnā, jo ātrums mums ir,” Zviedrijas posma izskaņā sacīja Jānis Baumanis.

Pasaules rallijkrosa čempionāta sestajā posmā Jānis Baumanis izcīnīja 12 punktus, kas viņam deva 10.vietu. Aizvadītajos posmos kopumā Jānis nu ir iekrājis 57 punktus, kas viņam deva iespēju pēc Zviedrijas posma pakāpties uz devīto pozīciju. Reinis Nitišs Zviedrijā pie ieskaites punktiem netika un pasaules čempionāta kopvērtējumā atrodas 15.vietā.

Artis Baumanis Eiropas rallijkrosa čempionāta Zviedrijas posmu noslēdz ceturtajā vietā

Aizvadītajā nedēļas nogalē Zviedrijā, nelielajā ciemā Holjē, kur ikdienā dzīvo tikai ap 150 cilvēkiem, norisinājās trešais Eiropas rallijkrosa čempionāta posms.
Laika apstākļi Holjē nebūt nebija labvēlīgi, tomēr sportisti cīnījās un parādīja atzinības vērtu sniegumu. Artis Baumanis ar sestdienas kvalifikācijas braucienos izcīnīto piekto vietu jau bija sev nodrošinājis vietu startam pusfinālā un svētdien pierādīja, ka var cīnīties par vietu uz goda pjedestāla.

Savā pusfināla braucienā Artis startēja no otrās starta rindas un, parādot savu, kā arī sava SET Promotion komandas mehāniķu sagatavotā S1600 klases Renault Twingo potenciālu, finišēja otrais. Ar to pietika, lai latvietis varētu braukt finālā, taču tajā sportistam tikai nedaudz pietrūka, lai kāptu uz goda pjedestāla.

“Sezonas trešā posma finālā esmu izcīnījis. Bija ātrums, lai uzvarētu, bet no kļūdām ir jāmācās un jāgatavojas nākamajam posmam. Tagad raugāmies ar optimismu nākotnē,” - tā Artis Baumanis, domājot jau par nākamo čempionāta posmu, kurš septembra sākumā tiks aizvadīts Lohīkas trasē Francijā.

Čempionāta kopvērtējumā Artis Baumanis pēc aizvadītajiem trim posmiem un iekrātiem 45 punktiem ir ceturtais. Līderis patlaban ir dānis Ulriks Linnemans (62 punkti), otrajā vietā atrodas ungārs Kristiāns Žābo (61 punkts), bet trešais ir Arta komandas biedrs, krievs Timurs Šigabutdinovs (52 punkti).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 4

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti