Jaunajā CSDD Biķernieku rallijkrosa trasē pirmās sacensības jau šajās brīvdienas

 

Foto: Publicitātes attēls

RA Events | 22.jūlijs 2016 12:27

Šajās brīvdienās, 23. un 24. jūlijā, notiks pirmās sacensības tikai vakar atklātajā CSDD Biķernieku rallijkrosa trasē. Dalību Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta otrajā posmā apstiprinājuši 54 dalībnieki, savukārt Latvijas rallijkrosa kausa ieskaites klasē Lada RX – vēl 16 dalībnieki.

Pirmie treniņbraucieni un kvalifikācijas kārtas notiks sestdien, bet izšķirošie braucieni un uzvarētāju apbalvošana paredzēta svētdien.

Nedēļas nogalē, vienlaicīgi ar NEZ rallijkrosa čempionāta posmu, notiks arī Latvijas rallijkrosa kausa un Lietuvas rallijkrosa čempionāta posms. Sacensībām kopumā pieteikušies 54 dalībnieki no deviņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, kā arī Baltkrievijas un Īrijas.

NEZ SUPERCAR klasē startēs 13 dalībnieki, tajā skaitā arī abi pašmāju rallijkrosa talanti un FIA pasaules čempionāta dalībnieki Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Tāpat jāizceļ arī divi FIA Eiropas čempionāta dalībnieki – soms Joni-Pekka Rajala (8.vieta kopvērtējumā, Mitsubishi Mirage) un īrs Derek Tohill (15. vieta kopvērtējumā, Ford Fiesta ST). Visiem pilotiem šī būs lieliska iespēja iepazīties ar trasi, izprast tās nianses un noskaidrot automašīnas regulējumus, lai sasniegtu pēc iespējas augstāku rezultātu 1. un 2. oktobrī CSDD Biķernieku trasē notiekošajā pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā Neste World RX of Latvia.

Jaudīgākajā NEZ SUPERCAR klasē Latviju pārstāvēs vēl divi autosportisti – Vasily Gryazin, kurš startēs ar Ford Fiesta un Aldis Zēbergs, kura rīcībā būs Toyota Corolla automašīna. Ieskaites klasē NEZ 2000 pieteikušies 20 piloti, NEZ OPEN – 8, bet priekšpiedziņas NEZ SUPER1600 – vēl 13 autosportisti. Spraigas un azartiskas cīņas paredzamas arī Latvijas rallijkrosa kausa ieskaites klasē Lada RX, kur dalībnieku sarakstā atrodams arī 2001. gada FIA Eiropas autokrosa čempionāta 3. vietas ieguvēja Ivo Trauberga vārds.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti