Noskaidroti Latvijas autokrosa čempioni: Odiņš, Spīķis, Unāms, Baumanis, Tēts un Jasons

 

Foto: Publicitātes attēls

LAF | 28.augusts 2016 19:27

Svētdien Smiltenē, Tepera trasē noskaidroti visi Latvijas autokrosa čempioni. Jau iepriekš zināmajiem sezonas uzvarētājiem Arnim Odiņam (1600 klase), Jurim Spīķim (2000 Super) un Laurim Unāmam (Open 2500) pievienojas Jānis Baumanis (B600), Kalvis Tēts (VAZ Klasika) un Linards Jasons (Mini).

Visdramatiskāk čempiontitula ieguvējs tika noskaidrots B600 bagiju klasē. Gintam Astrauskim bija nepieciešama tikai sestā vieta, pat, ja sīvākais konkurents Jānis Baumanis gūtu uzvaru.

Finālbraucienā vadībā nonāca kvalifikācijas uzvarētājs Jānis Geisters, taču drīz izstājās ar tehnikas problēmām. Līdz ar to līderpozīcijā nonāca Baumanis, dodoties pēc uzvaras pēdējā posmā. Astrauskis tobrīd bija ceturtais, taču pēkšņi Ginta bagijam plīsa riepa un viņš sāka zaudēt pozīcijas. Astrauskis finišēja septītais, līdz ar to abiem sezonas līderiem kopvērtējumā vienāds punktu skaits, kas pēc papildnosacījumiem titulu nodod Baumaņa rīcībā.

Klasē otro vietu posmā guva Monta Beierbaha, kura startēja no zemas starta vietas. Trešais – Gatis Geisters, kuram ar šo rezultātu pietika bronzas medaļas izcīnīšanai arī sezonā.

VAZ Klasika klasē pārliecinošu uzvaru pēdējā posmā guva Andris Krieviņš, aiz sevis atstājot Kalvi Tētu un Jāni Lindi, kurš trešo vietu izrāva smagā cīņā ar bijušo čempionu Imantu Kolomenski. Šāds iznākums nozīmē, ka par čempionu kļūst Tēts, Linde – vicečempions, bet sezonas bronza tiek igaunim Heinaram Lehtsāram.

Latvijas Bērnu čempionāta Mini bagiju klasē tituls tika sadalīts tiešā cīņā: starp lietuvieti Matu Zavarski un Linardu Jasonu kopvērtējumā pirms fināla bija tikai divi punkti. Tas nozīmēja, ka čempiona tituls nonāks tā rīcībā, kurš otram finišēs priekšā. Startā līderpozīcijā nonāca Jasons, bet Zavarskis visa brauciena garumā centās apdzīt ventspilnieku. Jasons noturēja pozīciju un kļuva par Latvijas čempionu. Trešo vietu sacīkstē un visā sezonā sasniedza lietuviete Kamila Kuraite.

1600 klasē bija jānoskaidro medaļnieki aiz čempiona Odiņa. Pēdējā posmā uzvaru guva Jānis Balodis, kas nozīmē, ka lielvārdnieks sasniedzis otro vietu Latvijas čempionātā. Sacīkstē pjedestāla pozīcijas guva arī Andis Kļava un Kaspars Silenieks.

Bronzas medaļa tika sadalīta ārpus sacīkstes līderu pulka. Ceturto vietu guva Andis Skolmeistars, sekoja Jānis Grīnvalds un Mareks Dainis. Šāds iznākums ļāva Skolmeistaram izlīdzināt punktu skaitu ar Daini, kas pēc papildnosacījumiem nozīmē bronzas nonākšanu Anda rīcībā.

2000 Super klase visas dienas garumā bija skatītājiem baudāms, graujošs šovs. Tajā uzvaru guva Edijs Ošs, kurš šādā veidā pielika lielisku punktu neveiksmīgai sezonai. Otro vietu sacīkstē guva Rihards Dainis, trešo – Ritvars Kārkliņš. Aiz pjedestāla pozīciju guva Ainārs Kenigsbergs, bet Mārtiņš Starks izstājās. Tas nozīmē, ka aiz čempiona Jura Spīķa pozīcijas kopvērtējumā guva Kenigsbergs un Dainis, Starku atstājot bez medaļas.

Interesanti, ka priekšpēdējā posmā čempiontitulu nodrošinājušais Spīķis izstājās jau rīta agrumā laika kontroles laikā ar motora defektu.

Arī Open 2500 klasē iepriekš noskaidrotais čempions Lauris Unāms piedzīvoja tehnikas problēmas – turbīnas defekta dēļ viņš izstājās otrajā kvalifikācijā. Tas deva cerības uz uzvaru visiem pārējiem. Fināla startā vadībā nonāca Jānis Dreimanis, pārspējot Jāni Kozlovski. Taču Kozlovskis atrada veidu kā apdzīt konkurentu, gūstot sen gaidītu uzvaru. Dreimanis otrais, bet trešajā vietā Juris Zembergs.

Kopvērtējumā tas medaļu likteni neietekmēja: aiz čempiona Unāma pozīcijas sasnieguši Dreimanis un Kozlovskis.
Baltijas kausa izcīņā smagajām automašīnām uzvaru B6000 klasē guva igaunis Eino Tanavots. Labākie no Latvijas braucējiem – Jānis Kozlovskis (startēja divās klasēs) un Ainārs Ramats, gūstot, attiecīgi, trešo un ceturto vietu. D12 klasē viss pjedestāls Latvijas braucējiem – uzvara Bruno Leimanim, sekoja Andris Jurciņš un Aldis Grantiņš. Baltijas kausā vēl atlicis viens posms, kas notiks Igaunijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 2

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti