Brāļi Baumaņi sāk pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta kārtējo posmu Barselonas Formula-1 trasē

 

Artis Baumanis Foto: Baumanis Motorsport Photograph

Baumanis Motorsport | 17.septembris 2016 7:51

2016.gada FIA Pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionātā ir aizvadīta krietni vairāk nekā puse no sezonā plānotajām sacensībām, bet nekas vēl nav beidzies.

Jau šajās brīvdienās autosportisti aizvadīs katrs sava čempionāta kārtējo posmu un šai nolūkā ir devušies uz Barselonu, kur rallijkrosa trase ir daļa no Formula-1 sacensību kompleksa.

Spānijas posms ir devītais pēc kārtas pasaules rallijkrosa čempionātā un piektais, tas ir pirmspēdējais Eiropas čempionātā, kur Latvijas rallijkrosa faniem interesantākā noteikti ir S1600 klase. Tajā, kā zināms šogad debitēja Artis Baumanis, kurš patlaban kopvērtējumā ieņem trešo vietu. Pasaules čempionātā valsti pārstāvi Jānis Baumanis un Reinis Nitišs. Viņi šobrīd atrodas vienpadsmitajā un četrpadsmitajā vietā.

Konkurence Barselonā būs prāva, jo pasaules čempionāta Supercar klasē uz starta stāsies 22 dalībnieki, bet S1600 klasē - 26. Tā kā autosportistiem nāksies likt lietā visas zināšanas un pieredzi, lai pakāptos tuvāk mērķim.

“Sacensības ir sākušās. Izlozē man pirmās kvalifikācijas brauciens kopā ar Matiasu Ekstrēmu, Topi Heikinenu, Dāviju Žanī un Peteru Solbergu, tā kā viennozīmīgi būs ātras sacensības. Bet domāju, ka tas nav slikti, zinot, ka vēl nav skaidri rītdienas laika apstākļi. Ir visas iespējas, ir jādodas trasē, mašīnai tehniskās problēmas ir novērstas, ar akumulatoru un elektrosistēmu, kas izjauca Francijas posmu, viss ir kārtībā. Atliek vien doties trasē un to apgūt, jo ar Supercar klases mašīnu šeit vēl nav braukts. Ceru ātri atrast ritmu, jo ar priekšpiedziņas S1600 mašīnu pagājušajā gadāšeit biju ļoti ātrs un izcīnīju trešo vietu. Ir visas iespējas. Jācīnās!” optimistiski noskaņots pirms posma Barselonā ir World RX Team Austria pārstāvis Jānis Baumanis.

“Esmu pirmo reizi Barselonā. Trase ir izstaigāta vairākas reizes un iepazīta. Esmu arī iepazinies ar onboard video no Jāņa braucieniem pagājušajā gadā, tā ka priekšstats par trasi ir. Laika apstākļi uz vietas var mainīties, bet esmu gatavs gan lietum, gan sausam laikam. Atliek vien dot virsū!” - pirms Spānijas posma stāsta Artis Baumanis.

Pasaules čempionātā bez Barselonas posma vēl atlicis aizvadīt trīs sacensības, no kurām nākamās 1. un 2.oktobrī norisināsies tepat Mežciemā, Biķernieku trasē. Eiropas rallijkrosa čempionātā - sezonas noslēgums un jaunāčempiona kronēšana notiks 16.oktobrī Esteringā, Vācijā.

 

Jānis Baumanis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti