Ar starta vietu izlozi Biķerniekos sākas pasaules rallijkrosa čempionāta 10.posms

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis Motorsport | 1.oktobris 2016 8:28

Kā ierasts ar starta vietu izlozi pirmajam kvalifikācijas braucienam piektdien sākās kārtējais, nu jau desmitais pasaules rallijkrosa čempionāta posms un tas tiks aizvadīts pasaulē jaunākajā rallijkrosa trasē Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

Autosporta faniem turklāt dubults gandarījums, jo klātienē, pasaulē labāko rallijkrosa braucēju vidū būs iespēja redzēt sacenšamies arī divus pašmāju autosportistus - Jāni Baumani (World RX Team Austria) un Reini Nitišu (Olsbergs MSE).

Jaunajā Biķernieku rallijkrosa trasē līdz šim ir aizvadītas tikai vienas sacensības - Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta posms - un arī tajās startēja gan Jānis, gan Reinis. Reinis tajās izcīnīja otro vietu, savukārt Jānim tās mašīnas tehnisku problēmu dēļ bija mazāk veiksmīgas. Lai vai kā, zināma pieredze ir gūta, trase iepazīta un tas noteikti noderēs, sestdien izejot uz starta pirmajā kvalifikācijas braucienā.

“Pēdējās nianses veiktas un pēc iepriekšējā Barselonas posma mašīna ir savesta ideālā tehniskā kārtībā, lai būtu gatava pirmajiem brīvajiem treniņbraucieniem. Pats arī jūtos ļoti labi. Izlozes vietā man ir ārējā starta pozīcija ceturtajā braucienā, kas varbūt nav ideālais variants, tomēr visādi var gadīties, tā ka rīt redzēsim. Var sanākt arī, ka pēc pirmā pagrieziena aizbraucu pirmais. Biķernieku trasē jau esmu aizvadījis vienas sacensības, taču nedomāju, ka man būs milzīgas priekšrocības, jo mašīna ir pilnīgi cita. Galvenais, ka es jau tagad svarīgākos bremzēšanas punktus. Rīt redzēsim!” - pozitīvs pirms ir sacensībām ir Jānis Baumanis.

Kā zināms, pēc pasaules čempionāta debijas sezonā aizvadītiem deviņiem posmiem Jānis Baumanis kopvērtējumā atrodas 10.pozīcijā, kamēr Reinis Nitišs ieņem 15.vietu. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti