Jānis Baumanis debijas sezonu pasaules rallijkrosa čempionātā noslēdz 10.vietā

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis Motorsport Preses dienests | 28.novembris 2016 8:35

Svētdien Rozārio rallijkrosa trasē Argentīnā finišēja 2016.gada pasaules rallijkrosa čempionāts. Ar dramatisku pusfināla braucienu šo spraigiem notikumiem bagāto sezonu latviešu rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis noslēdza ar izcīnītu desmito vietu.

Otrs Latvijas pārstāvis pasaules čempionātā, Reinis Nitišs, savukārt palika četrpadsmitais.

Atšķirībā no sestdienas, kad notikumus Rozārio trasē pamatīgi ietekmēja spēcīgs negaiss un vienu no plānotajiem kvalifikācijas braucieniem nācās pārcelt uz svētdienu, šodien šā gada čempionāta pēdējā posma norises vietā valdīja vasarīga tveice.

Diena, kā ierasts sākās ar brīvajiem treniņiem, taču sesija bija krietni vien īsāka nekā ierasts. Katrs sportists tajā veica vienu apli, lai pārliecinātos par sacīkšu mašīnas gatavību, un drīz vien sāka gatavoties no sestdienas pārceltajam kvalifikācijas braucienam.

Jānim Baumanim, kurš brīvajos treniņbraucienos uzrādīja astoto labāko apļa laiku, otrajā kvalifikācijā bija jāstartē no nepateicīgās piektās starta pozīcijas, un tas atspoguļojās arī brauciena rezultātos - spītējot labam startam, Jānis izcīnīja piekto vietu savā braucienā un vienpadsmito kopējā ieskaitē.

Trešā kvalifikācija Jānim nenesa veiksmi. Lai gan latvietis startēja no pirmās starta pozīcijas, izrāvās vadībā, kā arī uzrādīja tobrīd ātrāko šīs dienas apļa laiku, rezultātu sabojāja trešā apļa beigās pārsistā riepa. Braucienu World RX Team Austria pārstāvis gan noslēdza, taču trešajā pozīcijā un kā četrpadsmitais ātrākais pārējo konkurentu vidū.

Gluž pretējs bija ceturtais kvalifikācijas brauciens. Tajā Jānis startēja kopā Kenu Bloku un Renē Mjunihu, un palika nepārspēts. Tā rezultātā autosportists sacensību kopvērtējumā ierindojās 11.vietā, čempionāta punktu kontu papildināja ar 6 punktiem un ieguva tiesības braukt pusfinālā.

Startējot pirmajā no diviem pusfināla braucieniem, Jānis spēja no pēdējās starta rindas pa trajektorijas ārmalu aizlauzties līdz līderiem, taču otrajā pagriezienā saņēma spēcīgu triecienu pa mašīnas aizmuguri no komandas biedra Timura Timerzjanova. Jānis gan vēl kādu laiku turpināja braukt trešajā pozīcijā, taču drīz vien sabojātās virsbūves detaļas pārrīvēja kreisās puses aizmugurējo riepu un sacensības turpināt vairs nebija iespējams.

Jāteic, ka 2015.gadā, kad Jānis Argentīnā aizvadīja pirmās sacensības World RX Team Austria sastāvā, tās noslēdzās uz krietni vien pozitīvākas nots, proti, latvietis spēja iekļūt finālā, kur finišēja ceturtajā pozīcijā.

Lai vai kā, savā pirmajā pilnajā pasaules rallijkrosa čempionāta sezonā Jānis Baumanis ir aizvadījis 13 sacensības un to gaitā iekrājis 109 punktus; tie viņam kopvērtējumā dod 10.vietu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti