Sestdien Vecpilī sākas LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņa

 

Foto: Publicitātes attēls

LAF | 12.janvāris 2017 14:44

Sestdien, 14. janvārī pl.10:30 sāksies LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa pirmais posms. Folkreisā cīņā par gada pirmo uzvaru dosies gandrīz trīs desmiti dalībnieku.

Līdzjutēju iemīļotajā disciplīnā šoziem paredzēti pieci posmi – Vecpils cīņai sekos nakts sacīkste Brenguļu autotrasē pie Valmieras, kā arī posms Jēkabpils puses Kalna pagasta trasē, leģendārajā Mūsas trasē pie Bauskas un Smiltenes Tepera trasē.

Pirmajam posmam pieteikušies 28 dalībnieki, gaidāmi arī papildinājumi.

Galvenos favorītus folkreisā joprojām grūti noteikt, jo uzvaras pretendentu allaž ir daudz. Atskatoties uz 2016. gada Ziemas kausa rezultātiem, favorītu statusā nonāk pērnais sezonas uzvarētājs Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda), Mārtiņš Spīķis (Rīga, Carlife Autosport Team), Emīls Baltaiskalns (Aizpute), pērnā Vasaras kausa uzvarētājs Viesturs Plētiens (Rīga, Autocross.lv Folkreisa komanda) un Matīss Pelēnis (Jelgava, Autocross.lv Juniors). Tomēr ir vēl vairāki uzvaras guvuši sportisti, kuri var cīnīties par panākumiem, titulētie Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing) un Ivo Gabrāns (Sigulda), piemēram. Īsāk sakot – sezona neprognozējama!

LAF Krosa komisijas autokrosa kausā uz starta stāsies automašīnas ar sporta radzēm. Lielo ātrumu cīņās galvenie favorīti solās būt Jānis Veģeris (Valmiera), Juris Spīķis (Rīga), Andis Kļava (Lapmežciems) un Edijs Ošs (Kuldīga).

Vecpils autotrase atrodas Rīgas-Liepājas šosejas 162. kilometrā. Sacensības sarežģītajā trasē skatītājiem sāksies pl.10:30.

Folkreisa pamatnoteikumi nemainās – tautas sports ar zemām izmaksām, ko kontrolē ar obligātu mašīnu pārdošanu par 950 eiro, ja tai ir pircējs. Tas nozīmē, ka jebkurš – konkurents, skatītājs – var iegādāties jebkuru sacensībās startējošo auto par 950 eiro. Mašīnas īpašnieks nedrīkst atteikties no šī darījuma, pretējā gadījumā draud diskvalifikācija un soda sankcijas. Šāds nosacījums liek mašīnu būvētājiem un braucējiem ievērojami apdomāt ieguldījumus tehnikas būvniecībā. Tā rezultātā mašīnas saglabā savu tehnisko vienkāršību, pieejamību, konkurences līdzvērtību, kā arī veicina tehnisko radošumu, inženieriem cenšoties uzbūvēt lētus, taču efektīvus risinājumus cīņām par uzvaru. Turklāt potenciālajiem dalībniekiem šis ir vienkāršs un ātrs veids, kā ienākt autosportā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti