Labākais pasaules rallijkrosa čempionāta posms 2016. gadā – Rīgas posms Biķerniekos!

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 31.janvāris 2017 11:17

Par labāko pasaules rallijkrosa čempionāta posmu 2016. gadā atzīts Rīgas posms jaunizbūvētajā Biķernieku trasē. Latvija šādu apbalvojumu saņem pirmo reizi.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) Bezceļu komisijas (Off-road Commission) galā pasākuma laikā tika paziņots FIA novērotāju ziņojums, kurā pērn Rīgā, CSDD Biķernieku trasē notikušās sacensības Neste World RX of Latvia atzītas par labāko Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu 2016.gada sezonā.

Jau ierasts, ka FIA Bezceļu komisijas galā pasākums notiek janvārī, kad pēc visu sacensību seriālu sezonas noslēguma iespējams apbalvot augstvērtīgāko rezultātu sasniegušos sportistus un sacensību organizētājus. FIA novērotāji apmeklē visus pasaules rallijkrosa čempionāta posmus, ļaujot FIA un čempionāta pārvaldītājam IMG uzraudzīt sacensību kvalitāti un veicināt čempionāta izaugsmi. Novērotāji savu vērtējumu sniedz septiņās dažādās kategorijās, pievēršot uzmanību gan trases aprīkojumam, gan drošībai, tā arī sacensību darbinieku profesionalitātei, organizatoru darbam un mārketingam.

2016.gadā Biķerniekos tika izbūvēta drošākā un inovatīvākā trase pasaulē, kura atbilda augstākajiem FIA drošības standartiem un kura pirmajās sacensībās tika pārbaudīta kā labos, sausos laika apstākļos, tā arī stiprās lietavās. Pēc sacensībām tās uzvarētājs - deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjēns Lēbs atzina: “Jaunas trases mēdz zaudēt savas īpašības pēc vairākiem braucieniem, tomēr organizatori bija paveikuši lielisku darbu, segums palika nemainīgs visu nedēļas nogali! Patīkami pārsteidza skatītāju pūlis, kas bija ļoti pozitīvs un atmosfēra sacensību laikā bija vārdiem neaprakstāma!”

Arī iepriekš šajā pasākumā Latvijas vārds skaļi izskanējis, kad apbalvojumus saņēma rallijkrosa meistari Reinis Nitišs (par uzvaru 2013. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta Super1600 ieskaites klasē, kā arī par 3. vietu 2014. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta Supercar ieskaites klasē) un Jānis Baumanis (par uzvaru 2015. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta Super1600 ieskaites klasē). Šoreiz Latvijas vārds asociēts nevis ar kādu sportistu individuāli, bet ar veselu komandu – uzņēmumu RA EVENTS, kura sarīkotās sacensības Neste World RX of Latvia saņēma augstāko FIA novērotāju vērtējumu 2016. gada sezonā.

Atgādināsim, ka FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms Neste World RX of Latvia 2016. gadā arī tika augstu novērtēts pašmāju sporta sabiedrībā – saņemta Rīgas Sporta Laureāts 2016 balva nominācijā Gada Sporta Notikums, gan Latvijas Olimpiskās komitejas un Igo Japiņa sporta aģentūras rīkotās Latvijas Gada Balva Sportā balva nominācijā Gada Sporta Notikums 2016.

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms Latvijā, CSDD Biķernieku trasē, notiks vēl vismaz divus gadus – 2017. gadā sacensību norise plānota 16. un 17. septembrī.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti