Deviņgadīgais Štolcermanis sensacionāli uzvar "333 Ziemas kausā" (+ foto) 10

 

Foto: Artūrs Igaveņš

333 | 31.janvāris 2017 14:11

Aizvadītajā nedēļas nogalē ar vienlīdz spraigām cīņām sporta kompleksā "333" norisinājās ceturtais "333 Ziemas kauss" sacensību posms. Visās sešās ieskaitēs pirmo vietu ieguvēji izcīnīja pārliecinošas uzvaras, iegūstot maksimālo punktu skaitu.

Šajā posmā kā pirmie startēja dalībnieki ar mazāko kopvērtējuma punktu skaitu. Taču neskatoties uz izmaiņām ierastajā stara kārtībā, visās sešās ieskaitēs pirmo vietu ieguvēji izcīnīja pārliecinošas uzvaras, iegūstot maksimālo punktu skaitu.

Par sacensību sensāciju kļuva komandas “333 Autosport” braucējs, deviņgadīgais Tomass Štolcermanis, kurš 2WD AM grupā jau pēc pirmajiem diviem braucieniem bija nodrošinājis uzvaru posmā, uzrādot ātrākos apļa laikus savā grupā. No trešā brauciena jaunais autosportists atteicās, dodot iespēju savā vietā baltajā Opel OPC startēt komandas biedram, junioram Artūram Bondaram, kura automašīnai uz to brīdi bija radušās tehniskas problēmas. Bondars iespēju izmantoja un nodrošināja sev nepieciešamo punktu pārsvaru pār 2WD AM klases kopvērtējuma līderi Arti Freibergu, tādejādi Bondars ierindojās otrā, bet Freibergs – trešajā vietā.

Arī 2WD PRO grupā uz pjedestāla dominēja “333 Autosport” komanda. Pirmo vietu izcīnīja pieredzējušais autosportists Mārtiņš Lapiņš, kurš tāpat kā Tomass Štolcermanis, uzvaru nodrošināja pirmo divu braucienu laikā un trešajā braucienā nestartēja. Otro vietu izcīnīja Mareks Štolcermanis, savukārt trešajā vietā ierindojās Andis Gluškovs. Tiesa šo sacensību rezultāti kopvērtējuma rezultātus neietekmēja – līdera pozīcijas saglabā Arvis Bērziņš.

Par uzvaru RWD AM grupā spraigās cīņās sacentās Mārtiņš Kļava un Aleksejs Kreipāns, taču absolūti ātrākais apļa laiks savā grupā un pirmās vietas abos braucienos uzvaru garantēja Mārtiņam Kļavam. Tā rezultātā Mārtiņš Kļava pirmais, Aleksejs Kreipāns otrais un Kārlis Karāns trešais. Pēc ceturtā posma grupas līdera pozīcijas ieņem Mārtiņš Kļava, kurš Kārli Karānu apsteidz vien par trīs punktiem.

RWD PRO grupā par uzvarētāju kļuva Raivis Galviņš, kuram šajā posmā iegūtie punkti ļāva kopvērtējuma tabulā ieņemt līdera pozīciju. Uz pjedestāla otrā pakāpiena šoreiz Jānis Apsīte, bet trešā vietā Voldemāram Kalvem. Līdzšinējais RWD PRO grupas līderis un pagājušās sezonas uzvarētājs Aigars Tīdmanis šorez tikai 7.vietā, kā rezultātā kopvērtējumā - otrais. Atlikušajos divos čempionāta posmos cīņa par RWD PRO grupas kopvērtējuma uzvarētāja pozīciju turpināsies vēl saspringtāka, jo pirmo un otro vietu šķir vien trīs punkti.

Sacensību dienas vakara pusi šoreiz pārvaldīja pilnpiedziņas (4WD) klases braucēji, kuri līdz ar tumsas iestāšanos devās pilnīgi svaigā trasē.
4WD AM grupā absolūti nepārspēts palika Jurģis Meisters, kurš katrā no trim braucieniem tuvākos konkurentus pārspēja par teju divām sekundēm! Uzvara posmā viņām jauj pacelties kopvērtējuma tabulā uz otro vietu. Posma pjedestāla otrā vieta šoreiz grupas kopvērtējuma līderim Jānim Ozoliņam, trešā – Kristapam Mazuram.
Savukārt posma absolūti ātrākajā grupā, 4WD PRO, sevi par nemainīgi ātrāko pierādīja kopvērtējuma līderis Jānis Vicinskis, nostiprinot līdera pozīcijas kopvērtējuma tabulā. Otrajā vietā šoreiz Edgars Tralla, pakāpjoties arī kopvērtējuma tabulā uz otro vietu, apsteidzot Jāni Hānu, bet trešo vietu izcīnīja – Sandis Eislers, kurš iepriekš startējis tikai čempionāta 1.posmā.

“333 Ziemas kausa” ceturtajā posmā uzvarētāju balvas nodrošināja Baltijā lielākā lāzertaga poligona saimnieki “POLIGON 1”, kuri sacensību laikā izaicināja arī ikvienu interesentu izmēģināt spējas lāzertag spēlē, 333 veikparkā izveidotā šķēršļu laukumā.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Glauni 31.janvāris 2017 14:37
12 1 Atbildēt

Būs mums pašiem savs Rovanpera!

kasinsh79 31.janvāris 2017 15:08
10 1 Atbildēt

Heeee, vairumam veču tā kā godam kantes rīvē noteikti :D

Džonis 31.janvāris 2017 20:15
5 0 Atbildēt

Nē, Tomass startēja kopā ar visiem večiem vienā klasē, vienādi nosacījumi. MONSTRS!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti