Latvijas Rallijkrosa kausa sezonas sākums pēc mēneša – pirmais posms Biķerniekos

 

Foto: Publicitātes attēls

Ritvars Podziņš | 21.aprīlis 2017 10:47

Jau 21. maijā tiks atklātas šā gada gaidītākās autosporta sacensības - Latvijas Rallijkrosa kausa seriāla otrā sezona.

Pirmais Latvijas Rallijkrosa kausa posms norisināsies Biķernieku sporta kompleksā, kas jau zināma kā pasaules līmenī atzīta trase. Paredzēts, ka sacensībās piedalīsies sportisti no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.

Rallijkross ir kļuvis iemīļots autosports Latvijā un paspējis izraisīt nezūdošu interesi skatītāju vidū. Pirmajā sacensību posmā uz starta līnijas stāsies labākie autosportisti no Baltijas valstīm, tiks noskaidroti uzvarētāji četrās ieskaites klasēs – Lada RX, Super 1600, Touring 200, kā arī Open klasē, kas ir šā gada jaunums - tajā tiek aicināti savus spēkus pārbaudīt sportisti ar pilnpiedziņas automašīnām.

“Salīdzinoši ar pagājušo sezonu - krietni pieaudzis dalībnieku skaits, ko varētu skaidrot ar Rallijkrosa straujo popularitātes pieaugumu. Tāpat arī iepriekšējās sezonas sportisti ir gan uzlabojuši, gan arī iegādājuši jaunu konkurētspējīgāku tehniku, tāpēc gaidāmas spraigas un interesantas cīņas dalībnieku vidū. Šogad, kā jaunums ir izveidota Open klase, ar visai brīviem noteikumiem. Biķernieku trase, neapšaubāmi, komentārus neprasa. Pirmais Latvijas Rallijkrosa kausa posms norisināsies, pasaules līmeņa trasē, kur norisinājās arī godalgotais Pasaules Čempionāta posms rallijkrosā”, tā Ivo Traubergs, Latvijas Rallijkrosa kausa posma organizators, autosporta leģenda.

Latvijas Rallijkrosa kausa posmos tiek sagaidītas spraigas cīņas arī starp kaimiņvalstu dalībniekiem visas sezonas garumā. Latvijā rallijkross ir kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu autosporta cienītāju vidū un sacensības Baltijas valstu līmenī sportistiem ir iespēja izaugt līdz Pasaules čempionāta līmenim un stāties uz starta līnijas blakus tādām latviešu rallijkrosa zvaigznēm kā Reinis Nitišs, Jānim un Artim Baumaņiem, kuri ir pierādījuši sevi arī ārpus mūsu valsts robežām.

I.Traubergs: “Paredzam, ka šī būs pamatīga atspēriena sezona rallijkrosa attīstībai Latvijā. Skatoties uz lielo interesi dalībnieku un atbalstītāju vidū, jāsaka, ka rallijkrosa disciplīna sevi Latvijā vēl tikai pierādīs turpmākajos gados. Šajā sezonā rallijkrosa faniem būs iespēja sekot dinamiskiem braucieniem, kā arī būt par lieciniekiem jaunas un spēcīgas sporta disciplīnas nostiprināšanai Latvijā.”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti