Jānis Baumanis ar labu otro braucienu pasaules rallijkrosa čempionāta Vācijas posma pirmo dienu noslēdz 12.pozīcijā (+ foto) 2

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis Motorsport | 6.maijs 2017 9:56

Šajā nedēļas nogalē Hokenhaimas trasē Vācijā tiek aizvadītas pasaules rallijkrosa čempionāta trešā posma cīņas. Tā kā paralēli šīm sacensībām šeit norisināsies arī Vācijas salonautomobiļu čempionāta (DTM) pirmais posms, notikumu kārtība atšķiras no citiem posmiem un rallijkrosisti pirmos divus kvalifikācijas braucienus aizvadīja jau piektdien.

Pēc priekšpusdienā aizvadītajiem brīvajiem treniņbraucieniem, kuros Jānis Baumanis uzrādīja piecpadsmito labāko rezultātu, sekoja pirmais kvalifikācijas brauciens. Latvietim nepaveicās ar starta vietu izlozi, jo saskaņā ar to Team STARD pilotam “iekrita” pirmais brauciens un tas nozīmēja, ka būs jābrauc pa tikko sakoptu trasi un saķere līdz ar ko sliktāka nekā sekojošajos braucienos. Izlozes iznākuma trūkumi atspoguļojās pirmās kvalifikācijas sesijas rezultātos, saskaņā ar kuriem Jānis bija septiņpadsmitais ātrākais no 22 startējušajiem autosportistiem. Sacensību iznākumu ietekmēja arī posma organizatoru lēmums apmēram 10 minūtes pirms kvalifikācijas brauciena starta izmainīt džokera apļa konfigurāciju.

 “Tikām ielozēti pirmajā braucienā. Pēc brīvajiem treniņbraucieniem trase tika sakopta plus vēl 10 minūtes pirms Jāņa brauciena izmainīta džokera apļa konfigurācija, kas ir absurds pasaules čempionātā. Tas gan būtu mazākais, jo trase bija tik tikko sakopta, sabērta atpakaļ nofrēzētā virskārtiņa un tā bija ļoti slidena, tāpēc ne uz ko labāku pirmajā kvalifikācijā cerēt nevarējām. Viegli šajā nedēļas nogalē nebūs, bet cīnāmies,” pēc pirmā brauciena sacīja Jāņa tēvs un treneris Andris Baumanis.

 Otrajā kvalifikācijas braucienā Jānis startēja otrajā grupā un šis apstāklis, kā prognozēts, nospēlēja par labu latvietim. Ātrums bija krietni vien lielāks un rezultāts - jūtami labāks. Ar uzrādītu desmito labāko rezultātu Team STARD pilots pirmās sacensību dienas izskaņā kopvērtējuma tabulā pakāpās uz 12.pozīciju.

 “Pēc otrā kvalifikācijas brauciena esam atguvuši ticību sev, trasei, inžnieriem un mašīnai. Starts Jānim neizdevās perfekts, bet vispār jāsaka, ka Kenam Blokam un Martinam Kačžmarskim tie ir vienkārši fantastiski. Mūsējais gan nebija tas sliktākais, bet nu, Jānis iesprūda aiz Kačžmarska, pretējā gadījumā būtu uzvarējis savā braucienā un pieļauju, ka kopējā ieskaitē būtu starp trim ātrākajiem braucējiem. Bet viss ir labi. Esam uz strīpas!” pirmās sacensību dienas izskaņā pozitīvi noskaņots ir Andris Baumanis.

 “Viss notiek. Esmu ļoti priecīgs par otro braucienu, kurā spēju uzrādīt vienu no ātrākajiem apļa laikiem. Kopējais rezultāts nav tik labs, jo otrajā kvalifikācijā gandrīz trīs pilnus apļus biju “iesprūdis” aiz Kačžmarska. Bet rīt jauna diena un jādod tikai virsū!” komentē Jānis Baumanis.

 Pasaules rallijkrosa čempionāta trešais posms turpināsies sestdien ar atlikušajiem diviem kvalifikācjias braiceniem, kas tiks aizvadīti 18:30 un 19:30 pēc Latvijas laika, un noslēgsies ar pusfināla un fināla braucieniem svētdien.

 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 6.maijs 2017 13:13
0 0 Atbildēt

Viegli uzvarēt tādās nepopulārās sacīkstēs ar mazu konkurenci.

Viena lieta - kļūt par čempionu futbolā, otra lieta - izdomāt futbolu ar kvadrātainu bumbu un tajā uzvarēt.

Bet tas tā.

Manuprwt rallijkross ir interesantāks par parasto ralliju, par f1, bet tie mazlitrāžas bomžu autiņi bojā visu skatu...

Var kāds apskaidrot kāpēc daži brauc garāku distanci, bet citi īsāku?

Conqueror 6.maijs 2017 20:42
0 0 Atbildēt

Rīt ies labāk

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti