Mūsu vīri cīnās Beļģijā - Artis Baumanis uzvar 1.kvalifikācijā; Jānim pirmais starts - sestdien

 
iAuto | 13.maijs 2017 7:35

Beļģijā, Metes rallijkrosa trasē norisinās nu jau ir sācies pasaules rallijkrosa čempionāta ceturtais un Eiropas čempionāta Super 1600 klasē otrais posms.

Atšķirībā no līdzšinējām sacensībām, kur pamīšus startē Supercar klases mašīnas un Super 1600 klases rallijkrosa auto, šoreiz Latviju pārstāv četri autosportisti - pastāvīgie pasaules čempionāta dalībnieki Jānis Baumanis un Reinis Nitišs, priekšpiedziņas klases braucējs Artis Baumanis un tagad arī viņa tiešais konkurents Juris Spīķis.

Sacensību nedēļas nogale, kā ierasts, sākās ar starta vietu izlozi. Bet, tā kā brīvdienās motosportista Žila Tašenī vārdā nosauktā trase būs visnotaļ noslogota, motoru rūkoņa tajā atskanēja jau piektdien, kad Super 1600 klasei notika ne tikai brīvie treniņbraucieni, bet arī pirmais kvalifikācijas brauciens. Pasaules čempionāta dalībnieki savukārt aizvadīja tikai pirmos brīvos treniņus un tajos, spītējot tehniska rakstura problēmām ar pārnesumkārbu, no latviešiem labāko laiku uzrādīja Jānis Baumanis - Team STARD pilotam bija 12.ātrākais apļa laiks, kamēr EKS Performance AB pilots Reinis Nitišs atpalika par divām pozīcijām.

“Treniņbraucieni nav slikti, taču ir problēma pārnesumkārbā ar “šifteri” - pārslēdzot ātrumus, nepareizi nostrādā motora programma. Tik īsā laikā nepaspējām atklāt problēmu cēloņus, tāpēc komandas inženieri un mehāniķi tagad tos centīsies noskaidrot un novērst,” pēc treniņbraucieniem atklāja Jāņa tēvs un treneris Andris Baumanis.

Kā jau minēts, Super 1600 klases braucēji jau šodien aizvadīja pirmo kvalifikāciju. Tajā pārliecinošu sniegumu demonstrēja Artis Baumanis savā Volland Racing sagatavotajā Škoda Fabia. Latvietis jau treniņbraucienos bija trešais ātrākais, bet kvalifikācijas braucienā pēc nelielas aizķeršanās startā spēja izrauties sava brauciena vadībā, uzvarēt un uzrādīt labāko laiku arī visas kvalifikācijas sesijas kopvērtējumā.

“Dienas sākumā bija neliels satraukums par to, kā būs. Bet jāsaka, ka mums bija laba ideja šeit martā aizvadīt testa sacensības, iepazīt trasi, uzzināt, ko no tās gaidīt, un tā ieguvām arī pamatus regulējumiem. Šodien pirms treniņbraucieniem veiktie auto regulējumi prasīja laiku, lai pierastu. Kad uzrādīju vienus no labākajiem apļa laikiem, bija skaidrs, ka viss ir labi un atliek vien pielikt tempu. Pirmajā kvalifikācijas braucienā nedaudz neizdevās starts, kā dēļ aizbraucu otrais aiz čeha Ondreja Smetanas, bet pēc pirmā apļa man izdevās viņu apdzīt un tad jau pa brīvu trasi atlika vien braukt uz maksimumu. Tas arī izdevās un nu pirmo reizi esmu pirmais visā kvalifikācijas braucienā. Sajūtas ir labas!” stāsta Artis Baumanis.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti