Jānim Baumanim smaga diena Beļģijā; brālis Artis - uzvar Super 1600 klases kvalifikācijas braucienos

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis Motorsport | 13.maijs 2017 19:50

Sestdien Metē, Beļģijā turpinājās cīņas par pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta kārtējā posma kvalifikācijas kārtas pārvarēšanu. Divi no četriem Latvijas pārstāvjiem šajās sacensībās to paveica jau šodien, bet diviem svarīgākās cīņas vēl tikai priekšā un tās tiks aizvadītas svētdien.

2017.gada pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posms jau ir iegājis autosporta vēsturē ar faktu, ka tajā par iespējami labu rezultātu sacenšas četri latvieši. Jānis Baumanis un Reinis Nitišs spodrina Latvijas tēlu pasaules čempionāta ieskaitē, savukārt Eiropas čempionāta Super 1600 klasē to pašu dara Artis Baumanis un debitants Juris Spīķis.

Ja Super 1600 klases braucēji jau piektdien aizvadīja pirmo kvalifikācijas braucienu, tad pasaules čempionāta dalībniekiem cīņas sākās tikai šodien. Laimīgā kārtā Team STARD inženieri un mehāniķi paguva novērst Jāņa Baumaņa sacīkšu mašīnai ātrumkārbas defektu, kurš parādījās piektdienas treniņbraucienos, un sportists uz starta stājās ar konkurētspējīgu auto, pirmajā kvalifikācijā izcīnot 14.vietu.

Tā vietā, lai uzlabotu pozīcijas virzībā uz iekļūšanu pusfinālā, otrā kvalifikācija visu sagrieza kājām gaisā. Jānis pirmajā pagriezienā pa iekšmalu paguva izrauties līdz otrajai pozīcijai, tomēr tur esošajā tramplīnā sadūrās ar vācieti Timo Šaideru, latvieša Ford Fiesta tika pārsists ritenis un cerības uz ātrumu un labu rezultātu izgaisa.

“Jānim izdevās tīri tā neko starts. Pirmajā pagriezienā sākās stumdīšanās, bakstīšanās, tramplīnā Jānis sasitās ar Šaideru un pēc piezemēšanās - sasists ritenis un mīksta riepa,” otrā kvalifikācijas brauciena notikumus īsumā atstāsta Jāņa un Arta tēvs un treneris Andris Baumanis.

Šobrīd kopvērtējuma tabula rāda, ka svētdien nebūs viegli un būs daudz jāstrādā un jācīnās, jo pēc otrajā kvalifikācijas braucienā uzrādītā 22.rezultāta Jānis ieņem 19.vietu. Pusfinālā, kā zināms, iekļūst tikai 12 ātrākie braucēji.

Krietni vien labāk Beļģijā sokas Jāņa brālim Artim, kurš Volland Racing sastāvā startē Eiropas čempionāta Super 1600 klases ieskaitē. Sportists jau piektdien parādīja, ka ir ļoti ātrs, uzvarot pirmās kvalifikācijas absolūtajā ieskaitē. Sestdien veiktajos trīs kvalifikācijas braucienos Artis bija trešais, ceturtais un septītais, bet ar labu stratēģiju savu kopvērtējuma pozīciju tomēr noturēja un svētdien pusfinālā startēs no pirmās starta vietas. Starp citu, tik augstu Artis savā Eiropas čempionāta dalībnieka karjerā pēc kvalifikācijas braucieniem nav bijis.

“Sajūtas ir ļoti labas, jo pirmo reizi ir izdevies uzvarēt kvalifikācijas kopsummā. Līdz ar to uz rītdienu ir ļoti laba starta pozīcija pusfinālam. Jācer, ka izdosies labi nobraukt, jo ātrums man ir. Turklāt pēdējās kvalifikācijas pēdējos apļos atradu vietas, kur vēl var pielikt, tā kā rīt tik jādod virsū,” pēc sestdien aizvadītajiem braucieniem sacīja Artis Baumanis.

“Galvenais uzdevums ir izpildīts. Stratēģija nostrādāja. Mums svarīgākais bija būt priekšā Kasparam Navickam, kas arī izdevās. Pēdējā braucienā Artis bija ļoti saudzīgs startā, bet pamazām kāpināja tempu un visu izdarīja ļoti pareizi. Arī ar komandas biedru Kristiānu Žābo izstrādājām pareizu džokera stratēģiju un Artis pirmo reizi ir uzvarējis kvalifikācijās. Super!” gandarīts par paveikto ir Andris Baumanis.

Pārējiem divi latvieši arī aizvada spraigu nedēļas nogali. Reinis Nitišs pēc diviem kvalifikācijas braucieniem atrodas 12.vietā, tātad uz robežas starp iekļūšanu un neiekļūšanu pusfinālā, savukārt debitants Spīķis ar devīto vietu kvalifikācijās sev jau ir nodrošinājis vietu pusfinālā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti