14 gadus vecajam Robertam Vītolam veiksmīga debija rallijkrosā

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

LMT Autosporta Akadēmija | 23.maijs 2017 6:35

21.maijā Biķernieku trasē pirmās rallijkrosa sacīkstes savā karjerā aizvadīja “PROVENTO Racing” pilots – 14 gadus vecais Roberts Vītols.

Saspringtā cīņā LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) atbalstītajam sportistam pietrūka vien dažu sekunžu, lai iekļūtu finālbraucienā. Roberts savā pusfinālā palika ceturtais, kopvērtējumā Super 1600 klasē ieņemot 8.vietu, tāpēc šo debiju rallijkrosā var uzskatīt par izdevušos.

Visos trijos kvalifikācijas braucienos Roberts finišēja pirmajā trijniekā: 1.kvalifikācijas braucienā ieguva 2.vietu, 2. kvalifikācijas braucienā - 1.vietu, bet 3. kvalifikācijas braucienā – 3.vietu. Summējot Super 1600 kvalifikācijas braucienu laikus, tajos tika izcīnīta, attiecīgi, 9., 7. un 6.vieta. Arī pusfinālu jaunais sportists uzsāka pārliecinoši, pēc pirmā apļa ieņemot trešo vietu, kas ļautu kvalificēties finālam, taču pozīciju noturēt neizdevās un, tikai nedaudz atpaliekot no tuvākā konkurenta, rallijkrosa debitants finišēja ceturtais.

Roberts Vītols: “Runājot par pusfināla braucienu, starts nebija īpaši veiksmīgs. Pāris reizes kļūdījos ar pārnesumiem, taču brauciena vidū sapratu, kā konkrētajai mašīnai jāstrādā ar ātrumkārbu. Tad arī rezultāts uzlabojās, un varēju ļoti strauji pietuvoties trešajai vietai. Ja būtu jābrauc vēl pāris apļus, domāju, varētu finišēt trešais. Tās rallijkrosa automašīnas, ar kurām varēju cīnīties, es arī apsteidzu, savukārt ar Eiropas līmeņa konkurentiem cīnīties bija grūtāk - tie objektīvu iemeslu dēļ aizbrauca man garām. Taču kopumā esmu apmierināts.”

Kā atzina LMT AA vadītājs Dainars Dambergs, šī LMT AA sportistiem bija sarežģīta un notikumiem bagāta nedēļas nogale, kurā risinājās vairākas sacensības - Rally Talsi, LMT AA Skolu kartinga kauss un Latvijas Rallijkrosa čempionāta 1.posms.

“Kopumā diena bija veiksmīga. Protams, gribētos, lai abi mūsu sportisti - Ingus Beļakovs un Roberts Vītols - izietu uz starta, tomēr pievīla tehnika. Ingus bija apņēmības pilns un daudz trenējās pirms sacensībām. Tomēr sestdienas treniņbraucienus tehnika neizturēja - saplīsa ātrumkārbas korpuss, un Latvijas Rallijkrosa čempionāta 1.posmā viņš startēt nevarēja. Mēģinājām rast risinājumu, taču Super 1600 klases automašīnu detaļas ir sarežģītas un īpaši izgatavotas, tāpēc līdz sacensībām labot situāciju neizdevās. Skatoties pēc konkurentu apļa laikiem un salīdzinot tos ar Ingusa treniņbraucienu rezultātiem, esam pārliecināti – ja viņš piedalītos, varētu iekļūt pirmajā pieciniekā. Uz starta izgāja mūsu otrais, jaunākais pilots - Roberts Vītols. Viņš uzrādīja ļoti labus rezultātus kvalifikācijas braucienos. Tomēr Robertam nācās cīnīties ar stiprāku un modernāku tehniku. Pusfināla brauciena sākumā viņš kļūdījās, bet saņēmās un metās cīņā pret saviem konkurentiem, kuri bija gan pieredzējušāki, gan ar labāku tehniku. Roberts parādīja, ka var līdzvērtīgi cīnīties trasē, jo līdz trešajai vietai pusfinālā pietrūka visai nedaudz,” uzsver D. Dambergs.

Sacensībās Biķerniekos Super 1600 klasē startēja 13 autobraucēji, kuru vidū bija arī Eiropas čempionāta autosportisti- spēcīgi konkurenti ikvienam sacensību dalībniekam.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti