Ingus Beļakovs Latvijai atnes medaļu NEZ Kroskartu čempionātā

 

Foto: Publicitātes attēls

Jana Kralliša | 14.augusts 2017 16:01

Aizvadītajā nedēļas nogalē Somijas Kouvolas trasē norisinājās NEZ Kroskartu čempionāta pēdējais posms, kurā LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) sportists Ingus Beļakovs izcīnīja 3.vietu CK 250 klasē.

Augstais rezultāts Ingum nodrošināja arī trešo vietu čempionāta sezonas kopvērtējumā un ļāva kāpt uz goda pjedestāla. Viņš ir pirmais Latvijas sportists, kurš pēc sešu gadu pārtraukuma iekļūst labāko trijniekā NEZ Kroskartu čempionātā.

Ingum sacensības izvērtās par patiesu pārbaudījumu, jo jau pirmajā dienā radās problēmas ar tehniku, kuras nācās risināt ļoti ātri, lai varētu turpināt cīņu.

Ingus Beļakovs: “Tā bija sarežģīta nedēļas nogale un grūta cīņa par pjedestālu. Pirmajā dienā un jau pirmajā braucienā man nācās izstāties, jo radās tehniskas problēmas - pārtrūka ķēde un ieplīsa motora bloks. Līdz ar to arī otrajā braucienā piedalīties nebija nekādu iespēju. Taču rokas nenolaidām, vakarā savedām kārtībā kroskartu, lai varētu startēt svētdienas braucienos. Un jauna diena nesa jau labākus rezultātus - trešajā braucienā finišēju trešais, kas ļāva man startēt A finālā. Lai gan fināla braucienā man bija piektā startā pozīcija, laikapstākļi nepievīla. Trase bija viegli mitra uz ko arī biju cerējis un kam gatavojies. Protams, bez cīņas neiztika, kas man, neapšaubāmi, patika, tāpēc arī par rezultātu ir lielāks gandarījums. Tagad priekšā ir vēl vienas nozīmīgas sacīkstes. Jau nākamajās brīvdienās priekšpēdējais Latvijas un Baltijas auto šosejas čempionāta posms. Tāpēc tagad jau gatavojos nākamajām sacensībām.”

Pēdējo reizi kāds no Latvijas sportistiem uz NEZ Kroskartu čempionāta pjedestāla stāvēja 2011.gadā. Tas bija Dāvis Tobiass, kurš CK125 klasē ieguva 3.vietu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti