Autosporta notikumi nedēļas nogalē (+ foto)

 

Foto: Publicitātes foto

LAF | 28.augusts 2017 15:03

Nedēļas nogale autosportā atkal bija spraiga un notikumiem bagāta.

Apvienotajā Igaunijas un Latvijas rallija čempionāta posmā uzvar igaunis G.Gross, ar Latvijas licenci startējošais Kalle Rovanpere kļūst par divkārtējo Latvijas čempionu

Dienvidigaunijas ceļos sestdien finišēja Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu posms “Lõuna-Eesti Ralli 2017”, kur absolūtajā vērtējumā triumfēja mājinieks Georgs Gross ar “Ford Fiesta RS WRC” automobili.

Sacīkšu pirmo dienu kā līderis noslēdza zem Latvijas karoga startējošais Kalle Rovanpere (“Škoda Fabia R5”), tomēr par ātruma slāpētāja neapbraukšanu pilsētas ātrumposmā, svētdien tiesneši viņam piešķīra 30 sekunžu sodu. Somu pilota ekipāža tika atbīdīta uz devīto pozīciju.

Līdz ar to otro dienu kā līderis sāka Gross, kuram bija neliels pārsvars pār konkurentiem. Uzvarot trijos no astoņiem šīs dienas ātrumposmiem, Gross spēja izcīnīt uzvaru absolūtajā vērtējumā, par nepilnām astoņām sekundēm pārspējot Egonu Kauru (“Ford Fiesta Proto”), bet Rovanpere, kurš bija ātrākais piecos ātrumposmos, spēja pacelties līdz trešajai pozīcijai, uzvarētājam zaudējot gandrīz 15 sekundes.

No latviešu sportistiem visaugstāk sacensības pabeidza Jānis Berķis un Edgars Čeporjus (“Ford Fiesta R5”), kuri ierindojās sestajā vietā, bet viņiem priekšā finišēja vēl arī pilotu Rainera Ausa (“Volkswagen Polo Proto”) un Sīma Plangi (“Mitsubishi Lancer Evolution”) ekipāžas, kam ceturtā un piektā vieta.

Pēc aizvadītiem astoņiem ātrumposmiem sestajā vietā atradās Jānis Vorobjovs un Ivo Pūķis (“Mitsubishi Mirage RS Proto II”). Jau piektdien pilsētas ātrumposmā viņu mašīnai bija problēmas ar elektroniku, bet šodien devītajā ātrumposmā pievīla motors un nācās izstāties.

Latvijas rallija čempionāta ieskaitē LRC1 grupā uzvarēja Kalle Rovanpere ar stūrmani J. Halttunenu, otrajā vietā ierindojās Jāņa Berķa / E.Čeporjus ekipāža, bet trešo vietu ieguva Edijs Bergmanis un Edgars Grīns (“Mitsubishi Lancer Evo IX”). LRC2 vērtējumā uzvarēja krievu pilota A. Gorelova / I.Skuridina ekipāža (“Mitsubishi Lancer Evo X”), bet LRC3 vērtējumā pirmo vietu izcīnīja Mārtiņš Sesks un Andris Mālnieks (“Peugeot 208 R2”).

Grenči uz goda pjedestāla augstākajiem pakāpieniem Eiropas autokrosā

Nedēļas nogalē Ungārijā, Njiradas trasē norisinājās Eiropas autokrosa čempionāta kārtējais posms. SuperBuggy klasē uz starta stājās latviešu braucēji Ervins Grencis un Māris Līcis, savukārt JuniorBuggy klasē - Justs Grencis. Tēvs un dēls Ervins un Justs no šī posma mājup brauc kā savu klašu uzvarētāji.

Visas dienas garumā, Ervins Grencis sīvi cīnījās ar savu galveno konkurentu – austrieti Berndu Štūbi (Bernd Stubbe), kuram kādā no priekšbraucieniem zaudēja vien 0.007 sekundes. Finālā Ervinam izdevās finišēt pirmajam, izcīnot fantastisku uzvaru un priecējot visus autokrosa līdzjutējus Latvijā.

Savukārt Justam Grencim šajā posmā uzvara gan kvalifikācijas kopsummā, gan finālā. Lai arī oficiālais kopvērtējums nav vēl publicēts – patlaban Justs Junior Buggy klasē ir kopvērtējuma līderis.
Mārim Līcim sacensības noslēdzās 12.pozīcijā.

Smiltenē noskaidroti 2017.gada čempioni autokrosā

Pirms pēdējā posma, kas notika šo svētdien Smiltenes „Tepera” trasē, jau bija zināms viens čempions – 1600 klasē startējošais Rihrads Dainis, taču pārējās klasēs intriga tika saglabāta līdz pat finālbraucieniem. Bez lietus un īpašām laikapstākļu drāmām, tomēr aizraujošās cīņās tika noskaidroti sezonas uzvarētāji Mini bagiju, B600, Super 2000, Open 2500 un VAZ klasikas klasēs.

Skatītāju iemīļotajā mini bagiju klasē, kurā startē bērni no 4-9 gadu vecumam, aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja latvietis Linards Jasons, apdzenot Lietuvas pārstāvi Matas Zavarski. Vēl viens lietuvietis Daugirdas Dungveckis trešais, lai arī uz brīdi bija ticis garām Zavarskim cīņā par otro vietu. Zavarskis Smiltenē kļuva par Latvijas čempionu, vicečempiona tituls Dungveckim, bronza pašmāju braucējam no Ventspils – Linardam Jasonam.

B600 klases finālā no starta vadībā aizbrauca Jānis Geisters, viņam sekoja Gatis Geisters un Edgars Zīverts. Drīz Zīvertu apdzina Jānis Baumanis, nonākot bronzas pozīcijā. Taču pēdējā aplī Baumanis izstājās, atdodot pjedestāla pozīciju Kasparam Meņģelim. Par čempionu šajā gadā kļuvis Gatis Geisters, otrajā vietā – Jānis Geisters un trešajā vietā Kaspars Meņģelis.

VAZ klasikas klases finālā startā pārsteigumu Andrim Krieviņam sarūpē Kalvis Tēts, aizbraucot pirmais. Krieviņš visa fināla garumā meklē ceļu Kalvim garām, taču Tēts neatstāj brīvu vietu ne iekšmalās, ne ārmalās, uzvarot posmā un arī sezonā. Andris Krieviņš otrais un vicečempions. Trešo vietu posmā pēc smagas sezonas sasniedz Armands Ķēniņš, bet Jānis Linde aizcīnās līdz ceturtajai vietai posmā, bet sezonas kopvērtējumā Lindem bronza.

Open 2500 klasē dramatiskā cīņā Ints Jeršovs izcīna sezonas titulu. Uzvarējis finālbrauciena startā, Ints kontrolēja braucienu, līdz brīdim, kad plīsa viņa automašīnas riepa. Pēdējos divos apļos Jānis Kozlovskis dara visu iespējamo, lai uzvarētu un kļūtu par čempionu. Pāris reizes Jānis pat bija priekšā Jeršovam, taču uz pārāk liela ātruma rēķina - Intam Jeršovam izdevās atgūt pozīciju, uzvarēt, un kļūt par čempionu.

Salīdzinoši vienkāršs fināls norisinājās 1600 klasē, kur čempions jau bija zināms – tas ir Rihards Dainis. Kaspars Silenieks uzvarēja startā un finālbraucienā, kļūstot par vicečempionu. Andis Kļava otrais, sezonā trešais. Jānim Balodim posma finālā trešā vieta.

2000 Super klasē aizraujošā finālā startā uzvarēja Jānis Spīķis, dodoties pamatīgā atrāvienā no sekotājiem. Rūdolfs Bogens, Ritvars Kārkliņš, Edijs Ošs, Juris Zembergs un pārējie aizvada cīņas savā starpā. Situācija stabilizējas, kad Bogens tika prom no konkurentiem, un sāka ķert Spīķi. Kārkliņš sāpīgi uzleca mazajā tramplīnā, pārsitot dzesēšanas sistēmu. Neskatoties uz pamatīgiem tvaika mutuļiem, Ritvars turpināja pakaļdzīšanos.

Tikmēr Spīķa mašīnai pārplīsa aizmugurējā riepa. Rūdolfs Bogens to izmantoja un drīz tika Jānim garām. Rūdolfs uzvar un šķita, ka čempiona tituls jau rokā, taču… Rūdolfs Bogens tika diskvalificēts no Smiltenes posma par mašīnas aizmugurējo riepu neatbilstību tehniskajiem noteikumiem (protektors "par rupju"). Rūdolfs atzina kļūdu, līdz ar to uzvara posmā - Jānim Spīķim, seko Kārkliņš un Ošs. Par čempionu kļuvis Ritvars Kārkliņš, Rūdolfs Bogens saglabā otro vietu, bronza Edijam Ošam, par diviem punktiem piekāpjoties Rūdolfam.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti