Pasaules un Eiropas rallijkross Latvijā viesosies 16.-17.septembrī (+ foto)

 
RA Events | 5.septembris 2017 14:50

16. un 17. septembrī Latvijā, CSDD Biķernieku trasē notiks 2017. gada Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionātā desmitais posms Neste World RX of Latvia, uz kuru ar “mačbumbu” – iespēju izcīnīt čempiontitulu ierodas kopvērtējuma līderis zviedrs Johans Kristofersons.

Rīgā noskaidros FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta Supercar klases titula ieguvēju, kamēr Artis Baumanis centīsies nostiprināt vadību Eiropas čempionāta Super1600 klases galvgalī.

PasaulesRX vadībā pirms 16. un 17. septembrī paredzētajām sacīkstēm CSDD Biķernieku trasē atrodas PSRX Volkswagen Sweden komandas pilots Johans Kristofersons, kurš uzvarējis pēdējos četros notikušajos posmos un sezonas laikā iekrājis 241 punktu. Zviedra tuvākais sekotājs ir viņa komandas biedrs, 2014. un 2015. gada pasaules čempions Peters Solbergs (195 punkti). Trešajā vietā ierindojas pagājušās sezonas čempions un EKS komandas pilots Matiass Ekstroms, kura rēķinā 180 punkti. Tikmēr 11 punktus aiz Ekstroma atrodas 2016. gada Neste World RX of Latvia uzvarētājs, deviņkārtējais rallija čempions un Team Peugeot-Hansen braucējs Sebastjēns Lēbs (169 punkti). Tā kā viena posma laikā iespējams izcīnīt 30 punktus, tieši Kristofersonam pastāv iespēja jau Rīgā nodrošināt sev čempiontitulu – lai to panāktu, zviedru autosportistam Rīgas posma izskaņā jānodrošina vismaz 60 punktu pārsvars pār visiem saviem sekotājiem.

Kristofersona uzdevumu centīsies apgrūtināt abi latviešu piloti, kuri tieši Rīgā notiekošajās sacensībās alkst sasniegt sezonas rezultatīvāko finišu. Jānis Baumanis un Reinis Nitišs čempionāta kopvērtējumā šobrīd atrodas viens aiz otra, attiecīgi 13. un 14. vietā. STARD komandas pārstāvis Baumanis iekrājis 66 punktus, savukārt ar EKS auto startējošam Nitišam azotē 55 punkti.

Kristofersona un Solberga pārstāvētā PSRX Volkswagen Sweden vienība ar izcīnītiem 387 punktiem atrodas arī pārliecinošā vadībā komandu ieskaitē. Team Peugeot-Hansen (piloti Timijs Hansenu un Lēbs) iekrājuši 279 punktus, savukārt pērnā gada čempionvienība EKS šobrīd ierindojas trešajā vietā – Ekstroms ar Tomasu Heikinenu komandai līdz šim atveduši 236 punktus.

Uz Neste World RX of Latvia šogad pošas arī FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta (EiropasRX) Supercar un Super1600 ieskaites klašu dalībnieki. Tieši CSDD Biķernieku trasē noslēgsies piecus posmus garā pilnpiedziņas Supercar klases sezona, kur pēc četriem notikušajiem posmiem uzvaru kopvērtējumā iespējams izcīnīt trim pilotiem. Vadībā atrodas iepriekš pasaules čempionātā startējušais Antons Marklunds (99 punkti), kuram seko 2015. gada RX Lites čempions Tomass Brintesons (81), un 2015. gada EiropasRX Supercar čempions Tomijs Rustads (70).
Priekšpiedziņas Super1600 klases kopvērtējuma galvgalī pēc četriem no sešiem posmiem valda līdzsvars – dalītā līderpozīcijā ar 90 punktiem atrodoties latvietim Artim Baumanim (izcīnījis uzvaru Zviedrijas posmā) un ungāram Krištianam Žabo (uzvarēja pagājušajā nedēļā notikušajā Francijas posmā). Rīgā notiks čempionāta priekšpēdējais posms, pēc kura dalībniekiem vēl būs jādodas uz Vāciju.

Abiem līderiem, spēkojoties vienam ar otru, būtiski atcerēties, ka nekur tālu nav arī sekotāji – Ulriks Linemans (70 punkti), Jusi-Peteri Lepihalme (74 punkti) un Timurs Šigabutdinovs (70 punkti). Super1600 klasē šogad startējuši vēl divi latviešu rallijkrosa piloti – Juris Spīķis un Arnis Odiņš. Spīķis līdz šim piedalījies divos posmos un ar 8 iegūtiem punktiem ierindojas Super1600 klases kopvērtējuma 20. vietā, kamēr Arnim Odiņam 2 punkti un 24. pozīcija. Abi piloti sacensībās piedalījušies ar latviešu komandas TT Motorsport sagatavotām automašīn

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti