Neste World Of Latvia nedēļas nogalē ciemojas Rīgā (+ foto)

 
RA Events | 15.septembris 2017 10:18

Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāts šajā nedēļas nogalē ciemojas Baltijā, Pasaules RX atgriežoties Rīgā uz otro Neste World RX of Latvia (no 15. līdz 17. septembrim).

Latvijas posmā kopā piedalīsies 81 automašīna – 51 Supercar klasē (21 Pasaules RX; 30 Euro RX), bet vēl 30 Super1600 klasē. Tāpat CSDD Biķernieku trasē notiks arī pēdējais FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posms Supercar klasē un priekšpēdējais Super1600 klases posms.

Pastāv iespēja, ka kopvērtējuma līderis Johans Kristofersons jau Latvijā, divus posmus pirms čempionāta beigām, var nodrošināt sev 2017. gada čempiona titulu. Viņam šobrīd ir 46 punktu pārsvars pār savu PSRX Volkswagen Sweden komandas biedru Peteru Solbergu, un titula priekšlaicīgai iegūšanai šo pārsvaru ir nepieciešams palielināt līdz 61 punktam. Komandu čempionātā PSRX Volkswagen Sweden komandai ir iespēja kļūt par čempioniem tieši Latvijas posmā. Viņiem šobrīd ir 112 punktu pārsvars pār Team Peugeot-Hansen, un saglabājot šādu pārsvaru arī pēc Rīgas posma, viņi būs nodrošinājuši sev uzvaru sezonas kopvērtējumā.

Kristofersons stāsta: „Mēs ar Peteru ļoti smagi strādājam, vienmēr darbojamies vienā virzienā un tiecamies uz kopīgu mērķi. Daudz runājam ar inženieriem, un kad tev ir automašīna par kuru esi pārliecināts, ir iespējams braukt ar maksimālu atdevi. Vissvarīgākais Latvijā ir iegūt papildu punktus komandu kopvērtējumā un spert vēl vienu soli pretim sava sapnim!”

Pagājušajā gadā Pasaules RX pirmoreiz viesojās Latvijā un, neraugoties uz spēcīgo lietu, skatītāju tūkstoši bija trasē, lai redzētu Sebastjēna Lēba pirmo uzvaru Pasaules RX posmā. „Trase ir fantastiska un tāda paliek arī lietus laikā,” skaidro Matiass Ekstroms, kurš pagājušogad šeit piekāpās tikai Lēbam. „Šogad mēs Rīgā esam aizvadījuši testus un darīsim visu iespējamo, lai samazinātu atstarpi līdz līderiem. Francija noteikti bija solis pareizajā virzienā. Kvalifikācijā vēlos cīnīties par uzvarām, lai savu pusfinālu varu sākt no pirmās starta vietas.”
Viena vērā ņemama braucēju izmaiņa pasaules čempionāta dalībnieku sarakstā šajā nedēļas nogalē ir Duborgs, kurš sacensībās nepiedalīsies, jo viņa ģimenē gaidāms pirmais bērns. Duborgu DA Racing Peugeot Supercar automašīnā aizstās leģendārais Beļģijas autosportists Fransuā Duvāls. Duvāls papildina: „Vēlos pateikties Duborgu ģimenei, jo īpaši Dominikam, par manis izvēlēšanos dalībai šajā posmā. Žans-Baptiste, saprotamu iemeslu dēļ, paliek Francijā, līdz ar ko viņa vieta sacensībās kļuva pieejama – kad saņēmu piedāvājumu piedalīties, nekavējos ne mirkli un to pieņēmu. Ceru, ka laikapstākļi būs mainīgi, kas izlīdzinātu automašīnu veiktspēju. Ir grūti uzstādīt konkrētu mērķi, taču es darīšu visu, lai parādītu labāko iespējamo sniegumu.”

DTM pilots Niko Mullers, līdzīgi kā Duvāls, aizvadīs savu otro Pasaules RX posmu, braucot ar EKS sagatavotu Audi S1 EKS RX quattro. Soms Joni-Pekka Rajala brauks ar Mitsubishi Mirage Supercar, bet Francijas leģenda “Knapiks” aizvadīs savu pēdējo pasaules čempionāta posmu ar paša komandas sagatavoto Citroen DS3.

Pēdējā Euro RX Supercar čempionāta posmā, kurā kopvērtējuma līderis ir Antons Marklunds, piedalīsies 30 dalībnieki. TouringCar klases braucējs Filips Gērmans aizvadīs savu sezonas otro sacīksti Supercar klasē ar Eklund Motorsport sagatavotu Volkswagen Beetle. Pēc garākas pauzes sacensību apritē atgriezīsies arī polis Martins Kačmarskis.

Super1600 klasē, norvēģis Espens Isaksatrs brauks ar Peugeot 208, bet vācietis Svens Sēlingers būs pie Ford Fiesta stūres. Ungārs Atila Mozers (Škoda Fabia) un latvietis Mārtiņš Lapiņš (Renault Twingo) piedzīvos debiju šajā klasē, bet Arnis Odiņš un Juris Spīķis brauks ar TT Motorsport sagatavotiem Twingo. Edijs Ošs (VW Polo) ir piektais latviešu pārstāvis Super1600 klasē.

Cooper Tires viedoklis. Pols Kouts, Cooper Tire Europe Motorsporta nodaļas vadītājs: „Vēsturiskā Biķernieku trase Rīgā bija lielisks pagājušās sezonas atklājums. Tā ir ātra un ļoti tehniska trase, kurā riepas piedzīvo straujas tām pielikto spēku izmaiņas dēļ paātrināšanās, bremzēšanas un līkumiem. Esam izmantojuši pēdējos 20 gados vairākās autosporta disciplīnās gūto pieredzi, lai radītu riepu, kas ir vairāk kā spējīga tikt galā ar šo rallijkrosā radīto slodzi.”

Sestdiena, 16. septembris*
8:00 Trase atvērta skatītājiem
9:00 Treniņbraucieni
12:00 1. kvalifikācija // EuroRX Super1600, EuroRX Supercar, WorldRX
14:00 Monster Energy Torņa Dumpis
14:30 2. kvalifikācija // EuroRX Super1600, EuroRX Supercar, WorldRX
16:20 3. kvalifikācija // EuroRX Super1600
18:00 Autogrāfu sesija
20:00 CSDD Biķernieku trase slēgta skatītājiem
Svētdiena, 17. septembris*
08:00 Trase atvērta skatītājiem
08:30 Svētdienas braucienu sākums
Treniņbraucieni
3. kvalifikācija // EuroRX Supercar, WorldRX
4. kvalifikācija // EuroRX Super1600, EuroRX Supercar, WorldRX
12:45 Autogrāfu sesija
13:10 Monster Energy Torņa Dumpis
13:30 Finālbraucieni
Pusfināli // EuroRX Super1600, EuroRX Supercar
Fināls // EuroRX Super1600
15:00 Finālbraucieni
Pusfināli // EuroRX Supercar, WorldRX
Fināls // EuroRX Supercar, WorldRX
15:50 Apbalvošana
17:30 CSDD Biķernieku trase slēgta skatītājiem
*pēc Latvijas laika; norādītie laiki ir provizoriski un var mainīties.

Foto: WorldRX

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti