A.Baumanis Biķerniekos neiziet uz starta finālā EČ rallijkrosā "Super 1600" klasē un pamatīgi iedragā cerības uz titulu; Spīķis finišē piektais

 

Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Nozare.lv | 17.septembris 2017 16:03

Latvijas rallijkrosa braucējs Artis Baumanis svētdien Biķerniekos iekļuva Eiropas čempionāta piektā posma "Super 1600" klasē finālā, taču gāzes pedāļa defekta dēļ neizgāja uz starta un pamatīgi iedragāja cerības uz titulu, kamēr Juris Spīķis savā karjeras pirmajā finālā finišēja piektais.

Finālā uzvaru izcīnīja Baumaņa sīvākais konkurents cīņā par titulu Kristiāns Sabo no Ungārijas. Abiem "Volland Racing" pilotiem pirms priekšpēdējā posma bija pa 90 punktiem kopvērtējumā.

"Pusfinālā pēdējā aplī iesprūda gāzes pedālis. Paspējām sataisīt, bet starta zonā ieradāmies minūti par vēlu," savu neveiksmi komentēja A.Baumanis.

Tikmēr otrais finišēja lietuvietis Roks Bacuška, trešais bija soms Jusi Peteri Lepihalme, bet piekto vietu izcīnīja Spīķis.

Eiropas čempionātā "Super 1600" klasē pirms pēdējā posma Sabo ir 117 punkti, bet 12 punktus viņam zaudē A.Baumanis, kamēr vēl astoņi mazāk Lepihalmem.

Tikmēr Spīķis ar 20 punktiem ir 14.vietā, Odiņš ar 13 punktiem atrodams 19.pozīcijā, bet Lapiņš ar trim punktiem ir 24.vietā.

Kā vēstīts, kvalifikācijā uzvarēja Navicks, A.Baumanis bija septītais, Odiņš ieņēma devīto vietu, bet Spīķis bija 11.pozīcijā. Vēl Lapiņš posmu noslēdza 14.vietā, bet Edijs Ošs bija 20.pozīcijā.

Pēc tam pusfinālā A.Baumanis bija līderis, taču tehnisku problēmu dēļ finišēja trešais. Pēc konkurentam piespriestā 30 sekunžu soda Baumanis pacēlās uz otro vietu bet Spīķis ieņēma trešo vietu, pirmo reizi karjerā sasniedzot finālu.
Turpat Biķerniekos svētdien autosportisti spēkojas arī pasaules un Eiropas čempionāta ieskaitēs "SuperCar" klasē, starp planētas sešiem labākajiem iekļūstot arī Jānim Baumanim.

A.Baumanis jūlija sākumā uzvarēja Eiropas čempionāta trešajā posmā, bet pārējos trīs etapos bijušas mainīgas sekmes, turklāt Beļģijā finālā tika apmests kūlenis, kas gan netraucēja tikt pie piektās vietas.

Pērn savā debija sezonā Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē, startējot "Set Promotion" komandā, Artis Baumanis kopvērtējumā izcīnīja piekto vietu.

Spīķis maijā savās debijas sacensībās Beļģijā aizkļuva līdz pusfinālam, bet Odiņš divus mēnešus vēlāk savā pirmajā sacīkstē šajā līmenī ieņēma 15.vietu.

Odiņš un Spīķis šosezon aizvadījuši daudz testus Biķernieku trasē, kā arī braukuši Krievijas čempionātā. Tāpat viņi grasās piedalīties arī sezonas noslēdzošajā Eiropas čempionāta posmā, kas notiks Vācijā.

Savukārt Lapiņš šosezon praktizējas "Set Promotion" akadēmijā Somijā. Tikmēr Ošs apstiprinājumu dalībai saņēma vien pagājušajā ceturtdienā un startē Lietuvas komandā ar čehu mehāniķiem, tikai šonedēļ pirmoreiz notestējot mašīnu.

Latvijas posmu, kurš pērn tika nosaukts par labāko pasaules rallijkrosa kalendārā, apmeklē arī Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti