Baumanis sniegotos apstākļos vēlreiz nepārvar PČ posma pusfinālu 3

 
Nozare.lv | 29.aprīlis 2018 17:47

Latvijas vadošais rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien Portugāles pilsētā Montalegrē nepārvarēja pasaules čempionāta sezonas otrā posma pusfinālu.

Savā pusfināla braucienā prestižākajā "SuperCar" klasē STARD vienības pilots Baumanis jau pirmajā aplī iebrauca džokerī un pēc tā bija ceturtajā vietā. Tikmēr jau startā automašīna noslāpa norvēģim Peteram Sūlbergam. Otrajā aplī latvietis sadūrās ar zviedru Kevinu Ēriksonu, abiem zaudējot diezgan daudz laika, bet šī brauciena laikā turklāt atkal sāka snigt.

Latvietis nekur augstāk tā arī netika, pusfinālā ierindojoties ceturtajā vietā un paliekot bez pusfnāla.

Šajā braucienā uzvaru guva zviedrs Timijs Hansens, kurš spraigā cīņā pasteidza titulēto francūzi Sebastjanu Lēbu un Sūlbergu.

Savukārt no otra pusfināla brauciena finālā iekļuva pagājušās sezonas čempions Jūhans Kristofešsons no Zviedrijas, norvēģis Andreass Bakerūds un negaidīti arī francūzis Gorlēns Šišerī, kurš noslēgumā trešo pozīciju nosargāja arī pēc pieredzējušā zviedra Matīasa Ēkstrema uzbrukumus.

Uz fināla laiku jau bija pamatīgi sācis snigt. Tajā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Kristofešsons, kuram sekoja Lēbs, bet trešais bija Sūlbergs.

Svētdienas dienas pirmajā pusē gan sacensības pārsteidza laikapstākļi, jo Portugālē sniga sniegs, taču uz izšķirošajiem braucieniem trase bija diezgan sausa. Tiesa, otrajā pusfinālā atkal sāka snigt.

Jau sestdien pēc veiktajām divām kvalifikācijām Baumanis atradās 11.vietā. Savukārt svētdien trešajā kvalifikācijas braucienā viņš uzrādīja desmito ātrāko laiku, bet ceturtajā bija astotais, summā ar 136 punktiem ieņemot desmito vietu.

Tas latvietim ļāva iekļūt starp tiem 12 braucējiem, kas vēlāk svētdien sacentīsies pusfinālā. Tikmēr kvalifikācijā uzvaru ar 178 punktiem guva Bakerūds, no kura sešus punktus atpalika titulētais francūzis Sebastjans Lēbs.

Jau ziņots, ka pirms divām nedēļām sezonas pirmajā posmā Barselonā Baumanis tika līdz pusfinālam, beigās etapā ieņemot astoto vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ar 53 punktiem ir Kristofešsons, kuram ar 44 punktiem seko Bakerūds, bet trešais ar 43 punktiem ir Sūlbergs.

Savukārt Baumanis kopvērtējumā ar 22 punktiem atrodams astotajā vietā.

Tāpat svētdien noslēdzās kvalifikācija "Super1600" klases braucējiem Eiropas čempionāta ieskaitē, kur tikai 13.vietā palika Jāņa Baumaņa brālis Artis Baumanis. Jau pēc pirmās dienas "Volland Racing" komandas pilots bija 12.pozīcijā, bet atlikušajos divos kvalifikācijas braucienos bija 15. un desmitajā vietā.

Lai arī sākotnēji Baumanis pusfinālā neiekļuva, diskvalificēts tika viens no konkurentiem, kas latvietim ļāva iekļūt izšķirošajās kārtās. Savā pusfināla braucienā Latvijas autosportists pamanījās izcīnīt trešo vietu, sasniedzot finālu.

Savukārt finālā Baumanis izcīnīja uzvaru. Līdz ar to viņš ir triumfējis abos sezonas pirmajos posmos.

J.Baumanis pagājušajā sezonā divos posmos sasniedza finālu, labāko rezultātu gūstot Latvijas etapā, kur izcīnīja piekto vietu. Latviešu pilots savu otro pilnu sezonu "SuperCar" klasē noslēdza kopvērtējuma 12.vietā.

Savukārt A.Baumanis pērn kļuva par Eiropas vicečempionu "Super1600" klasē, sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu.

Portugālē nenorisinās Eiropas čempionāta sacensības "SuperCar" klasē, kur pirms divām nedēļām uzvarēja jēkabpilietis Reinis Nitišs, kurš pārstāv "Set Promotion" vienību.

Nitišs šajā sezonā nestartē pasaules rallijkrosa čempionātā, bet to dara Eiropas meistarsacīkstēs, pārstāvot somu komandu "SET Promotion". Iepriekšējos četrus gadus Nitišs startēja pasaules čempionāta "SuperCar" klasē, 2014.gadā izcīnot trešo vietu kopvērtējumā, tomēr pēdējo sezonu laikā viņa rezultāti bija kritušies, pērn ieņemot 14.oozīciju.

Kopumā šīs sezonas kalendārā pasaules čempionātā būs 12 etapi, Latvijā septembra vidū notiekot devītajam posmam.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 30.aprīlis 2018 6:37
2 0 Atbildēt

iAuto, jūs paši lasiet ko rakstiet?

"Portugālē nenorisinās Eiropas čempionāta sacensības "SuperCar" klasē, kur pirms divām nedēļām uzvarēja jēkabpilietis Reinis Nitišs, kurš pārstāv "Set Promotion" vienību."

Bils 30.aprīlis 2018 6:42
2 0 Atbildēt

Nezinātājs no malas var pārprast ka pirms 2 ned. tur jau bija sacensības...

Bet kurš gan te to rakstu lasa līdz galam

P.S. Ir sajūta ka rakstījis kāds Baumaņu nīdējs V.S. Nitiša fans...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti