Jelgavas trasē “Rullītis” aizvadīts Latvijas rallijkrosa piektais posms (+ FOTO)

 

Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Ritvars Podziņš | 19.augusts 2018 8:17

Sestdien, 18. augustā, Jelgavas trasē “Rullītis” norisinājās Latvijas rallijkrosa čempionāta Valtek GRAND PRIX piektais un sezonas priekšpēdējais posms. Visas dienas garumā saspringtās un dinamiskās kvalifikācijas braucienu, pusfinālu un finālbraucienu sērijās tika noskaidroti ātrākie Lada RX, Super 1600, Touring Car un kroskartu ieskaišu braucēji.

Sestdien Jelgavas trasē “Rullītis” tika aizvadītas saspringtas un aizraujošas cīņas autosportistu starpā visās četrās ieskaitēs. Šī trase atšķiras no citām ar to, ka ir šaurāka, tajā sportistiem bija grūti apdzīt citam citu, ņemot vērā arī to, ka dēļ sausuma un putekļiem tā bija jālaista.
 
Dalībnieku un skatītāju iecienītajā LADA RX klasē šajā posmā nepārspēts palika Emīls Krūmiņš, kurš uzvaru liedza saviem tuvākajiem sekotājiem – Ronaldam Baldiņam, viņš finišēja otrajā vietā, kā arī trešās vietas ieguvējam Ivaram Joelim. Līdzšinējais LADA RX klases līderis Valters Liepiņš šoreiz neiekļuva finālbraucienā, posma kopvērtējumā ierindojoties tikai astotajā vietā.
 
Asas cīņas izvērtās arī Super 1600 klasē, kurā pārliecinošu uzvaru guva Arnis Odiņš, aiz sevis atstājot otrās vietas ieguvēju Ediju Ošu un Jāni Spundiņu, kurš kāpa uz trešā pakāpiena. Arī šajā posmā ķibeles vajāja jauno un daudzsološo autosportistu Robertu Vītolu, kuram pēdējā aplī plīsa riepa, tāpēc pjdestāls šoreiz izpalika.
 
Atkrītot uz trešo vietu, pārplīsusi riepa finālbraucienā neļāva triumfēt arī Touring Car klases dienas līderim Viktoram Elleram, viņam nācās uzvaru atdot Jānim Ollem, savukārt Jānis Ikers finišēja otrais.
 
Paralēli notiekošajā kroskartu ieskaitē latvietis Dāvis Tobiass neļāva uzvaras laurus plūkt igauņu sportitiem – atstājot aiz sevis Laur Langeproon kā otro un Karl Martin Miliste trešo.
 
Latvijas ralijkrosa čempionāta organizatori, Jānis Bergs un Ivo Traubergs atzīst, ka sacensības trasē “Rullītis” bija aizraujošas: “Tikai pagājušajā gadā rallijkrosam atgriežoties Jelgavā, jau šajā sezonā tas norisinājās Latvijas čempionāta statusā. Rullīšu trase ir salīdzinoši mazāka, tāpēc arī ļoti dinamiska un ātra. Liels prieks, ka Latvijā ir sacensību ir norišu vietu daudzveidība, lai dalībniekiem būtu interesanti piedalīties mūsu organizētajās sacensībās, bet skatītājiem tās apmeklēt.”
 
Beidzoties Valtek GRAND PRIX Latvijas rallijkrosa čempionāta 5. posmam, Latvijas rallijkrosa sezona dodas finiša taisnē, jo atlicis vēl tikai pēdējais un noslēdzošais čempionāta posms. Nākamais un pēdējais Latvijas rallijkrosa čempionāta posms paredzēts 29. septembrī Ropažos, Sporta kompleksā “333”.”
 

 

Foto: Kalvis Zaļaiskalns

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti