Baumanis apstājas pusfinālā pasaules rallijkrosa čempionāta posmā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 1.oktobris 2018 6:15

Latviešu pilots Jānis Baumanis no STARD komandas svētdien apstājās pusfinālā ASV notiekošā pasaules čempionāta rallijkrosā desmitajā posmā prestižākajā "SuperCar" klasē.

Jau ziņots, ka Baumanis pirmajā kvalifikācijas braucienā ieņēma 11.pozīciju, bet otrajā nokrita par divām vietām uz 13.pozīciju. Pēc tam trešajā kvalifikācijas mēģinājumā viņš jau rādīja labāku sniegumu, ieņemot septīto pozīciju, bet ceturtajā Baumanis bija devītais. Kvalifikācijas summā viņam tas deva 11.vietu un dalību pusfinālā, kurā iekļuva 12 labākie piloti.

Pusfinālā Baumanis piedalījās pirmajā braucienā, kur viņš palika piektajā vietā sešu braucēju konkurencē. Pusfinālā iekļuva trīs labākie no katra pusfināla brauciena, tādēļ latvietim šoreiz neizdevās otro reizi šosezon aizsniegties līdz finālam.

Viņš pusfinālā sacentās ar pašreizējo pasaules čempionu Jūhanu Kristofešsonu no Zviedrijas, viņa tautiešiem Timiju un Kevinu Hanseniem, norvēģi Peteru Sūlbergu, kā arī francūzi Gorlēnu Šišerī. Finālā iekļuva Kristofešsons, Sūlbergs un T.Hansens, bet tajā uzvaras laurus plūca Kristofešsons.

Jānis Baumanis no STARD komandas startē pasaules čempionāta prestižākajā "SuperCar" klasē. Tikmēr Reinis Nitišs, kurš pārstāv "Set Promotion" vienību, šosezon kļuvis par uzvarētāju Eiropas čempionāta "SuperCar" ieskaitē, savukārt Artis Baumanis un Arnis Odiņš brauc Eiropas čempionāta "Super1600" klasē. ASV sacensības risinās gan tikai starp prestižākās "SuperCar" klases braucējiem.

J.Baumanis pēc desmit etapiem ar 79 punktiem kopvērtējumā ir devītais, pakāpjoties par vienu vietu, kamēr pārliecinošs līderis ar 281 punktu ir Kristofešsons, kuram ar 204 punktiem seko viņa tautietis Matīass Ēkstrems, bet trešais ar 202 punktiem ir Sūlbergs.

Iepriekšējais posms jau trešo gadu pēc kārtas notika Latvijā. Šajā etapā Nitišs savu skatītāju priekšā kļuva par Eiropas čempionu, bet Baumanis nesasniedza pusfinālu. Šosezon Baumanis vienu reizi ir spējis iekļūt arī posma finālā.

Pēc sacensībām ASV vēl būs noslēdzošie divi etapi Vācijā un Dienvidāfrikas Republikā.

 
Visi komentāri
 
asais 1.oktobris 2018 21:46
0 0 Atbildēt

visi mazgaja un pazemoja NITISU bet redzka janitim ari nav ne tuvu braucieni nikulis

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti