Baumanis pusfinālā piedzīvo sadursmi un nesasniedz PČ posma finālu

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 14.oktobris 2018 18:20

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas svētdien piedzīvoja sadursmi pusfināla braucienā Vācijā notiekošā pasaules čempionāta 11.posma prestižākajā "SuperCar" klasē.

Jau ziņots, ka sestdien Baumanis pirmajos divos kvalifikācijas braucienos ieņēma attiecīgi 12.un astoto vietu, bet svētdien trešajā braucienā viņš nokrita uz 13.vietu, taču noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā palika tikai 17.pozīcijā. Neskatoties uz to, viņš kvalifikācijas kopvērtējumā ieņēma 11.vietu ar 126 punktiem, kas ļāva sasniegt pusfinālu.

Viņš pusfinālā trasē devās ar četriem zviedru braucējiem - Jūhanu Kristofešsonu, Timiju Hansenu, Kevinu Hansenu un Antonu Marklundu, kā arī norvēģi Peteru Sūlbergu. Jau pirmajā līkumā izvērtās sadursme starp Baumani, T.Hansenu un Maklundu, kurā Latvijas sportists pamatīgi saskādēja savu spēkratu, taču aizbrauca priekšā T.Hansenam un Marklundam. Baumanis praktiski zaudēja izredzes cīnīties par finālu un finišēja ceturtais savā pusfināla braucienā.

Uzvaru pirmajā pusfinālā guva Kristofešsons, otrais bija Sūlbergs, bet trešo vietu ieņēma K.Hansens. Savukārt otrā pusfinālā panākumu guva vēl viens zviedrs Matīass Ēkstrems, otrais bija norvēģis Andreass Bakerūds, bet kā trešais no šī brauciena finālā iekļuva soms Niklass Grēnhelms, kurš tikai brauciena izskaņā apsteidza zviedru Kevinu Ēriksonu. Titulētais franču pilots Sebastjans Lēbs pusfinālā piedzīvoja avāriju un savā braucienā bija pēdējais.

Finālā savu desmito uzvaru šosezon guva Kristofešsons, kuram šis bija astotais panākums pēc kārtas. Viņš jau priekšlaicīgi par pasaules čempionu kļuva pagājušajā posmā, taču pēc šī etapa ir papildinājis individuālo posmu panākumus. Otro vietu ieņēma Ēkstrems, trešais bija Bakerūds, bet aiz viņiem finišēja Grēnhelms, Sūlbergs un K.Hansens.

Baumanis pirms noslēdzošā posma ar 88 punktiem sezonas kopvērtējumā ir devītais, kamēr pārliecinošs līderis ar 311 punktiem ir Kristofešsons, kuram ar 228 punktiem seko viņa tautietis Ēkstrems, bet trešais ar 224 punktiem ir Bakerūds.

Pasaules čempionātā pēc šī posma būs atlicis aizvadīt vairs tikai vienas sacensības, kas notiks novembra izskaņā Dienvidāfrikas Republikā.

Turpat Vācijā notika arī Eiropas čempionāta posms dažādās klasēs. "Super1600" klasē Jāņa brālis Artis Baumanis pēc četriem kvalifikācijas braucieniem ar 161 punktu bija trešais, bet savā pusfināla braucienā ieņēma pēdējo vietu, kas viņam neļāva kvalificēties finālam.

Līdz ar to A.Baumanis noslēdzošajā posmā vēl pirms finālbrauciena zaudēja izredzes kļūt par Eiropas čempionu.

Sezonas kopvērtējumā latvietis izcīnīja 119 punktus un ieņēma trešo vietu, bet par čempionu kļuva lietuvietis Roks Bacuška, kurš sakrāja 142 punktus un noslēdzošajā posmā bija otrais, priekšā palaižot tikai Aidaru Nurijevu no Krievijas, kurš kopvērtējumā palika otrais ar 138 punktiem.

Eiropas čempionātā šis ir sezonas noslēdzošais posms, kur tiks noskaidrots kontinenta labākais braucējs.

Vēl viens Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs jau iepriekš šosezon nodrošināja čempiontitulu Eiropas čempionāta "SuperCar" klasē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti