Ar cīņām sniegputenī atklāta “333 Ziemas kauss” 12.sezona (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Alise Krustkalne | 26.novembris 2018 16:17

Aizvadītajā nedēļas nogalē ar NESTE Super Sprint posmu tika atklāta 333 Ziemas kausa 12. sezona. Kopumā sacensībās piedalījās 105 dalībnieki, kuru vidū cīņas turpināja gan ilggadējie konkurenti, gan izaicinājumu pieņēma teju 30 debitanti.

Dalībnieku vidū turpina pieaugt dāmu skaits, un sacensības jau piedalās vairākas ģimenes - Žentiņi, Spīķi, Trūpi, Jeršovi.

Sacensību braucieni tika aizvadīti trasē, ko veidoja teju visa “333” teritorija, iekļaujot mazo kartingu trasi, piebraucamā ceļa taisni un lielo trasi. Savukārt pašu sacensību norisi būtiski ietekmē laikapstākļu maiņa. Ja sacensības sākās uz sausa asfalta, tad jau līdz dienas beigām braucēji piedzīvoja sniegputeni un slapjus laikapstākļus, kas atspoguļojās braucēju rezultātos.

4WD klase  

Pilnpiedziņas klasē kopumā startēja 31 dalībnieks (18 PRO, 13 AM). Uzvaru PRO grupā izcinīja pieredzējušais autosportists Ints Jeršovs, otrā vieta Rolandam Kaucim, bet trešā – Mārcim Stūriškam. AM grupā visas dienas garumā ātrākos laikus uzstādīja Ģirts Feodorovs un Rihards Spole, kuri sacensībās piedalījās ar vienu automašīnu un ieguva arī vienādu punktu skaitu (102). Taču šoreiz, iegūstot augstākas vietas četros braucienos uzvara Ģirtam Feodorovam, otrā vieta Rihardam Spolem, bet trešais – Toms Sakalausks. Jāpiemin, ka visiem AM grupas līderiem šīs bija debijas sacensības 333 Ziemas kausā.

2WD klase

Priekšpiedziņas klasē PRO grupā konkurenci sastādīja ļoti pieredzējuši un godalgoti sportisti – Eiropas rallijkrosa čempionāta dalībnieks Juris Spīķis, viņa brālis, godalgots rallijkrosa braucējs Jānis Spīķis un autosprinta braucējs Mareks Matvejevs. Marekam Matvejevam arī vieta uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena, otrā vieta Aivo Gailītim, bet trešā Dināram Tučam, kurš pagājušajā 333 Ziemas kauss sezonā uzvarēja AM grupas sezonas kopvērtējumā, un šajā sezonā startē PRO grupā. AM grupā pārliecinošu sniegumu, uzvarot trīs no četriem braucieniem, rādīja Māris Rūdiens, otrā vieta Agrim Roskošam, bet trešā – Aigaram Odziņam. Jāatzīmē, ka AM grupā lielisku sniegumu demonstrēja dāmas. Kopumā šajā grupā startēja trīs daiļā dzimuma pārstāves – juniore Marta Starka (4.vieta), Darja Judina (5.vieta) un Anastasija Kozlovska (8.vieta). 2WD grupā kopumā startēja 34 dalībnieki ( 18 PRO, 16 AM)

RWD klase

Visplašāk pārstāvēta šoreiz bija RWD (aizmugures piedziņas) klase, kurā kopumā startēja 40 dalībnieki (12 PRO, 28 AM). PRO grupā arī šajā sezonā sīvas cīņas starp ilggadējiem konkurentiem un pagājušās sezonas TOP3 braucējiem. Šoreiz ātrākais bija Kaspars Mamons, otrā vieta Raivim Galviņam. Vienāds punktu skaits (88) Aigaram Tīdmanim un pagājušās sezonas AM grupas uzvarētājam Artūram Vilciņam, taču šoreiz uz trešā pjedestāla pakāpiena Aigars Tīdmanis. AM grupā sīvā konkurencē pirmā vieta Arvim Āboliņam, otrā Jurim Turkam, trešais – Rūdolfs Borhards.

333 Ziemas kausa otrais posms paredzēts 15.decembrī. Detalizētāka informācija par sacensībām tiks publicēta 333 mājaslapā un Facebook profilā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti