Jānis Baumanis pagarina līgumu ar Stard vienību un startēs ar jaunu auto

 

Foto: Rihards Baumanis un Tom Banks

Aldis Putniņš | 29.decembris 2018 17:27

Pēc debijas FIA pasaules rallijkrosa čempionātā 2015. gadā un ļoti labiem rezultātiem 2018. gadā Manfrēdam Štolam piederošā Austrijas motorsporta vienība STARD 2019. gada sezonā plāno atgriezties pie divu sacīkšu mašīnu izmantošanas.

Oficiāli apstiprināts, ka pirmo braucēja vietu komandā ieņems Jānis Baumanis, kurš STARD izstrādātajā un attīstītajā Supercar spēkratā aizvadīs trešo sezonu pēc kārtas. Tāpat kļuvis zināms, ka balstiekārtu ražošanas uzņēmums TEIN kļuvis par Jāņa Baumaņa sponsoru.

Komandas īpašnieks Manfrēds Štols: "Mūs gaida ļoti aizraujoša 2019. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sezona no izpētes un attīstības, kā arī sacīkšu skatu punkta. Esmu ļoti priecīgs, ka turpināsim sadarbību ar Jāni Baumani, kurš paveicis satriecošu darbu. Viņš pavisam noteikti ir attīstījies un kļuvis par elites līmeņa braucēju. Viņa sniegums 2018. gadā bija mūsu panākumu atslēga. 2018. gadu noslēdzām ar lieliskiem rezultātiem, pārspējot visus privātos projektus, neraugoties uz pamatīgu konkurenci, tostarp finansiālajā jomā, no citām komandām. Sportista apņemšanās pavadīt trešo gadu vienā vienībā apliecina komandas spēku. 2019. gadā vēlamies spert soli uz priekšu, it īpaši, ņemot vērā, ka bez autoražotāju atbalsta palikuši 7 no 8 braucējiem, kuri iepriekšējo sezonu noslēdza mums priekšā. Šis būs ļoti aizraujošs gads mums un visai rallijkrosa saimei. Liels prieks paziņot, ka pasaules rallija čempionātā pieredzi guvušais amortizatoru ražošanas uzņēmums TEIN Inc. ir nolēmis palīdzēt mūsu vienībai tiekties uz augstākām virsotnēm un 2019. gadā kļūs par komandas sponsoru. Tas ir pamatīgs atbasts visam projektam."

TEIN amortizatori spēlēja lielu lomu 2018. gada STARD Ford Fiesta konkurētspējas veicināšanā. Šī ir uzlabotā versija 2015. gadā radītajai mašīnai,  kas bija būvēta uz rallija auto Ford Fiesta R5 bāzes un kopš tā laika tika pakāpeniski attīstīta. 2019. gadā Jānim tiek būvēta pilnīga jauna rallijkrosa specifikācijai atbilstoša automašīna, kurai piekare tiek izstrādāta STARD kopā ar TEIN. Pateicoties Jāņa Baumaņa ieguldītajam vērtīgajam darbam, kas palīdzējis attīstīties gan visai komandai, gan amortizatoru ražošanas uzņēmumam TEIN, abas puses nolēmušas stiprināt sadarbību. Līdz ar to TEIN kļuvis par Jāņa Baumaņa atbalstītāju un palīgu motorsporta virsotņu iekarošanā.

“Man ir tiešām liels pagodinājums jau trešo sezonu turpināt startēt STARD vienībā, kurā strādā lieliska inženieru un mehāniķu komanda,” atzina Jānis Baumanis. “Pēdējos divus gadus mums bija ļoti smaga cīņa ar ražotāju atbalstītajām komandām un tāpēc redzu lielisku iespēju 2019.gadā nodemonstrēt mūsu potenciālu un uzrādīt labus rezultātus.  Man ir liels prieks, ka STARD komandas amortizatoru partneris Japāņu kompānija TEIN atkal būs daļa no šī projekta un turklāt palielinās savu ieguldījumu tajā. Fakts, ka tik liela kompānija, kā TEIN, ir palielinājusi savu atbalstu komandai, apliecina mūsu darba kvalitāti. Pats esmu ļoti motivēts un ar lielu nepacietību gaidu jauno sezonu un STARD komandas jauno mašīnu.”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti